Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΓΙΑ... ΟΛΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ!

Αισιόδοξος ότι ο Ολυμπιακός, θα νικήσει τη Μάλαγα στην αυριανή (18/10) πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

«Όλοι είναι δικές μου επιλογές» ήταν το μήνυμά του για τους νεοαποκτηθέντες.

Αρχικά ο προπονητής του πρωταθλητή Ευρώπης, έκανε μία τοποθέτηση γενικότερου περιεχομένου για την πορεία της προετοιμασίας, τη νέα σεζόν στην διοργάνωση, αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες που απαρτίζουν τον όμιλο του Ολυμπιακού:

«Καλή χρονιά να έχουμε όλοι στην Ευρωλίγκα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινάει και συμμετέχουμε. Η αφετηρία είναι σημαντική όντας πρωταθλητές Ευρώπης για δεύτερη σερί χρονιά. Καλούμαστε να μείνουμε σε υψηλό επίπεδο και να παίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια γίνεται. Είναι λάθος να οριοθετήσουμε στόχους σε μία τόσο δύσκολη διοργάνωση με πολλά ταξίδια. Θα υπάρξουν περίοδο που θα παίζουμε καλά και όχι. Όπως και σε όλες τις ομάδες, θα έχουν νίκες και ήττες. Ελπίζω να μείνουμε ζωντανοί όταν πρέπει και να αποφύγουμε τους τραυματισμούς. Είμαστε αφοσιωμένοι στη προσπάθειά μας.

Η χρονιά ξεκινά χωρίς να είμαστε έτοιμοι. Είχαμε πολλές απουσίες λόγω διεθνών παικτών και δεν έχουμε δουλέψει αρκετά μαζί. Μια από αυτές που είχαν αυτή την ευκαιρία ήταν η αντίπαλός μας η Γαλατάσαραϊ που μου άρεσε πολύ στο χθεσινό ματς με την Σιένα. Ήταν ένα μικρό δείγμα για όσους ασχολούνται με την Ευρωλίγκα για τη δυναμική των ομάδων. Ο ορίζοντας είναι να κοιτάμε το επόμενο ματς. Στην κλήρωση μας έλεγαν ότι έχουμε εύκολη κλήρωση αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Μάλαγα, Γαλατά και Μπάγερν έχουν βαθύ ρόστερ και θα είναι δύσκολο»


Στη συνέχεια η συνέντευξη Τύπου, είχε εκτενή αναφορά στο αυριανό παιχνίδι:

«Θα ήταν παράλογο να είμαστε έτοιμοι αυτή τη περίοδο. Προσπαθούμε να βάλουμε κάποια πράγματα σε μία σειρά. Ο Μπέγκιτς δεν θα παίξει αύριο γιατί αντιμετώπισε πρόβλημα μετά την επιστροφή μας από τη Βραζιλία. Με τον ΠΑΟ έπαιξε με ένεση οι ενοχλήσεις δεν έχουν υποχωρήσει. Για τον Λο είναι 50-50 θα δούμε σήμερα, υπάρχουν πιθανότητες να είναι. Ελπίζουμε να είναι καλύτερα και ο Σπανούλης που η ίωση τον ταλαιπώρησε. Η Μάλαγα παίζει διαφορετικό μπάσκετ από τον ΠΑΟ. Πρέπει να προσαρμοστούμε άμεσα. Πιέζει πολύ σε όλο το γήπεδο και κάνει παγίδες στο πικ εν ερολ. Τρέχει στον αιφνιδιασμοί και είναι αθλητική. Θα είμαστε έτοιμοι, μένει να δούμε τι θα καταφέρουμε.

Το ρόστερ της είναι «γεμάτο» και με καλούς παίκτες που έχουν εμπειρία από Ευρωλίγκα. Ο προπονητής της παρουσίασε πέρυσι με τη Ζαλγκίρις ένα πολύ καλό μπάσκετ και ίσως είναι καμπανάκι το ότι οι ομάδες του κ. Πλάθα είναι φορμαρισμένες από νωρίς. Έχω διαβάσει δηλώσεις τους ότι έρχονται εδώ για να κερδίσουν. Είναι πολύ φιλόδοξοι. Η πρεμιέρα είναι πάντα δύσκολη, αλλά εμείς περιμένουμε υποστήριξη από τους φιλάθλους μας. Είναι δύσκολο για την εποχή να έχουμε πολύ κόσμο, αλλά αξίζουμε την στήριξή τους. Θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε έστω και με ένα πόντο και παιχνίδι με παιχνίδι να γινόμαστε καλύτεροι. Χρειάζεται προσοχή γιατί πολλοί παίκτες μας δεν έχουν συμμετοχή στην Ευρωλίγκα. Είμαι αισιόδοξος αλλά παράλληλα έχω και ανησυχία-αγωνία για να δω πως θα αντιδράσουν και αν θα ανταποκριθούν άμεσα».


Στη συνέχεια, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, απάντησε σε ερωτήματα των εκπροσώπων του Τύπου, για:

-το πώς θα παίξει κόντρα στην Μάλαγα ο Ολυμπιακός:

«Θα προσπαθήσουμε να καταστρέψουμε το παιχνίδι της με άμυνα, διάθεση και τακτική. Και οι δύο ομάδες έχουμε έφεση στον αιφνιδιασμό αλλά δεν αποκλείεται να αλληλοεξουδετερωθούμε και να πάει το ματς σε κλειστό ματς. Το βασικό είναι να έχουμε εύκολο ριμπάουντ. Αυτό είναι το πνεύμα των ψηλών που πήραμε. Ντάνστον, Πέτγουεϊ και Μπέγκιτς είναι πολύ καλοί ριμπάουντερ. Με τον ΠΑΟ ήμασταν πολύ κακοί σε αυτό το κομμάτι. Δεχθήκαμε 15 πόντους από επιθετικό ριμπάουντ και συνολικά 45. Σκεφτείτε να είχαμε μαζέψει περισσότερα αμυντικά πόσους θα είχαμε δεχθεί. Άρα αν ελέγξουμε τα ριμπάουντ και στις δύο πλευρές του γηπέδου, θα έχουμε μεγάλη τύχη για να νικήσουμε. Το μπάσκετ πλέον πάει εκεί. Ο Ολυμπιακός είδε ποια είναι τα δεδομένα στην αγορά, το μπάτζετ του και κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση. Όλοι οι παίκτες είναι δικές μου επιλογές. Δεν είναι μόνο ο Λοτζέσκι που διαβάζω ότι είναι το μεγάλο μου στοίχημα. Είτε πάνε καλά είτε όχι όλοι οι παίκτες θέλω εγώ να δεχθώ την κρητική και όχι μόνο για τον Ματ. Επίσης, το μεγαλύτερο λάθος είναι να αναφέρεται ότι ο ένας είναι ο αντί-Χάινς, ο άλλος ο αντί-Πάουελ κλπ. Κάθε παίκτης έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και μπορεί να προσφέρει διαφορετικά πράγματα στο παιχνίδι».

-την έλλειψη στήριξης που έχει ο Ολυμπιακός στις αρχές της σεζόν:

«Οι φίλαθλοι της ομάδας μας είναι έλληνες. Ενθουσιάζονται με τις νίκες και τα αποτελέσματα και απογοητεύονται με τις αποτυχίες. Τα συνεχόμενα παιχνίδια και η πορεία μας πέρυσι, από νίκες και από ήττες, έδειξαν ότι άπαντες κατάλαβαν πόσο δύσκολη είναι μία χρονιά στην Ευρωλίγκα. Η υποστήριξη που μας έδωσαν σε κάποια παιχνίδια που δεν παίζαμε καλά τους δικαίωσε. Παίξαμε εξαιρετικά στο Final Four και πήραμε το τρόπαιο. Περάσαμε δια πυρρός και σιδήρου και στις τρεις φάσεις και αυτό θα γίνει και φέτος. Αλλά αν στο τέλος έχεις πετύχει μέσα από δύσκολες συνθήκες, ξεχνάς τις άσχημες στιγμές, όπως π.χ. μία εντός έδρας ήττα. Αξίζουμε να έχουμε λιγότερη γκρίνια. Είναι μαραθώνιος και δεν είναι ένα-δύο παιχνίδια. Ο λόγος που παίξαμε καλύτερα πέρυσι εκτός έδρας, έχει να κάνει με την συνοχή του ενός παιδιού με το άλλο, μέσα από τη συγκέντρωση και τα ταξίδια, την παραμονή στα ξενοδοχεία που έκαναν τα παιδιά να «δεθούν» περισσότερο. Το ΣΕΦ είναι δύσκολο γήπεδο επειδή η εξέδρα είναι μακριά από το γήπεδο. Αλλά αν γεμίζει όπως στο 5ο παιχνίδι με την Εφές πέρυσι γίνεται εκπληκτική ατμόσφαιρα».

-το αν θα επηρεάσει στο ματς με τη Μάλαγα το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό:

«Ελπίζω να μη συμβεί. Φέτος είναι λίγο διαφορετικά. Υπάρχουν παίκτες που δεν έπαιξαν καλά με τον Παναθηναϊκό και δικαιολογημένα όπως ο Βασίλης που ήταν άρρωστος. Αυτοί οι παίκτες που είναι καινούργιοι έχουν κίνητρο να δείξουν πράγματα και θα δουν το ματς διαφορετικά. Έχουμε ξεχάσει το ντέρμπι και σε αυτό μας βοήθησε το γεγονός ότι το γήπεδο ήταν άδειο. Μοιράσαμε το χρόνο και δεν υπήρξε επιβάρυνση. Το ελληνικό πρωτάθλημα πρέπει να περάσει σε 2η μοίρα. Μας ενδιαφέρει, αλλά η Ευρωλίγκα και το κίνητρο για πού μας δίνει είναι τεράστιο».

-την έλλειψη ομοιογένειας και το πότε εκτιμά ότι θα είναι έτοιμη η ομάδα:

«Το Ευρωμπάσκετ διαμόρφωσε φέτος μία νέα συνθήκη. Όπως και οι τραυματισμοί, που για περίοδο προετοιμασίας ήταν αρκετοί. Το ταξίδι στην Βραζιλία ήταν αρκετά κουραστικό. Μόλις συνηθίσαμε το ωράριο εκεί ξαναγυρίσαμε πίσω. Ο χρόνος είναι σύμμαχός μας στο να αποκτήσουμε ομοιογένεια και συνοχή. Οι αιματολογικές εξετάσεις που κάναμε έδειξαν ότι οι διεθνείς υπολείπονται των άλλων. Δεν θέλω να παραπονιέμαι γιατί συμβαίνει και στις άλλες ομάδες, αλλά είναι πρόβλημα. Πιστεύουμε ότι σε έξι εβδομάδες θα είμαστε καλά. Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα που έχουμε βάλει. Μέχρι τότε περιμένουμε να έχουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Δεν το λέω σαν δικαιολογία, αλλά είναι κάτι που θα συμβεί. Δεν έχουμε άλλο δρόμο όμως από το να δουλέψουμε για να πετύχουμε το χρονοδιάγραμμα».

-την παρουσία πολλών γκαρντ στην ομάδα:

«Είναι ένας ευχάριστος πονοκέφαλος. Όποιος καταλαβαίνει από μπάσκετ, κατάλαβε στο ματς της Δευτέρας που ο Μάντζαρης είχε μόλις 20%, πόσο σημαντική ήταν η απουσία του. Είμαστε στην ευτυχή θέση να είναι καλά, έχουμε τον Κατσίβελη που ολοένα και ανεβαίνει, τον Σλούκα που έκανε για μένα καλές εμφανίσεις στο Ευρωμπάσκετ, τον Λοτζέσκι που έχει πολλά στοιχεία που μας βοηθούν σε όλους τους τομείς. Ο στόχος μας με τους προέδρους το καλοκαίρι είναι να αυξήσουμε την ποιότητα και την ποσότητα. Θυμάστε πέρυσι τι έγινε στους τελικούς που δεν είχαμε τον Λο».

-το αν η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να δεχθεί διαφημιστικό, ανάλογο με αυτό της Ευρωλίγκας, στο οποίο πρωταγωνίστησαν όλοι οι προπονητές:

«Ξεκάθαρα όχι. Κάποιοι είχαν μεγαλύτερη διάθεση να συμμετέχουν. Ο Μπλατ ήταν πολύ καλός ηθοποιός. Κάποιοι άλλοι το έκαναν επειδή έπρεπε. Ο Έλληνας δεν είναι ποτέ έτοιμος για κάτι τέτοιο. Ήταν κάτι που δεν έχει κανείς να παρεξηγήσει κάτι. Είδατε ότι προπονητές με τεράστια π0είρα και τίτλους στην Ευρωλίγκα έκαναν ότι παρακολουθούσαν εμένα που είμαι νέος. Ήταν ένα εκπληκτικό βίντεο για promotion αλλά η Ελλάδα δεν θα το άντεχε» .

Κατηγορία: ,

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :