Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Η ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΤΟ ΘΩΡΗΚΤΟ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ» (PHOTOS)


Ο Ολυμπιακός τιμά την επέτειο του "ΟΧΙ".

Το Θωρηκτό "Γεώργιος Αβέρωφ" το οποίο είναι αγκυροβολημένο στον Φαληρικό όρμο επισκέφτηκαν τα μέλη της Κ-10 της Ακαδημίας του Ολυμπιακού θέλοντας έτσι να τιμήσουν την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου!

Το πλοίο-θρύλος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που έχει μετατραπεί εδώ και χρόνια σε μουσείο προκειμένου κάθε γενιά να μαθαίνει μέσα από αυτό και τις ιστορίες του για την συμμετοχή της Ελλάδος στους μεγάλους πολέμους εντυπωσίασε την ομάδα της Ακαδημίας μας και τον προπονητή της Ιάκωβο Χατζηράπτη.


Το "Αβέρωφ" που όμοιο του δεν υπάρχει πλέον κανένα άλλο στον κόσμο έγραψε ένδοξες σελίδες ιστορίας στη θάλασσα! Ναυπηγήθηκε στην Ιταλία και μέρος των χρημάτων που δαπανήθηκαν προήλθαν από την διαθήκη του μεγάλου ευεργέτη της πατρίδας Γεωργίου Αβέρωφ. Το θωρακισμένο καταδρομικό που αγκυροβόλησε στο Φάληρο το 1911 συμμετείχε στις πολεμικές επιχειρήσεις των Βαλκανικών Πολέμων, του Α' και του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Κυβερνήτης του υπήρξε και ο θρυλικός Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης.


Το Θωρηκτό έφτασε έως την Κωνσταντινούπολη αλλά και τον Ινδικό ωκεανό! Ήταν το πλοίο που έφερε στην Ελλάδα από την Αίγυπτο τα μέλη της εξόριστης ελληνικής κυβέρνησης μετά από την αποχώρηση των Γερμανών το 1944. Το "Γ. Αβέρωφ" που επιλέχτηκε εν συνεχεία για Αρχηγείο Στόλου παροπλίστηκε το 1952. Από το 1957 έως το 1983 ήταν αγκυροβολημένο στον ναύσταθμο του Πόρου ενώ από το 1984 έως σήμερα είναι στο Φάληρο.

Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν με τις ιστορίες που άκουσαν και φυσικά από το μέγεθος του και ειδικά τα πυροβόλα του και τους εσωτερικούς χώρους του που σε ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή.


Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος της Ακαδημίας που φέρει τον τίτλο "Life Outside the Box".

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :