Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

ΕΒΑΛΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΤΗ... ΣΕΙΡΑ Ο ΧΕΙΜΑΡΡΩΔΗΣ ΛΟΤΖΕΣΚΙ!


Πέρσι η απουσία του κόστισε στον Ολυμπιακό. Και αυτό δεν φάνηκε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στο προσωπικό του. Δεν άρεσε στον Ματ Λοτζέσκι όλη η περιπέτεια της υγείας του, αρχικά γιατί σαν αθλητής θέλει να παίζει και στην πορεία επειδή δεν μπόρεσε να βοηθήσει τους... φίλους του στο παρκέ. Ο «Λότζο» είναι ένας ήσυχος οικογενειάρχης στο σπίτι του. Λατρεύει το μπάσκετ, ζει με αυτό κάθε μέρα, όμως εντός των τειχών αφοσιώνεται στα αγαπημένα του πρόσωπα. Στο παρκέ, όμως, μεταμορφώνεται.

Γίνεται άλλος άνθρωπος και έχει γίνει ένα με την ψυχοσύνθεση του Ολυμπιακού, αφού στον τέταρτο χρόνο του στο Λιμάνι, αφουγκράζεται σαν Έλληνας τις ανησυχίες των οπαδών των ερυθρόλευκων.

Φέτος είναι μία νέα χρονιά και ο Λοτζέσκι παρουσιάζεται αισιόδοξος. Από την άλλη, πατάει στα πόδια του, ξέρει ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και προσπαθεί να οδηγήσει στα σωστά μονοπάτια και τους νεοφερμένους στον Θρύλο, Ερικ Γκριν και Κεμ Μπιρτς.

Ο «Λότζο» σε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη μιλάει για τα πάντα στον «Γαύρο». Για το πώς έχει βιώσει όλη την προετοιμασία, τη νέα Ευρωλίγκα, τις φιλοδοξίες του αλλά και τους στόχους της ομάδας του.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αρχικά θέλω να μου μιλήσεις για την προετοιμασία. Πώς έχει κυλήσει όλο αυτό το διάστημα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είχαμε κάποιες μέρες μαζί. Κάποιες ήταν καλές και κάποιες κακές. Όμως σκέψου ότι όλο αυτό το διάστημα είμαστε όλοι μαζεμένοι και όπως και να έχει οφείλουμε να γίνουμε καλύτεροι. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να βελτιωθούμε και να παρουσιαστούμε πιο δυνατοί στην Ευρώπη. Έχουμε μερικές εβδομάδες για να μάθουμε ο ένας τον άλλον, έχουν έρθει νέα παιδιά στην ομάδα και πρέπει να ενσωματωθούν πλήρως και αυτοί.

Ε: Φέτος έχετε και το θετικό πως μόνο τρία πρόσωπα άλλαξαν και είστε οι ίδιοι από πέρσι ουσιαστικά.
Α: Το ότι είμαστε όλοι μαζί εδώ και καιρό μας βοηθάει στο κομμάτι, ξέρουμε πώς παίζει ο καθένας μας. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε και τους νέους παίκτες και να νιώσουμε όλοι σαν ομάδα. Νομίζω ότι θα αποκτήσουμε ρυθμό μέσα από τα επίσημα παιχνίδια και θα είμαστε καλύτεροι.

Ε: Ήρθε και η ήττα από την Αναντόλου Εφές που έδειξε αδυναμίες. Ήταν και ένα καλό μάθημα αυτό, έτσι;
Α: Ναι, δεν ήταν κακό που χάσαμε. Διαφορετικό το συναίσθημα όταν κερδίζεις συνεχώς αυτήν την περίοδο απ’ όταν χάνεις ένα ματς. Σε αναγκάζει να σκέφτεσαι και πώς να... επανέλθεις στον ίσιο δρόμο και πιστεύω πως θα ωφελήσει.

Ε: Τι διαφορετικό αναμένεται να δούμε φέτος από τον Ολυμπιακό;
Α: Πάνω από όλα πιστεύω ότι θα σκοράρουμε περισσότερο φέτος. Τη σεζόν που μας πέρασε είχαμε θέματα σε αυτό το κομμάτι. Και αυτό μας κόστισε και δεν περάσαμε στα πλέι οφ. Είμαι σίγουρος πως θα παρουσιαστούμε καλύτεροι φέτος. Ο βασικός μας στόχος είναι στο να περάσουμε στα πλέι οφ και η εικόνα μας στην Ευρωλίγκα να βελτιωθεί.

Ε: Μ’ αυτά και μ’ αυτά, είσαι στον τέταρτο χρόνο του συμβολαίου στον Ολυμπιακό. Πώς αισθάνεσαι;
Α: Είναι πολύ θετικό για μένα αυτό. Όμορφο συναίσθημα. Το ότι είμαι ξένος και παραμένω τόσα χρόνια στην ομάδα. Νιώθω τέλεια εδώ, είμαι ενθουσιασμένος γι’ αυτό που θα ακολουθήσει και το θέμα είναι να είμαστε όλοι υγιείς. Θέλω να παίξω σε όλα τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας τη νέα περίοδο και να παλέψω με αυτά τα παιδιά.

Ε: Αλήθεια, νιώθεις κάπως σαν... μεγάλος αδελφός για τους Γκριν και Μπιρτς, επειδή ξέρεις πια τα κατατόπια στη χώρα μας;
Α: Ναι, κάπως έτσι νιώθω. Προσπαθώ να τους συμβουλέψω σχετικά με το πού μπορούν, ας πούμε, να φάνε, ακόμα και για το τι μπορούν να περιμένουν. Ξέρεις, προσπαθώ να τους προσέχω λίγο παραπάνω και να τους δείξω πώς λειτουργούν τα πράγματα στην Ελλάδα.

Ε: Είναι δύσκολο, έτσι;
Α: Ναι, είναι. Να προσαρμόζεσαι σε κάθε πόλη, σε μία νέα ομάδα. Ειδικά όταν είσαι και ξένος. Οπότε, από τη μεριά μου κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να είναι καλά. Γνωρίζω το τι οφείλεις να κάνεις και τι όχι στην Ελλάδα και προσπαθώ να τους το μεταδώσω αυτό. Δεν βλέπω πάντως να έχουν πρόβλημα. Τα πηγαίνουν ήδη περίφημα.

Ε: Επιστρέφουμε στα αγωνιστικά μας. Ποια η γνώμη σου για τη νέα Ευρωλίγκα;
Α: Θα είναι δύσκολη, αλλά για να λέμε την αλήθεια, εμένα δεν μου άρεσε καθόλου η φόρμα των τελευταίων χρόνων της.

Ε: Δεν ήταν και δίκαιη κιόλας...
Α: Όχι, καθόλου. Γιατί δεν είχε καθόλου σημασία τι συνέβαινε στην αρχή κάθε σεζόν. Ενώ τώρα κάθε αποτέλεσμα μετράει. Νομίζω ότι αυτός ο τρόπος διεξαγωγής θα μας ωφελήσει. Να δούμε πώς θα πάει αυτή η σεζόν γιατί είναι πολύ σημαντική διοργάνωση για μας. Είναι περίεργο να δούμε το πώς θα αντιδράσουν οι οπαδοί, οι ομάδες σε αυτά τα παιχνίδια.

Ε: Ποιες οι προσδοκίες σου για τη χρονιά που ακολουθεί;
Α: Ξεκινάμε από το πρώτο κομμάτι, που είναι να πάμε καλά στο Κύπελλο. Δυστυχώς στα χρόνια μου δεν μας πάει αυτός ο θεσμός. Πέρσι αποκλειστήκαμε από τον πρώτο γύρο, οπότε ξεκινάμε με το ότι θέλουμε να πάρουμε το Κύπελλο. Στην πορεία να μπούμε στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας τουλάχιστον και βλέπουμε, αφού μετά όλα είναι ικανά να συμβούν. Και μετά το ελληνικό πρωτάθλημα. Κάτι που είναι και το πιο σημαντικό για όλους μας. Είναι αυτό που οι οπαδοί μας το θέλουν πολύ και θέλουμε και εμείς να τους το δώσουμε.

Ε: Σχετικά με τη δική σου περίπτωση… Πού νομίζεις πως θα χρησιμοποιηθείς περισσότερο; Στη θέση του σούτινγκ γκαρντ ή σε εκείνη του σμολ φόργουορντ;
Α: Σαν σμολ φόργουορντ σίγουρα. Γιατί με την προσθήκη του Γκριν έχουμε γεμίσει στη θέση των σούτινγκ γκαρντ, αλλά μέσα σε μία κουραστική σεζόν σίγουρα δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Εγώ θέλω να είμαστε έτοιμοι και πραγματικά να καταφέρουμε ό,τι καλύτερο για μας.

Ε: Στην αδύναμη πλευρά θες να είσαι ή να παίρνεις πρωτοβουλίες;
Α: Λίγο από τα δύο. Και τα δύο καλά είναι. Μπορεί εξίσου να σκοράρω και με τους δύο τρόπους.

Ε: Είναι καλύτερα μαζί με τον Σπανούλη ή να έρχεσαι πίσω από αυτόν;
Α: Για μένα δυστυχώς, με όσα έγιναν πέρσι, δεν βρεθήκαμε και πολύ στην ίδια πεντάδα. Εγώ ήμουν στο παρκέ όταν αυτός ήταν τραυματίας, όταν επέστρεψε είχα πρόβλημα εγώ. Όταν είσαι σουτέρ είσαι χαρούμενος να έχεις στο πλευρό σου παίκτες που έχουν το χάρισμα της πάσας. Οπότε θέλω να είμαι στο παρκέ μαζί του. Είναι όμως στο χέρι του προπονητή μας αυτό.

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :