Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΧΑΚΕΤ : ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΕΞΥΠΝΟ ΜΠΑΣΚΕΤ!


Ξεκίνησε καλά η σεζόν για τον Ολυμπιακό, την Τετάρτη βέβαια βουτάει στα... βαθιά της χρονιάς, καθώς είναι προγραμματισμένη η πρεμιέρα του στην Ευρωλίγκα στη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ, και σιγά-σιγά ο Ντάνιελ Χάκετ με τη σειρά του θέλει να ανεβάσει ρυθμούς ώστε να βελτιώνεται ο ίδιος, μαζί βέβαια με το υπόλοιπο σύνολο.

Ο Ιταλός γκαρντ του Ολυμπιακού, ο οποίος η αλήθεια είναι πως έχει αποδιοργανωθεί λίγο τον τελευταίο καιρό μιας και η σύντροφός του Ελίζα έφερε στον κόσμο το παιδάκι τους, μπαίνει σιγά-σιγά και πάλι στα «πρέπει» της ομάδας και του προπονητή του, καθώς επίσης και στις ιδιαιτερότητες της σεζόν.

Ο «Γαύρος», συνομιλώντας για λίγα λεπτά μαζί του, πήρ...ε κλίμα και μας μεταφέρει τις σκέψεις του Χάκετ για τη νέα χρονιά, για τη δουλειά που έχει γίνει μέχρι στιγμής, αλλά και τις απαιτήσεις, όπως φυσικά και για τα συναισθήματα του ίδιου στη δεύτερη χρονιά του στον Ολυμπιακό.

Αρχικά, ο Ντάνιελ Χάκετ ανέφερε λοιπόν: «Το συναίσθημα είναι υπέροχο τώρα που ξεκίνησε και επίσημα η σεζόν. Βλέπεις, η ομάδα δεν έχει αλλάξει και πολλά, αλλά βέβαια συνεχίζουμε τη δουλειά. Εχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε. Να προετοιμαστούμε ακόμα καλύτερα και φυσικά να βελτιωθούμε».

Μιλώντας στη συνέχεια για τα διαφορετικά στοιχεία που έχουν μπει στο αγωνιστικό στυλ της ομάδας, ο Χάκετ υποστήριξε: «Το σύστημά μας είναι δομημένο πάνω στη δυνατή άμυνα, οπότε, ξέρεις, θέλουμε να ξεκινάμε από την καλή μας άμυνα, η οποία θα μας επιτρέψει να τρέξουμε και να είμαστε επιθετικοί. Σίγουρα δεν θέλουμε να μαζεύουμε την μπάλα από το καλάθι μας. Θέλουμε να έχουμε κατοχές και να τρέξουμε. Να παίξουμε έξυπνο μπάσκετ».

«ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ»

Οσο γι’ αυτά που χρήζουν βελτίωσης, ο Χάκετ θυμήθηκε ένα γερό μάθημα για την ομάδα και τους «ερυθρόλευκους», που ήρθε από νωρίς αλλά δεν κόστισε. Την ήττα και ιδίως την εικόνα στο φιλικό με την Εφές, την οποία -μη λησμονεί κανείς- θα βρει ο Ολυμπιακός μπροστά του την 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. «Θέλουμε να παίρνουμε μαθήματα καθημερινά. Μαθήματα από τα παιχνίδια μας. Και από τις νίκες, αλλά και από τα άσχημα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, η Εφές, αν και ήταν φιλικό παιχνίδι, μας έδωσε ένα γερό μάθημα. Θα μάθεις μόνο αν βάλεις καλά στο μυαλό σου τι δεν λειτούργησε καλά, ώστε να βελτιώνεσαι συνεχώς».

Πηγαίνοντας η κουβέντα στον ίδιο, ο Ντάνιελ Χάκετ υποστήριξε: «Η πρόκληση είναι μεγάλη για μένα, αλλά, ξέρεις, συνεχίζω να δουλεύω. Η σεζόν ξεκίνησε και είμαστε σε ένα καλό σημείο, αλλά η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ. Θέλω να είναι απλώς παραγωγικός για την ομάδα μου. Να παίζω άμυνα, να παίζω έξυπνη άμυνα για να το πω πιο σωστά, να τρέξω την ομάδα και τους συμπαίκτες μου στο ανοικτό γήπεδο. Να είμαι επιθετικός και όποτε χρειάζεται η ομάδα να βοηθάω στο σκοράρισμα. Κυρίως, όμως, να παίζω άμυνα έξυπνα και να διαβάζω σωστά το παιχνίδι, ώστε να ανοίγω τον ρυθμό για την ομάδα και να τη βγάζω στο τρανζίσιον».

«ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΛΕΝΤΟ Ο ΕΡΙΚ»

Φέτος στον Ολυμπιακό έχει συμπαίκτη και τον Ερικ Γκριν, με τον οποίο συνυπήρξαν στη Σιένα, στο πρώτο πέρασμα του Γκριν από την Ευρώπη. Ο Χάκετ μιλώντας για τον νέο συμπαίκτη του είπε: «Περάσαμε μισή σεζόν στη Σιένα, όχι όλη τη χρονιά (ο Χάκετ πουλήθηκε στη Μιλάνο στη συνέχεια). Ο Ερικ, ξέρεις, είναι μεγάλο ταλέντο. Ενας έξυπνος τύπος. Σίγουρα θέλει ακόμα λίγο χρόνο προσαρμογής στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, καθώς ήρθε από την Αμερική, αλλά αναμφισβήτητα είναι ένας παίκτης που θα μας βοηθήσει σημαντικά στο παιχνίδι μας, όπως άλλωστε όλα τα παιδιά».

Οσο για τους στόχους της ομάδας; Αναλλοίωτοι: «Ο Ολυμπιακός, όπως κάθε σεζόν, θέλει και πρέπει να είναι ανταγωνιστικός. Αυτή η ομάδα έχει τεράστια παράδοση. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους εαυτούς μας να κατακτήσουμε και πάλι το ελληνικό πρωτάθλημα, το Κύπελλο και σίγουρα να είμαστε ανταγωνιστικοί τον Απρίλιο στην κρίσιμη στιγμή της σεζόν για την Ευρωλίγκα. Αν βάλουμε τους εαυτούς μας σε αυτή τη θέση, τότε όλα μπορούν να συμβούν».

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :