Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ Ο ΓΚΡΙΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΑΙ... «ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ!»


Ο Ερικ Γκριν εξιστορεί στο SDNA πώς έζησε το πρώτο του ντέρμπι και τα λόγια του Βασίλη Σπανούλη που βοήθησαν, ώστε ο Ολυμπιακός να... θριαμβεύσει επί του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά...

Οι πρωταθλητές Ελλάδας στην 2η «στροφή» της Α1 έστησαν... πάρτι στο ΣΕΦ με «καλεσμένο» τον Παναθηναϊκό Superfoods, καθώς έφτασαν με περίσσια ευκολία στη νίκη επί του «αιωνίου» αντιπάλου τους με 88-63. Ο Ερικ Γκριν, όμως, έχει μία... ένσταση ως προς την ευκολία και θέλησε να τη μοιραστεί με όλους.

«Δεν ήταν εύκολο. Το κάναμε να φαίνεται εύκολο με την απόδοσή μας. Παίξαμε πάρα πολύ καλά ως ομάδα. Γυρίσαμε σωστά την μπάλα, είχαμε τον έλεγχο των ριμπάουντ, παίξαμε καλή άμυνα και διατηρήσαμε τον έλεγχο του ρυθμού. Είμαστε μία πολύ καλή ομάδα», δήλωσε o Eρικ Γκριν και τα λεγόμενά του επιβεβαιώνονται και από την στατική απεικόνιση της αναμέτρησης, καθώς οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος απέναντι στον Παναθηναϊκό είδε πολλούς παίκτες του να κάνουν το... step up. O Γιώργος Πρίντεζης... έσυρε πρώτος τον χορό, ο Ματ Λοτζέσκι και ο Ερικ Γκριν τον ακολούθησαν, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Βασίλης Σπανούλης, Ντάνιελ Χάκετ, Βαγγέλης Μάντζαρης, Κεμ Μπιρτς και Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο «ερυθρόλευκος» πλουραλισμός δεν πέρασε απαρατήρητος από τον Ερικ Γκριν.

«Το πιο σημαντικό για αυτήν την ομάδα είναι πως σε κάθε αγώνα μπορεί να αναδειχθεί ένας διαφορετικός πρωταγωνιστής. Υπάρχουν ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης, ο Λοτζέσκι, ο Χάκετ, ο Μάντζαρης, εγώ... Εχουμε τόσα πολλά όπλ σε αυτήν την ομάδα που όταν κάποιος είναι σε άσχημη βραδιά, τότε κάποιος άλλος θα εμφανιστεί για να καλύψει το κενό του. Αυτό είναι πάρα πολύ καλό για την ομάδα μας και δείχνει τις δυνατότητες που υπάρχουν», ανέφερε ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ.

Ο Ερικ Γκριν ήταν... πρωτάρης σε ντέρμπι και παρότι πριν από το τζάμπολ είχε φροντίσει να ενημερωθεί για την ατμόσφαιρα που θα επικρατούσε στο ΣΕΦ, δεν έκρυψε πως η θεωρία διαφέρει από την πράξη. «Ηταν μία σπουδαία εμπειρία. Η ατμόσφαιρα ήταν υπέροχη. Είχα δει προηγούμενα παιχνίδια στο video και στο Youtube, αλλά είναι πολύ διαφορετικό, όταν την ζεις ο ίδιος», τόνισε ο Αμερικανός άσος κι εν συνεχεία πρόσθεσε:

«Η ατμόσφαιρα ήταν υπέροχη, οι φίλαθλοι ήταν υπέροχοι και είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετείχαν σε αυτό το παιχνίδι. Ηταν απίστευτο. Ηταν υπέροχα όταν οι φίλαθλοι φώναζαν για εμένα και την ομάδα. Οταν έπεσε η πρώτη κροτίδα, παραξενεύτηκα και φοβήθηκαν λίγο, γιατί δεν ήξερα τι ήταν. Οταν αγωνίζεσαι, όμως, σε τέτοια παιχνίδια είναι υπέροχο και ενθουσιάζεσαι».

Ο Ολυμπιακός για να φτάσει στο +25 επί του «αιωνίου» αντιπάλου του χρειάστηκε να... γυρίσει διακόπτη, μιας και προερχόταν από την «βαριά» ήττα απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. «Επρεπε να αφήσουμε πίσω μας το παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης. Απέναντι στη Ρεάλ δεν ήμασταν ο εαυτός μας. Επρεπε να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Πρέπει πάντα να βελτιώνεσαι», ανέφερε ο Ερικ Γκριν, οποίος δεν παρέλειψε να τονίσει την συνεισφορά του Βασίλη Σπανούλη (και) στο συγκεκριμένο ζήτημα:

«Εχουμε έναν απίστευτο αρχηγό,τον Βασίλη Σπανούλη που πάντα μας μεταδίδει ενέργεια και συνεχώς μας συμβουλεύει, καθώς έχει πάρα πολλές εμπειρίες. Μας είπε "ας ξεχάσουμε τον αγώνα με την Ρεάλ και ας συγκεντρωθούμε σε εκείνον με τον Παναθηναϊκό. Είναι πολύ σημαντικός αγώνας. Να είμαστε ενωμένοι και θα δείτε πως θα τους νικήσουμε". Ο Παναθηναϊκός είναι μία πολύ καλή ομάδα, αλλά παίξαμε πολύ καλά και ομαδικά και πήραμε τη νίκη σε έναν σπουδαίο αγώνα».

Ο Ερικ Γκριν λογίζεται ως ένα από τα βασικά... γρανάζια της «ερυθρόλευκης» μηχανής, αλλά στους περισσότερους αγώνες της ομάδας του θα έρχεται από τον πάγκο. Αραγε αυτό είναι κάτι που τον επηρεάζει;

«Ειλικρινά μου αρέσει. Δεν με ενδιαφέρει να είμαι στην πρώτη πεντάδα. Αυτό που θέλω είναι όταν είμαι στο παιχνίδι, να κάνω την δουλειά μου. Η δουλειά μου είναι να είμαι επιθετικός, να δημιουργώ plays και να δίνω ενέργεια στην ομάδα. Αυτή την στιγμή μαθαίνω πάρα πολλά από τον Σπανούλη. Είναι ένας σπουδαίος συμπαίκτης. Καθημερινά μαθαίνω πολλά από εκείνον είτε παίζοντας μαζί του, είτε εναντίον του και δέχομαι τις συμβουλές του. Αν ο κόουτς θέλει να ξεκινάω στην πρώτη πεντάδα, θα είναι καλό. Αν όχι, δεν με πειράζει, καθώς εγώ θέλω να δίνω ενέργεια στην ομάδα, όσο αγωνίζομαι», ανέφερε ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος φαίνεται να γνωρίζει πως στο σύγχρονο μπάσκετ δεν υπάρχουν βασικοί και αναπληρωματικοί.

Ο Ολυμπιακός πήρε μία σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού Superfoods, αλλά στον Πειραιά δεν... μεθούν από την επιτυχία τους και στρέφουν την προσοχή τους στο ματς με την Αναντολού Εφές.

«Οπως αφήσαμε το παιχνίδι με την Ρεάλ πίσω, έτσι πρέπει να ξεχάσουμε και τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ηταν μία σπουδαία νίκη που μας έκανε χαρούμενους. Τώρα, πρέπει να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι με την Αναντολού Εφές και να προετοιμαστούμε για αυτό για να πάρουμε τη νίκη», δήλωσε καταλήγοντας ο Ερικ Γκριν.

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :