Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΓΟΥΤΑΣ : ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ... ΘΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ!


Ο Δημήτρης Γούτας, ο οποίος αγωνίζεται δανεικός στην Κορτράικ από τον Ολυμπιακό, μίλησε στην ιστοσελίδα «sdna.gr», όπου ανέφερε τις πρώτες του εντυπώσεις στο Βέλγιο, ενώ τόνισε ότι ο Ολυμπιακός θα είναι... πρωταθλητής.

Αναλυτικά ένα απόσπασμα από όσα είπε ο 22χρονος στοπερ:


- Δημήτρη πως είναι η νέα σου ζωή στο Βέλγιο; Πρώτη φορά στο εξωτερικό, τι διαφορές εντοπίζεις;

«Καμία σχέση με Ελλάδα. Εδώ τα πάντα είναι οργανωμένα, περιποιημένα. Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Αυτά σε ποδοσφαιρικό επίπεδο. Τώρα στα υπόλοιπα, ο κόσμος δεν έχει καθόλου άγχος. Μηδέν. Βέβαια από άποψης ζωής δεν έχεις να κάνεις και πολλά πράγματα. Μόνο για κανένα καφέ και αν. Είναι πολύ ήσυχα. Ο κόσμος βγαίνει για καφέ, κάθεται μία ώρα και δεν μιλάει, δεν είναι όπως εμείς που τρώμε 3-4 ώρες. Από άποψη καιρού έχει αρκετό κρύο, αλλά όλα είναι θέμα συνήθειας». 

- Από άποψη ποδοσφαίρου και πρωταθλήματος; 

«Το ποδόσφαιρο εδώ είναι πολύ πιο γρήγορο. Δηλαδή μιλάμε για 90 λεπτά η μπάλα πηγαίνει πάνω - κάτω. Χάνεις την μπάλα και αμέσως πρέπει να μπεις σε φάση άμυνας. Δεν είναι όπως στην Ελλάδα με το passing game, που περιμένεις να οργανωθείς και δεν έχει τόση τακτική όσο εμείς. Ωστόσο το γήπεδο είναι γεμάτο σχεδόν σε κάθε παιχνίδι, το βλέπουν σαν γιορτή. Ο κόσμος έρχεται με την οικογένεια του στο γήπεδο και μετά πηγαίνει και τρώει ή πίνει κάτι σε ένα εστιατόριο που υπάρχει στο γήπεδο». 

- Μετά από μερικούς μήνες στο εξωτερικό νιώθεις δικαιωμένος για την απόφαση σου να ψαχτείς εκτός Ελλάδας;

«Προς το παρόν νιώθω δικαιωμένος για την επιλογή μου. Εδώ έχει την ησυχία που θέλω για να δουλέψω και να κάνω στην ζωή μου αυτό που έχω ονειρευτεί.». 

- Πόσο δύσκολη είναι η προσαρμογή για κάποιον που δεν έχει παίξει ξανά εκτός Ελλάδας, τουλάχιστον τους πρώτους μήνες;

«Δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα στην προσαρμογή αν και πρώτη φορά βγήκα από τα σύνορα για να παίξω στο εξωτερικό. Με βοήθησαν βέβαια και ο Μιχάλης (Σηφάκης) και ο Θανάσης (Παπάζογλου). Είναι πάντα σημαντικό να έχεις έναν άνθρωπο να συνεννοηθείς στην γλώσσα σου, αν και τα καταφέρνω και με τα αγγλικά. Από τους πρώτους μήνες νιώθω ότι μπορώ να αντεπεξέλθω εδώ και να παίξω σε αυτό το επίπεδο.».

- Πήγες στο Βέλγιο για να επιστρέψεις δυνατότερος στον Ολυμπιακό ή για να μείνεις;

«Ακόμα δεν έχω αποφασίσει για το μέλλον μου. Μου αρέσει εδώ, δεν το κρύβω. Ο Ολυμπιακός είναι μία δύσκολη ομάδα και είναι δύσκολο να καθιερωθείς. Δεν θα έλεγα όχι να συνεχίσω εδώ.». 

- Τόσοι Έλληνες στο βελγικό πρωτάθλημα θα πρέπει να έχετε βγάλει όνομα. Πως σας… ζυγίζουν εκεί;

«Μας ζυγίζουν καλά. Έχουμε βγάλει καλό όνομα, αν και εδώ βλέπουν μόνο τι κάνεις στο γήπεδο, όχι τι εθνικότητα είσαι. Δεν τους νοιάζει αν είσαι Γάλλος, Αφρικανός ή κάτι άλλο αρκεί να παίζεις καλά. Εντάξει, ίσως αγαπούν λιγάκι περισσότερο του Βέλγους, αλλά νομίζω ότι το μόνο που χρειάζεται είναι να παίζεις καλά.».

- Προλαβαίνεις να βλέπεις καθόλου ελληνικό πρωτάθλημα; Πως είδες το μεγάλο διπλό της Ξάνθης στη Λεωφόρο;

«Βλέπω το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά όχι πολύ εντατικά. Σε ότι αφορά την παλιά μου ομάδα την Ξάνθη είναι αλήθεια ότι δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά. Ξεκινήσαμε χάλια, αλλά είχαμε και δύσκολο πρόγραμμα. Η νίκη με τον Παναθηναϊκό ήταν φοβερή, αλλά να σου πω την αλήθεια την περίμενα.Έχουμε καλή παράδοση με τον Παναθηναϊκό, τον είχαμε κερδίσει πέρυσι στο Κύπελλο, αλλά και στην έδρα μας και το πίστευα ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό. Και τα δύο γκολ που έβαλαν τα παιδιά ήταν φοβερά, η ομάδα έχει ένα πολύ καλό προπονητή, που δουλεύει πολύ με την ομάδα, ξέρει τι θέλει από τους παίκτες και πως θα το πάρει». 

- Τελευταία ερώτηση. Ποιος θα το πάρει φέτος στην Ελλάδα;

«Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε. Νομίζω όμως ότι θα το σηκώσει στο τέλος ο Ολυμπιακός γιατί έχει τις καλύτερες μονάδες και την καλύτερη ομάδα».
Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :