Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ : 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ... ΕΙΝΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ!


Στο Ιδρυτικό Συνέδριο Ελληνικών και Κινεζικών Δήμων μίλησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης και τόνισε πως 10 εκατομμύρια Έλληνες παγκοσμίως είναι Ολυμπιακοί.


Αναλυτικά  όσα είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός:«Ο Πειραιάς είναι επίσης η γενέτειρα του Ολυμπιακού. Ο Πειραιάς είναι το σπίτι του Ολυμπιακού. Ιδρύθηκε το 1925. Είναι ο πιο επιτυχημένος ελληνικός αθλητικός σύλλογος. Και ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά club στον κόσμο. Και εκπροσωπεί σε παγκόσμιο επίπεδο τις αξίες του Ολυμπισμού. Ο Ολυμπιακός δεν είναι απλώς ένας αθλητικός σύλλογος, είναι κάτι περισσότερο από το παιχνίδι, κάτι περισσότερο από τον ενθουσιασμό, κάτι περισσότερο από τη νίκη. Ο Ολυμπιακός είναι η Ελλάδα, ο Πειραιάς. Είναι ιδανικό. Ο Ολυμπιακός είναι τρόπος ζωής. Ένας ζωντανός θρύλος. Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους, την παγκόσμια αθλητική κοινότητα, να μεταδώσουμε το Πνεύμα του Ολυμπισμού. Σύμβολό μας είναι ο έφηβος Ολυμπιονίκης. Έμβλημα της νίκης. Δείγμα των χαρισματικών ανθρώπων. Αποστολή μας είναι να επιδιώκουμε τη νίκη, μέσω της αριστείας. 

Για να είναι κάποιος πρωταθλητής, δεν αρκεί μόνο το ταλέντο και τα επιτεύγματα στο γήπεδο. Οι πρωταθλητές στην εποχή μας, χρειάζονται το όραμα και την επαγγελματική οργάνωση της αθλητικής προσπάθειας. Οι πρωταθλητές επενδύουν στα νέα ταλέντα, στη νέα γενιά παιδιών, στους αυριανούς πρωταγωνιστές των γηπέδων. Ο Ολυμπιακός διαθέτει μια μοναδική αξία, κουβαλώντας περήφανα στην πλούσια ιστορία του, τα ιδανικά του Ολυμπισμού και της αθλητικής προσπάθειας. Μια κληρονομιά που συνδέεται άμεσα με τις αξίες της ευγενούς άμιλλας και της ηθικής της νίκης. 43 Εθνικά Πρωταθλήματα από τα 80. 18 συμμετοχές στη φάση των ομίλων του UEFA Champions League τα τελευταία 20 χρόνια. Στις 20 κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη - UEFA Ranking. Στις 15 πιο δημοφιλείς ποδοσφαιρικές ομάδες – Μια μοναδική ιστορία επιτυχίας. 

Την ίδια στιγμή, ο Ολυμπιακός είναι ένας πολυαθλητικός σύλλογος (multi-sport club), με 15 Ολυμπιακά αθλήματα, μια αθλητική κοινότητα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο εξωτερικό. Μια ομάδα με Ολυμπιονίκες. Το πιο σημαντικό όμως είναι, ότι ο Ολυμπιακός ως αξία, ταυτίζεται με την Ελλάδα, με τις προσδοκίες της κοινωνίας μας. Πράγμα φυσικό, δεδομένου ότι το 40% του πληθυσμού της Ελλάδας και 10 εκατομμύρια Έλληνες σε όλο τον κόσμο είναι Ολυμπιακοί. Απόψε, είμαστε στην καρδιά του Πειραιά. Συγκεντρωμένοι σε αυτό το ιστορικό στάδιο, όπου έχουμε γιορτάσει τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές επιτυχίες, μαζί με εξαιρετικούς ανθρώπους που μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, μας κάνει να αισθανόμαστε δυνατοί, δραστήριοι, δημιουργικοί, νικητές.

Είναι αδύνατον να μην αναλογιστούμε το όραμα του Προέδρου της Κίνας, Xi Jinping, να μετατρέψει την Κίνα σε μια ποδοσφαιρική υπερδύναμη. Τις δυνατότητες για την ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ του Πειραιά και της Κίνας. Ο Πειραιάς και ο Ολυμπιακός μπορούν να λειτουργήσουν ως πύλη του κινεζικού ποδοσφαίρου στην Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ελίτ. Τι τεράστιες δυνατότητες! Τι μεγάλη ευκαιρία για την κυβέρνηση, τις επιχειρήσεις να μπουν σε νέες αγορές, να δημιουργηθούν νέες επιχειρηματικές δυνατότητες! Με αφετηρία τη σημερινή ημέρα, μπορούμε να γράψουμε ιστορία. Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι ναι, όλοι μαζί, μπορούμε. Και η ιστορία άλλωστε αποδεικνύει ότι μπορούμε να είμαστε νικητές!». 
Κατηγορία: ,

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :