Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΧΑΪΝΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΕΦ, ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ... ΣΠΑΝΟΥΛΗ!


Την Πέμπτη ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Κάιλ Χάινς μίλησε στο «Eurohoops.net» για την επιστροφή του στο ΣΕΦ, τον Ολυμπιακό, αλλά και τον Βασίλη Σπανούλη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αμερικάνος σέντερ:

Πως βλέπει την φετινή ΤΣΣΚΑ; 

“Εχουμε ακόμα πιο ποιοτικό ρόστερ από πέρυσι, πιο βαθύ! Κρατήσαμε όλο το κορμό και κάναμε ποιοτικές προσθήκες στη ρακέτα, εκεί που λόγω και των τραυματισμών, αρκετές φορές πονούσαμε την περσινή σεζόν, παρότι κατακτήσαμε όλους τους τίτλους. Διαθέτουμε εξαιρετική χημεία, έχουμε πλέον και παίκτες όπως τον Τζέιμς Όγκουστιν και τον Τζεφ Άιρς, που μας προσφέρουν πολλές και ποιοτικές λύσεις στη φροντ λάιν. Η σεζόν είναι μεγαλύτερη από ποτέ, πιο πολλά παιχνίδια, πιο πολλά ταξίδια, οπότε πιστεύω πως μόνο καλό θα μας κάνει”!

Ο Μίλος Τεόντοσιτς συνεχίζει απτόητος το ρεσιτάλ των μοναδικών ασίστ. Από εκείνες που ίσως κανείς άλλος παίκτης στην Ευρώπη και ελάχιστοι στο ΝΒΑ μπορούν να δουν και να κάνουν. Ο αυτόπτης… μάρτυρας των προπονήσεων της ΤΣΣΚΑ, Κάιλ Χάινς, μπορεί να μας πει αν με κλειστές τις πόρτες έχει δει ακόμα πιο τρελές πάσες!

“Φίλε, αυτός ο τύπος ο Μίλος… Βλέπει τα πάντα πολύ πριν αυτά συμβούν στο παρκέ! Είναι φυσικό και τεράστιο το ταλέντο του στην αντίληψη του χώρου, στην αντίληψη των κινήσεων συμπαικτών και αντιπάλων και στον τρόπο που πασάρει. Κάνει τρελές πάσες! Θα μπορούσε άνετα να είναι σπουδαίος Quarterback στο NFL”!

Πόσο εύκολο είναι να καταλαβαίνει τις πάσες του και να είναι έτοιμος να τις υποδεχτεί;

“Οταν ήρθα ήταν δύσκολο να καταλάβω τι θα κάνει! Πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα κατεβάσει το μυαλό του. Μετά από τόσα χρόνια που παίζουμε μαζί, πλέον είμαι πιο υποψιασμένος και πιο έτοιμος. Αλλά, πάντα προσέχω μην μου έρθει καμία μπάλα στο κεφάλι”!

Πιστεύει ο Κάιλ Χάινς πως ο Τεόντοσιτς μπορεί να παίξει και να διακριθεί στο ΝΒΑ;

“Σίγουρα. Με τέτοια πάσα, τρίπλα και σουτ… Σκέψου τι μπορεί να κάνει εκεί που το γήπεδο έχει πολλούς περισσότερους χώρους! Απλά, για τους τοπ Ευρωπαίους όπως ο Μίλος, πρέπει πάντα να βρεις την κατάλληλη ευκαιρία. Σε μια ομάδα με καλό σύστημα, που σε πιστεύει και ξέρει πως θα σε χρησιμοποιήσει. Ξέρεις κι εσύ πως κάποιοι από τους καλύτερους Ευρωπαίους όλων των εποχών, όπως ο Σπανούλης και ο Γιασικεβίτσιους μετακόμισαν στο ΝΒΑ και βρέθηκαν σε καταστάσεις που δεν τους βοήθησαν. Παίζει μεγάλο ρόλο σε ποια ομάδα θα πας και με ποιον προπονητή και General Manager. Ελπίζω να είμαστε συμπαίκτες για πολλά χρόνια ακόμα! Αλλά εκείνος θα αποφασίσει”…

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει τρεις σερί νίκες στην Ευρωλίγκα και έχει παίξει όμορφο μπάσκετ. Τι διαφορετικό βλέπει ο Χάινς στην πρώην ομάδα του;

“Παίζουν διαφορετικά σε σχέση με πριν. Που το παιχνίδι τους ήταν πιο αμυντικογενές, με χαμηλότερο τέμπο. Φέτος, φαίνεται πως ο Ολυμπιακός αλλάζει το στιλ του, είναι πιο γρήγορος και πιο αθλητικός. Κανείς δεν ξέρει πως θα είναι οι ομάδες την άνοιξη μετά από τόσα παιχνίδια κι αυτό ισχύει για όλους. Όμως, ο Ολυμπιακός φαίνεται δυνατός φέτος”.

Ο Βασίλης Σπανούλης με όσα κάνει φέτος δείχνει λες και ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του! Ο Κάιλ έχει συνεργαστεί άψογα μαζί του για δύο χρόνια και μπορεί να απαντήσει στην ερώτηση τι είναι εκείνο που μπορεί να κάνει ένα τόσο πετυχημένο παίκτη να βελτιώνεται στα 34 του χρόνια…

“Είναι πολύ έξυπνος. Είναι δάσκαλος για όλους, αλλά κάθε μέρα μαθητής για τον εαυτό του και δεν σταματάει ποτέ να μαθαίνει πράγματα για να βελτιώνεται και να κάνει καλύτερη την ομάδα του. Είχε τραυματισμούς που του στοίχισαν, τώρα είναι υγιής και είναι μετρ στο να βρίσκει νέα κίνητρα. Αν μελετήσεις τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία, θα δεις πως ξέρουν να δημιουργούν συνεχώς κίνητρα. Όσα κι αν έχουν πετύχει στην καριέρα τους. Βάζουν συνέχεια νέες προκλήσεις και αισθάνονται πάντα… πεινασμένοι. Ε, τέτοιος είναι ο Σπανούλης”!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χάινς θα επιστρέψει στο ΣΕΦ ως αντίπαλος, μπροστά στο κοινό του Ολυμπιακού. Μετά από τόσα χρόνια μήπως είναι για αυτόν μια ακόμα μέρα στο γραφείο;

“Ποτέ τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, δεν θα είναι μια μέρα ακόμα στη δουλειά… Όταν παίζω σε αυτό το γήπεδο, απέναντι σε φίλους και συμπαίκτες, πάντα νιώθω διαφορετικά. Θα είναι πάντα κάτι πολύ ιδιαίτερο να αγωνίζομαι στο ΣΕΦ! Στον Ολυμπιακό έχω περάσει κάποιες από τις καλύτερες στιγμές στη καριέρα μου και στη ζωή μου! Όμως, όταν παίζεις πάντα θες να κερδίζεις και να βοηθάς την ομάδα σου. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Θα σας δω όλους την Πέμπτη”.
Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :