Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ ΓΙΑ ΝΤΕΡΜΠΙ, ΘΕΛΗΣΗ, ΣΠΑΝΟΥΛΗ, ΜΠΙΡΤΣ ΚΑΙ... ΓΙΑΝΓΚ!


Το πάθος του Ολυμπιακού σε συνδυασμό με το πλάνο του Παναθηναϊκού που εστίασε υπερβολικά πάνω στον Σπανούλη έφεραν το χθεσινό +25, όπως δήλωσε ο Μανώλης Παπαμακάριος.

Διαφορά... διάθεσης, αλλά και αποτελεσματικότητας πλάνου διέκρινε μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο χθεσινό ντέρμπι ο Μανώλης Παπαμακάριος.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, ο πολύπειρος γκαρντ του Δούκα στάθηκε στο πάθος των ερυθρόλευκων και το σχέδιο των «πράσινων» που εστίασε υπερβολικά στον περιορισμό του Σπανούλη.

Αναλυτικά, ο Μανώλης Παπαμακάριος μίλησε για:

-το πού κρίθηκε το ντέρμπι: «Και οι δύο ομάδες προέρχονταν από κακές εμφανίσεις, αλλά ο Ολυμπιακός είχε παίξει με τη Ρεάλ. Και οι δύο ήταν πληγωμένοι, αλλά αυτός που έδειξε πως ξεπέρασε την ήττα και ήταν πιο δυνατός. Είναι από τις λίγες φορές που η στατιστική λέει την αλήθεια. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν πως το ήθελαν περισσότερο, πήγαιναν πρώτοι πάνω στις μπάλες κι αυτό φάνηκε από τα επιθετικά ριμπάουντ. Στον Παναθηναϊκό δεν του πήγε το πλάνο που είχε από την αρχή, να χτυπήσει τα μις ματς. Έχασε τη συγκέντρωσή της η ομάδα και πήγε με λάθος τρόπο να διεκδικήσει το παιχνίδι».

-το πόσο στοίχισε στον Παναθηναϊκό η απουσία του Τζέιμς: «Ο τραυματισμός του Τζέιμς είναι πολύ σημαντικός, γιατί πάνω στο δίδυμό του με το καλάθι είχε χτιστεί μια διαφορετική φιλοσοφία σε σχέση με το παρελθόν, αλλά και αμυντικά μπορεί να προσφέρει πολύ. Δεν αποτελεί δικαιολογία η απουσία του, όμως, όσο σημαντικός κι αν είναι. Ο Παναθηναϊκός εστίασε πολύ στον περιορισμό του Σπανούλη, αλλά εκείνος το διάβασε πολύ καλά και αξιοποίησε τους συμπαίκτες του».

-την απόδοση του Νικ Καλάθη: «Ο Καλάθης δεν ήταν ποτέ σουτέρ για να βάλει τώρα 5-6 τρίποντα σε ένα ματς. Πλέον δείχνει να έχει χάσει την αυτοπεποίθησή του, οι αντίπαλοι τον παίζουν άμυνα πιο πίσω και του δίνουν το σουτ κι αυτό δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στον Παναθηναϊκό».

-την απόδοση των Μπιρτς και Γιανγκ: «Στην Ελλάδα δεν έχουμε υπομονή. Δεν πρέπει να περιμένουμε τις ομάδες μας να παίζουν εξαιρετικά τόσο νωρίς. Ο Μπιρτς είναι ένα παιδί που τώρα παίζει για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα, ο Γιανγκ προέρχεται από δεκάμηνη απουσία και μέσα από τα παιχνίδια θα ξεπεράσει το φόβο του. Ο χρόνος μετρά υπέρ του Ολυμπιακού. Το δείγμα με τη Ρεάλ δεν είναι για μένα αντιπροσωπευτικό, γιατί ο αντίπαλος είχε πολλούς παίκτες με ρυθμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

-τη σημασία των γκαρντ στο σύγχρονο μπάσκετ: «Το μπάσκετ έχει πάει στη δημιουργία των κοντών και οι ψηλοί κυρίως τελειώνουν τις φάσεις πάνω από τη στεφάνη. Στο κομμάτι της δημιουργίας οι γκαρντ έχουν τον πρωτεύοντα ρόλο. Ο Ολυμπιακός έχει τον καλύτερο γκαρντ της Ευρώπης, τον Σπανούλη, και οι ρόλοι είναι ξεκάθαροι».

-το αν ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν ή δύο γκαρντ: «Πρόθεσή τους είναι να στηρίξουν τον Μποχωρίδη φέτος. Αυτοί ξέρουν καλύτερα. Σίγουρα χρειάζεται ένας γκαρντ με τα χαρακτηριστικά του Τζέιμς για να μην αλλάξει η ομάδα τη φιλοσοφία με την οποία έχει χτιστεί. Εγώ θα έπαιρνα και έναν ακόμη παίκτη στα γκαρντ».

-την πορεία του Δούκα στην Α2: «Είμαστε ακόμη στην αρχή, έχουμε πολύ καλή ομάδα και καλό ρόστερ. Είναι όμως ένα δύσκολο πρωτάθλημα, ένας μαραθώνιος και πάμε βήμα-βήμα».

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :