Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΓΚΟΛ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ! (VIDEO & PHOTOS)


Τα παιδιά της Σχολής μας στην Ελευσίνα και μια ομάδα με παιδιά προσφύγων έστειλαν το δικό τους μήνυμα στηρίζοντας την καμπάνια της FARE.

Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας με διαφορετικά μηνύματα από τους συνηθισμένους διεξήχθη το απόγευμα της Τρίτης στο γήπεδο «Γ. Ρουμελιώτης» στην Ελευσίνα.

«Αντίπαλοι» μέσα στο γήπεδο ήταν η ομάδα της Σχολής του Ολυμπιακού στην Ελευσίνα και μια ομάδα από προσφυγόπουλα από το Αφγανιστάν και την Συρία τα οποία διαμένουν από τον Απρίλιο στο Κέντρο Φιλοξενίας της πόλης.


Η ΠΑΕ Ολυμπιακός μ’ αυτή την πρωτοβουλία της στηρίζει την καμπάνια της FARE (Football Against Racism in Europe) και της UEFA που έχει ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίησης κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων.


Τα παιδιά που ήρθαν μαζί με τους γονείς τους στην Ελλάδα για να ζήσουν σε καλύτερες συνθήκες πιο ανθρώπινες ημέρες περίμεναν με ανυπομονησία τον αγώνα και οι νεαροί ποδοσφαιριστές της Σχολής του Ολυμπιακού στην Ελευσίνα τα υποδέχτηκαν με θερμό χειροκρότημα. Οι δυο ομάδες χάρηκαν το παιχνίδι και φωτογραφήθηκαν μαζί πριν αλλά και μετά από αυτό στέλνοντας ένα ξεχωριστό μήνυμα το οποίο φυσικά με την βοήθεια του Ολυμπιακού θα περάσει τα ελληνικά σύνορα.


Η πρωτοβουλία της ΠΑΕ Ολυμπιακός έδωσε χαρά και στους γονείς των δυο ομάδων οι οποίοι καμάρωσαν τα παιδιά τους να παίζουν ποδόσφαιρο αλλά για έναν τόσο σημαντικό σκοπό. Μετά από το τέλος του αγώνα τα παιδιά έφυγαν αγκαλιασμένα από το γήπεδο και είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν γλυκίσματα αλλά και φαγητό αφού είχε μεριμνήσει γι’ αυτό η Διεύθυνση της Σχολής Ελευσίνας.


Καρδιασμένος: «Το ποδόσφαιρο ενώνει»

Την ΠΑΕ Ολυμπιακός εκπροσώπησε ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και ΕΚΕ κ. Κωνσταντίνος Καρδιασμένος ο οποίος δήλωσε: «Σήμερα βρισκόμαστε στη Σχολή του Ολυμπιακού στην Ελευσίνα όπου πραγματοποιείται ένας αγώνας μεταξύ των Σχολών Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού και παιδιών τα οποία είναι στην Ελλάδα έχοντας αποφύγει τον όλεθρο του πολέμου όντας εδώ πρόσφυγες. Είναι μια πολύ όμορφη μέρα όπου τα παιδιά χαίρονται το ποδόσφαιρο που τα ενώνει ανεξάρτητα από το που βρίσκονται και σε ποια χώρα έχουν γεννηθεί ή ζουν σήμερα».


Ο επικεφαλής της Σχολής Ελευσίνας κ. Μάκης Μπεκιάρης σημείωσε: «Σε συνεργασία με την ΠΑΕ Ολυμπιακός διοργανώσαμε αυτή την σπουδαία δράση προκειμένου τα παιδιά αυτά να ενταχθούν πιο εύκολα στην τοπική κοινωνία. Είναι παιδιά από το Κέντρο Φιλοξενίας Ελευσίνας και ήρθαν εδώ στην εγκατάσταση για ν’ αγωνιστούν με τα παιδιά της Σχολής μας. Ο Ολυμπιακός πάντα είναι δίπλα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Χαιρόμαστε που βοηθάμε και δίνουμε χαρά ειδικά σε παιδιά».


Ο καθηγητής κ. Χρήστος Χρηστάκης ο οποίος προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Ελευσίνας τόνισε από την πλευρά του: «Μαζί με αρκετούς πολίτες από την Ελευσίνα βοηθάμε το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων της πόλης μας προκειμένου να είναι καλύτερες οι συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Ολυμπιακό για την πρωτοβουλία και την τοπική Σχολή του η οποία έκανε τα πάντα έτσι ώστε αυτά τα παιδιά να ζήσουν ένα απόγευμα πιο ανθρώπινο και ζεστό, να ξεφύγουν από την μιζέρια και να αιθσανθούν ότι αυτή η πόλη τους έχει αγκαλιάσει».

Το βίντεο του Olympiacos TV:



Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :