Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΕΤΣΙ... ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ!



Ο Ολυμπιακός νίκησε 91-81 την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο για την τρίτη αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Euroleague και έκανε το 2-1. Πρώτος σκόρερ ο Έρικ Γκριν.

Το ματς άρχισε εξαιρετικά για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Το αρχικό 13-4 «μαρτυρά» το γεγονός αυτό, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με τους Ιταλούς να «απαντάνε» με σερί 0-9 για το 13-13. Σπανούλης και Μπιρτς, όμως, διαμόρφωσαν στη συνέχεια το 25-19 του πρώτου δεκαλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Οι επιθέσεις είχαν τον πρώτο λόγο, ο Χάκετ και οργάνωσε, αλλά και σκόραρε, το ίδιο και ο Μάντζαρης με τον Γκριν να μπαίνει και να δίνει επιθετική ώθηση με το 46-41 του ημιχρόνου να αδικεί τους πρωταθλητές Ελλάδος.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Αμερικανός γκαρντ συνέχισε να «πυροβολεί», ο Λοτζέσκι τον μιμήθηκε, ο Μπιρτς κυριάρχησε στις δύο ρακέτες με τους Σπανούλη και Πρίντεζη να συνεργάζονται άψογα και το τρίτο δεκάλεπτο να βρίσκει τον Θρύλο στο +9 (70-61). Η τελευταία περίοδος άνηκε ολοκληρωτικά στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο Μπιρτς έκανε «πάρτι» στις δύο ρακέτες, ο Γκριν συνέχισε να σκοράρει μαζί με τον Σπανούλη και η διαφορά έφτασε στο +16 με το τελικό 91-81 να αποτυπώνει την εικόνα του ματς.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 25-19, 46-41, 70-61, 91-81

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 16 (4), Μπιρτς 12, Γιανγκ 2, Παπαπέτρου, Σπανούλης 16 (1), Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 4, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 8 (2), Χάκετ 10, Λοτζέσκι 10 (2).

Αρμάνι Μιλάνο (Ρέπεσα): ΜακΛίν 2, Τζεντίλε 12, Χίκμαν 6, Καλνιέτις 4 (1), Ραντούλιτσα 14, Ντράγκιτς 13 (1), Μάτσβαν 4, Πάσκολο 2, Σάντερς 8 (1), Αμπάς, Σιμόν 16 (2).

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για τη νίκη. Ήταν ένα δύσκολο ματς, γιατί η Αρμάνι προερχόταν από πολύ καλά αποτελέσματα και ήταν αήττητη. Η νίκη μας έχει μεγάλη σημασία. Η Αρμάνι είναι φέτος τελείως διαφορετική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι πολύ καλύτερη ομάδα. Προσπαθήσαμε να το επισημάνουμε στους παίκτες μας κι εκείνοι ανταποκρίθηκαν. Πιστεύω πως ελέγξαμε το παιχνίδι στο μεγαλύτερο μέρος του. Η Αρμάνι ήταν κοντά στο σκορ για μεγάλη διάρκεια του αγώνα και αυτό συνέβη μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο, αλλά τότε πήραμε μια διψήφια διαφορά και στα τελευταία λεπτά ελέγξαμε πλήρως το ματς. Κάθε νίκη στην Ευρωλίγκα είναι κατάκτηση, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε γιατί έχουμε ένα παιχνίδι στη Βιτόρια μεθαύριο και πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στη νέα μας υποχρέωση. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας για την υποστήριξή τους ακόμη και στις στιγμές που η Αρμάνι προσπαθούσε να επιστρέψει. Δεν είναι τόσο σημαντική η διαφορά (13-14). Στο τέλος έγιναν κάποια λάθη. Η Αρμάνι έπαιξε έξυπνα, εμείς όμως διαβάσαμε καλύτερα το ματς στο δεύτερο μέρος. Ο τρόπος που έπαιζε η Αρμάνι περιόρισε τις ασίστ μας, αλλά σκοράροντας 91 πόντους δεν είχαμε πρόβλημα στην επίθεση. Απλώς αναγκαστήκαμε να πάμε σε πολλά ένας εναντίον ενός».

ΚΕΜ ΜΠΙΡΤΣ: «Ήταν μια σημαντική νίκη. Ξέρουμε πως πρέπει να πάρουμε τα παιχνίδια στην έδρα μας για να προχωρήσουμε στην Ευρωλίγκα. Στο πρώτο ημίχρονο αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα με την επίθεση της Αρμάνι, αλλά ο κόουτς στο ημίχρονο μάς είπε να παίξουμε πιο δυνατά στην άμυνα. Το κάναμε, βάλαμε και κάποια καλά σουτ και ξεφύγαμε. Τώρα έχουμε λίγο χρόνο για να ξεκουραστούμε και να δούμε πώς θα μπορέσουμε να κλέψουμε ένα παιχνίδι εκτός έδρας. Το ματς με την Μπασκόνια δεν είναι εύκολο, είναι καλή ομάδα και ιδιαίτερα στο γήπεδό της».

ΝΤΑΝΙΕΛ ΧΑΚΕΤ: «Η Αρμάνι ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και προερχόταν από δύο σημαντικές νίκες. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε κάποιες δυσκολίες και δεχτήκαμε πολλούς πόντους στο ανοικτό γήπεδο και με επιθετικά ριμπάουντ. Το διορθώσαμε όμως αυτό στο δεύτερο μέρος, παίξαμε με μεγαλύτερη συγκέντρωση και νικήσαμε. Τώρα έχουμε ένα δύσκολο ματς μέσα σε λίγες ώρες στην Μπασκόνια. Δεν υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι στη φετινή Ευρωλίγκα».

ΓΙΑΣΜΙΝ ΡΕΠΕΣΑ: «Παίζουμε σε δύο μέρες ξανά και δεν έχουμε περιθώριο για να κλαίμε ή να παραπονιόμαστε, αλλά η αλήθεια είναι πως παίξαμε ένα πολύ κακό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλά και του αξίζουν συγχαρητήρια. Όταν παίζεις με μια ομάδα που παίζει μαζί για αρκετά χρόνια και έχει λίγα νέα πρόσωπα, εμείς θα έπρεπε να παίξουμε το ίδιο δυναμικά με τον αντίπαλο. Αν δεν ανταποκριθείς στο δυναμικό παιχνίδι του Ολυμπιακού έχεις πρόβλημα 100%. Επίσης πρέπει να ελέγξεις το ρυθμό του παιχνιδιού, γιατί ο αντίπαλος έχει μεγάλο βάθος. Όσο μείναμε πειθαρχημένοι ήμασταν κοντά, αλλά όταν κάναμε κάποια βιαστικά σουτ, ο Ολυμπιακός έτρεξε στον αιφνιδιασμό. Έπρεπε να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και δεν το κάναμε, μας σκότωσαν στο ζωγραφιστό. Αυτά τα τρία στοιχεία έκριναν τον αγώνα. Επίσης, στο τρίτο δεκάλεπτο δεχτήκαμε τρίποντο στο τέλος, ενώ είχαμε να δώσουμε φάουλ. Αυτό ήταν καταστροφή»
Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :