Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΟΝ ΠΑΟ ΕΚΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΑ... ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ! ΑΣΤΑΝΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1! *VIDEOS*


Ό,τι... χρειαζόταν για να ορίζει ο ίδιος την πρόκριση -αλλά όχι και για να νικήσει- έκανε στο Καζακστάν κόντρα στην Αστάνα ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν αλλά πήραν μόνο το… επαγγελματικό 1-1 πριν πάνε στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Δεν χάρηκε ιδιαίτερα αλλά ούτε και θα... στεναχωρηθεί! Ο Ολυμπιακός έκανε τα απαραίτητα στο Καζακαστάν και έφυγε αλώβητος από την Αστάνα, κρατώντας πλέον στα χέρια του την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League!

Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί μόλις στο 8ο λεπτό με τον Ντεσπότοβιτς, στη μοναδική αδράνεια της ερυθρόλευκης άμυνας στο ματς, αλλά ο Σεμπά μετά από εξαιρετική σέντρα του Μανθάτη ισοφάρισε με κεφαλιά στο 30’, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Δοκάρι στο 85’ με τον Μάρτινς για τους ερυθρόλευκους, μεγάλη χαμένη ευκαιρία με τον Καρντόσο στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων! Δεν δόθηκε πέναλτι στο 39' στον Ολυμπιακό σε ανατροπή του Σεμπά από τον Μουζίκοφ.


Στα καθαρά αγωνιστικά...

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τον Ολυμπιακό. Μόλις στο 8ο λεπτό, η άμυνα των ερυθρόλευκων πιάστηκε στον... ύπνο, καθώς ο Ρέτσος έχασε το μαρκάρισμα του Τοουμάσι, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον αμαρκάριστο Ντεσπότοβιτς, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ της Αστάνα... «ξύπνησε» τους παίκτες του Μπέντο που πήραν τον έλεγχο του ματς και πίεσαν για την ισοφάριση.

Είχαν δε μια πολύ μεγάλη στιγμή για να φέρουν το ματς στα ίσα, αλλά θα μπορούσαν, βέβαια, και να βρεθούν με δύο γκολ εις βάρος τους! Στο 21’, έπειτα από ωραία αντεπίθεση, ο Σεμπά έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, έκανε την προσποίηση και το σουτ, που κόντραρε στα σώματα των αμυνόμενων και στρώθηκε στον Καρντόσο. Ο Παραγουανός έκανε το σουτ από πλεονεκτική θέση αλλά ο Μαλίι με προβολή έσωσε την εστία της ομάδας του. Δύο λεπτά μετά, πάντως, ο Λεάλι έσωσε την ερυθρόλευκη εστία καθώς… έβγαλε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ντεσπότοβιτς.

Ο αγώνας είχε γρήγορο ρυθμό και αυτό φυσικά βόλευε τον Θρύλο, που αναπτυσσόταν γρήγορα με τους Μανθάτη, Μάρτινς και Σεμπά, οι οποίοι βρίσκονταν σε πολύ καλή ημέρα. Μάλιστα, η ισοφάριση του Ολυμπιακού προήλθε από συνεργασία των τριών. Συγκεκριμένα στο 30ο λεπτό, ο Μάρτινς έδωσε στον Μανθάτη που έβγαλε πολύ ωραία σέντρα και ο Σεμπά με άψογη κεφαλιά έγραψε το 1-1! Οι ερυθρόλευκοι είχαν το μομέντουμ και έψαχναν την ανατροπή του σκορ πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Απείλησαν τρία λεπτά μετά την ισοφάριση, όταν ο Σίτοφ λίγο έλειψε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και στο 40’ διαμαρτυρήθηκαν δικαίως για πέναλτι που δεν τους δόθηκε. Ο Σεμπά τσίμπησε τη μπάλα μέσα στην περιοχή προ του Μουζίκοφ, ο οποίος του έριξε μια… γεμάτη κλωτσιά, αλλά ο Γκρίνφελντ έδειξε λανθασμένα... «παίζετε», στην τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή του ημιχρόνου!

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε με σαφή σκοπό να... παγώσει τον ρυθμό, να βγάλει εκτός αγώνα την Αστάνα -πράγμα που κατάφερε τελικά- και να ψάξει το γκολ που θα του δώσει τη νίκη. Οι παίκτες του Μπέντο είχαν τον έλεγχο, περιόρισαν τους Καζάκους στο δικό τους μισό και δεν τους επέτρεπαν να φθάσουν κοντά στα καρέ του Λεάλι. Ούτε οι ίδιοι, βέβαια, ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί μέχρι το 70ο λεπτό, όταν και άρχισαν να ανεβάζουν ξανά στροφές.

Για να συμβεί αυτό, πάντως, έβαλε και το… χεράκι του ο Πορτογάλος τεχνικός, καθώς έβγαλε τον Μανθάτη -που μέχρι τότε ήταν εξαιρετικός- και πέρασε στη θέση του τον Ελιουνούσι! Ο Νορβηγός μπήκε φουριόζος στο ματς και στο 70’ λίγο έλειψε να σκοράρει, αλλά το σουτ που έκανε από τα όρια της περιοχής έδιωξε δύσκολα ο Έριτς. Δεκαπέντε λεπτά μετά δε, ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να... «ξεράνει» τους γηπεδούχους. Ο Μάρτινς έπιασε την «φωτοβολίδα» έξω από την περιοχή, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και έσκασε στο έδαφος (δεν πέρασε τη γραμμή), με τον τερματοφύλακα της Αστάνα να μπλοκάρει στη μεγαλύτερη ευκαιρία των ερυθρόλευκων. Ωστόσο, δεν ήταν και η τελευταία φάση του ματς, καθώς στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καρντόσο έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα για κακή του τύχη, πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον Ολυμπιακό με... ανάμεικτα συναισθήματα καθώς δεν τον χάλασε η ισοπαλία, αφού πλέον ορίζει ο ίδιος την τύχη του, αλλά εάν ήταν και πιο τυχερός, θα μπορούσε να φύγει με το τρίποντο και να αγκαλιάσει την πρόκριση στους «32» του Europa League.

Αστάνα (Στάνιμιρ Στοΐλοφ): Έριτς, Σίτοφ, Μπεϊσεμπέκοφ, Μαλίι, Λογκβινένκο, Σόμκο, Μακσίμοβιτς, Μουζίκοφ, Τουομάσι (90’+3’ Ναγαργιάν), Ντεσπότοβιτς (82’ Κουλμπέκοφ), Καμπανάνγκα.

Στον πάγκο: Μόκιν, Άνιτσιτς, Ζουνούσοφ, Ζακιπμπάιεφ, Αλίγεφ.

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Βιάνα, Ρέτσος, Καμπιάσο (81’ Ρομαό), Μπουχαλάκης, Μανθάτης (64’ Ελιουνούσι), Μάρτινς (90’+1’ Ανδρούτσος), Σεμπά, Καρντόσο.

Στον πάγκο: Καπίνο, Τσόρι, Φιγκέιρας, Ιντέγε.


Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης:





Κατηγορία: ,

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :