Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ... ΚΟΡΥΦΗΣ ΠΑΝΤΟΥ!

Ξεκίνησε χθες, Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013, η ψηφοφορία για την ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών, αθλητριών, ομάδων, προπονητών, του 2013 από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικών Συντακτών!

Η γιορτή βράβευσης των κορυφαίων της χρονιάς από τον ΠΣΑΤ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου και ώρα 18.30 στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του ΣΕΦ.

Στους υποψήφιους για τον κορυφαίο αθλητή από το μπάσκετ συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα των Διαμαντίφη, Σπανούλη, Λάσμε, Αντετονκούνμπο αλλά και του νεαρού Παπαγιάννη ενώ από το ποδόσφαιρο υπάρχει μόνο ο Μήτρογλου!

Στις υποψήφιες για την καλύτερη αθλήτρια η Αθηνά Ωνάση (ιππασία), η Βουγιούκα (ξιφασκία) και η σκοποβόλος Κασούμη.

Ο Ολυμπιακός σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ είναι στις υποψηφιότητες για την καλύτερη ομάδα, όπου υπάρχει όμως η Εθνική που πήρε την πρόκριση για το Μουντιάλ!

Αντίστοιχη… κόντρα ίσως υπάρξει για τον καλύτερο προπονητή, με τον Φερνάντο Σάντος «αντιμέτωπο» με τους Αργύρη Πεδουλάκη και Γιώργο Μπαρτζώκα.

Αναλυτικά οι υποψηφιότητες

Αθλητές

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

ΚΑΒΕΛΑΣΒΙΛΙ Δαυίδ: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σε αρασέ και ζετέ στην κατηγορία των 105κ. στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνης.

ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ Θεόδωρος: Πήρε το χάλκινο μετάλλιο σε αρασέ και ζετέ στην κατηγορία των 85κ. στους Μεσογειακούς Αγώνες.

ΜΑΡΤΑΣΙΔΗΣ Αντώνης: Ήταν 4ος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αθλητών -23 ετών στην Εσθονία, στο σύνολο της κατηγορίας των 77κ., ενώ πήρε ασημένιο στο ζετέ και ήταν 6ος στο αρασέ.

ΣΤΡΟΥΜΠΗΣ Ευστάθιος: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο σύνολο της κατηγορίας των 105κ. στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων στην Εσθονία, ενώ πήρε ασημένιο στο ζετέ και χάλκινο στο αρασέ.

ΧΟΨΟΝΙΔΗΣ Σπάρτακος: Χρυσό μετάλλιο στο σύνολο (και σε αρασέ και ζετέ) της κατηγορίας των 69κ. στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αθλητών -15 ετών στη Λιθουανία.

ΡΙΖΟΥΛΗΣ Παντελής: Ασημένιο μετάλλιο στο σύνολο (και σε αρασέ και ζετέ) της κατηγορίας των 77κ. στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων Β’ (αθλητών -15 ετών) στη Λιθουανία.

ΒΟΛΕΪ

ΓΙΟΡΝΤΑΝΟΦ Μπόγιαν: Αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης (MVP) στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών 2012-2013. Ο διεθνής Βούλγαρος διαγώνιος ήταν ο ηγέτης του Ολυμπιακού στην κατάκτηση του τρεμπλ.

ΤΖΟΥΡΙΤΣ Δημήτρης: Ο Έλληνας διεθνής διαγώνιος ήταν από τους πρωταγωνιστές της Τρεντίνο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ιταλίας.

ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ Λευτέρης: Κατέκτησε την 5η θέση στον τελικό των κρίκων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ανδρών στη Μόσχα. Πήρε επίσης την 1η θέση στον τελικό του ίδιου οργάνου στους αγώνες για το Παγκόσμιο κύπελλο του Λα Ρος Σιρ-Ιόν της Γαλλίας, στο Κότμπους της Γερμανίας και στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας. Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε στους κρίκους στους Μεσογειακούς Αγώνες.
ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ Βασίλης: Ήταν 8ος στον τελικό των παράλληλων ζυγών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης ανδρών στο Βέλγιο. Πήρε τη 2η θέση στο Παγκόσμιο κύπελλο στο Κότμπους και την 3η στην ίδια διοργάνωση στο Λα Ρος Σιρ-Ιόν.

ΚΟΣΜΙΔΗΣ Λευτέρης: Πήρε την 1η θέση στον τελικό των ασκήσεων εδάφους στο Παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης στη Λιουμπλιάνα και τη 2η σε αυτό του Κότμπους. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες, επίσης στις ασκήσεις εδάφους.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

ΚΟΚΚΑΛΑΝΗΣ Βύρων: Σε μια σπουδαία γι αυτόν χρονιά, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στις ιστιοσανίδες RS:X ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στη Γαλλία και το χάλκινο μετάλλιο στην ίδια κλάση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Βραζιλία.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ OPEN WATER

ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ Σπύρος: Σταθερή αξία στο παγκόσμιο αθλητικό χρηματιστήριο ο κορυφαίος Έλληνας κολυμβητής και καλύτερος αθλητής των δύο προηγούμενων ετών διατήρησε τα σκήπτρα του παγκόσμιου πρωταθλητή. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 10 χλμ., διάκριση που πέτυχε για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση. Ο Γιαννιώτης μετείχε και στην τριάδα που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 5 χλμ. Ομαδικό στην ίδια διοργάνωση (μαζί με την Αραούζου και τον Φωκαΐδη). Ήταν, εξάλλου, 6ος στα 25 χλμ. ατομικό στην ίδια διοργάνωση.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΟΥ Απόστολος: Ο 17χρονος πρωταθλητής μας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων στο Ντουμπάι. Επίσης πήρε χάλκινο μετάλλιο στα 50μ ύπτιο στο Ευρωπαϊκό εφήβων – νεανίδων στο Πόζναν. Από τους πλέον εξελίξιμους κολυμβητές μας, κατέρριψε στο μίτινγκ του Ζάγκρεμπ τα πανελλήνια ρεκόρ ανδρών του Άρη Γρηγοριάδη στα 50μ. και 100μ. ύπτιο σε πισίνα 25μ., ενώ αναδείχθηκε τρίτος καλύτερος νέος αθλητής στην Ευρώπη από τις Ολυμπιακές Επιτροπές των κρατών της.

ΚΟΝΤΙΖΑΣ Μιχάλης: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων.

ΜΥΛΩΝΑΣ Φώτης: Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο.

ΣΑΜΙΛΙΔΗΣ Παναγιώτης: Κέρδισε χρυσό μετάλλιο στα 200μ. πρόσθιο και χάλκινο στα 100μ. πρόσθιο στους Μεσογειακούς αγώνες.

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Στέφανος: Πήρε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. πεταλούδα στους Μεσογειακούς αγώνες και χάλκινο στην Πανεπιστημιάδα.

ΒΑΖΑΙΟΣ Ανδρέας: Χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. μικτή ατομική στους Μεσογειακούς.

ΓΚΟΛΟΜΕΕΒ Κρίστιαν: Χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο στους Μεσογειακούς.

ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ Δημήτρης: Χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. πρόσθιο στους Μεσογειακούς.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Διονύσης: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο σκιφ στους Μεσογειακούς αγώνες.

ΜΑΓΔΑΝΗΣ Παναγιώτης: Πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών στους Μεσογειακούς αγώνες, ενώ ήταν στο πλήρωμα του τετραπλού σκιφ ελαφρών βαρών που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κορέας.

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ Βασίλης: Αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης (MVP) της Ευρωλίγκας, αλλά και του φάιναλ φορ της διοργάνωσης και συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος της Α1.

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ Γιώργος: Από τους πρωταγωνιστές της Εθνικής ομάδας παίδων που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό U16. Συμπεριλήφθηκε και στην κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης.

ΛΑΣΜΕ Στέφαν: Ο MVP του πρωταθλήματος της Α1, το οποίο κατέκτησε με τον Παναθηναϊκό και μέλος της καλύτερης πεντάδας της Ευρωλίγκας, αλλά και καλύτερος αμυντικός στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ Δημήτρης: Μέλος της καλύτερης πεντάδας της Ευρωλίγκας, κάτοχος του ρεκόρ στα κλεψίματα στην ιστορία της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ Γιάννης: Επελέγη στα ντραφτ του NBA στον Α’ γύρο, στο Νούμερο 15 από τους Μιλγουόκι Μπακς.

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΑΛΗ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ Ανδρέας: Ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες στην κατηγορία των 66κ..
ΞΕΝΙΔΗΣ Τιμοφέι: 3ος στους Μεσογειακούς Αγώνες στην κατηγορία των 84κ..

ΚΑΛΑΝΙΔΗΣ Θεοχάρης: 3ος στους Μεσογειακούς Αγώνες στην κατηγορία των 55κ..

ΚΑΠΑΘΑΝΑΣΙΔΗΣ Αθανάσιος: Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων ελευθέρας πάλης στην κατηγορία των 100κ., τον Ιούνιο στο Μαυροβούνιο.

ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗ ΠΑΛΗ

ΜΑΤΙΑΣ Βλαδίμηρος: Αναδείχθηκε 7ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών, στην κατηγορία των 66κ., στην Ουγγαρία.

ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ Αλέξανδρος: Ήρθε 2ος στην Ολυμπιάδα κωφών στην κατηγορία των 120 κιλών, στη Βουλγαρία.

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

ΓΚΙΩΝΗΣ Παναγιώτης: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο απλό ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Σβέσχατ της Αυστρίας τον Οκτώβριο. Προηγήθηκε η 2η θέση στο ομαδικό στην ίδια διοργάνωση. Και τα δύο μετάλλια ήταν πρωτοφανείς διακρίσεις στην καριέρα του. Επίσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα προχώρησε μέχρι την 16άδα στο διπλό ανδρών.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

ΣΟΥΛΙΟΣ Ζήσης: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα Σκρατς στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πίστας εφήβων – νεανίδων της Πορτογαλίας.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ Κωνσταντίνος: Ο διεθνής στράικερ, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Εθνικής ομάδας ανδρών στην προκριματική φάση του Μουντιάλ, συνέβαλε τα μέγιστα στην πρόκριση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος από τα μπαράζ με τη Ρουμανία, ενώ με τη δική του συμβολή (προηγείται και στον πίνακα των σκόρερ της σούπερ λιγκ) ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί και πάλι στο πρωτάθλημα και κάνει πολύ καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ διεκδικώντας την πρόκρισή του στη φάση των «16».

ΠΟΛΟ

ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ Γιάννης: Ο διεθνής περιφερειακός του νταμπλούχου Ολυμπιακού αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης (MVP), αλλά και πρώτος σκόρερ (95 γκολ) του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών.

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

ΜΙΤΑΣ Ευθύμιος: Χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα του Σκητ Ανδρών στους Μεσογειακούς Αγώνες και 4η θέση στο ίδιο αγώνισμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής στη Λευκωσία.

ΣΤΙΒΟΣ

ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ Κώστας: Ο πρωταθλητής του ΠΓΣ ήταν 4ος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στο Γκέτεμποργκ, στο επί κοντώ, 10ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Α/Γ, 2ος στην τελική βαθμολογία των αγώνων Diamond League, ενώ κατέρριψε δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ σε ανοιχτό και κλειστό στίβο.

ΤΣΑΤΟΥΜΑΣ Λούης: Πήρε την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού, στο μήκος, τη 10η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Α/Γ, ενώ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες.

ΜΑΣΤΟΡΑΣ Αντώνης: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ύψος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων στο Τάμπερε, ενώ ήταν 4ος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού.

ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ Αλέξανδρος: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία +80κ. στους Μεσογειακούς.

ΓΚΟΛΤΣΙΟΣ Κωνσταντίνος: Πήρε την 5η θέση στην κατηγορία -87κ. στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών στο Μεξικό.

ΧΑΜΑΛΙΔΗΣ Κωνσταντίνος: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία -63κ. στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ανδρών στη Μολδαβία. Ανέβηκε επίσης στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο ευρωπαϊκό εφήβων στην Πορτογαλία

ΧΑΣΙΩΤΗΣ Θεόδωρος: Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία +87κ. στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ανδρών.

ΤΣΑΧΤΣΙΡΛΗΣ Δημήτριος: Ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία +78κ. στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων.

ΤΕΝΙΣ

ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ Στέφανος: Ο 16χρονος ταλαντούχος τενίστας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στις Ολυμπιακές Ημέρες Ευρωπαϊκής Νεότητας στην Ουτρέχτη, βρίσκεται στο Νο 5 της ευρωπαϊκής κατάταξης στην ηλικία του, ενώ έχει συμμετοχή σε τελικούς και ημιτελικούς τουρνουά της Ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ομοσπονδίας για αθλητές έως 16 ετών.

ΤΖΟΥΝΤΟ

ΗΛΙΑΔΗΣ Ηλίας: Για τρίτο σερί Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών βρέθηκε στο βάθρο των νικητών. Κατετάγη 3ος στη διοργάνωση του Ρίο ντε Τζανέιρο και πλέον το όνομά του φιγουράρει στην 5η θέση της λίστας των πολυμεταλλιούχων ανδρών στα Παγκόσμια πρωταθλήματα. Στο Παγκόσμιο Masters της Ρωσίας βρέθηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου των νικητών, ενώ ήταν χάλκινος στο Γκραν Πρι του Ντίσελντορφ.

ΑΖΩΙΔΗΣ Γιώργος: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 (Σεράγεβο). Υπήρξε μέλος της ομάδας U21 που κατέλαβε την 2η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Επίσης στο Ευρωπαϊκό κύπελλο της κατηγορίας στο Βερολίνο ήταν 3ος.

ΜΟΥΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Ρομάν: Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 και χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ίδιας κατηγορίας (Λιουμπλιάνα). Υπήρξε μέλος της ομάδας U21 που κατέλαβε την 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στους Μεσογειακούς Αγώνες κατετάγη 5ος, ενώ στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο «Iliadis Cup» της Θεσσαλονίκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

ΝΤΑΝΑΤΣΙΔΗΣ Αλέξης: Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U21, ενώ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ίδιας κατηγορίας ήταν 5ος. Υπήρξε μέλος της ομάδας U21 που κατέλαβε την 2η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

ΑΛΒΑΝΟΣ Αλέξης: Αναδείχθηκε MVP της Α1 Ανδρών 2012-2013 μετά από ψηφοφορία των προπονητών και μέλος της καλύτερης επτάδας. Επέστρεψε μετά από 8 χρόνια στην Ελλάδα έπειτα από μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό και οδήγησε την ΑΕΚ στην κατάκτηση του νταμπλ, το πρώτο του συλλόγου σε όλα τα αθλήματα μετά από 35 χρόνια.


Αθλήτριες

ΒΟΛΕΪ

ΓΙΑΚΟΥΜΗ Δήμητρα: Η κορυφαία παίκτρια (MVP) του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών 2012-13. Ήταν η πρωταγωνίστρια στην κατάκτηση του πρώτου νταμπλ από τον Ολυμπιακό.

ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

ΜΙΛΛΟΥΣΗ Βασιλική: Ήταν 2η στον τελικό της δοκού ισορροπίας στο Παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους και 3η σε αυτό του Λα Ρος Σιρ-Ιόν. Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, επίσης στη δοκό ισορροπίας στους Μεσογειακούς αγώνες.

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

ΦΙΛΙΟΥ Βαρβάρα: Πήρε την 4η θέση στους τελικούς οργάνων, στην κορδέλα, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής στο Κίεβο, ενώ ήταν 8η στο σύνθετο ομαδικό στην ίδια διοργάνωση. Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό στους Μεσογειακούς αγώνες.

ΙΠΠΑΣΙΑ

ΩΝΑΣΗ Αθηνά: Κατέκτησε την 7η θέση στον αγώνα της σειράς του Παγκοσμίου κυπέλλου CSI-W 5* στο Όσλο της Νορβηγίας, στην προσπάθεια της για πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης 2014. Στην πρώτη συμμετοχή της σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ενηλίκων Υπερπήδησης Εμποδίων, στο Herning της Δανίας, η Ελληνίδα αμαζόνα με τη φοράδα της Camille Z πήρε την 14η θέση στον τελικό.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ Βασιλεία: Η 17χρονη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα LASER RDL νεανίδων στην Κροατία.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ OPEN WATER

ΑΡΑΟΥΖΟΥ Κέλλυ (Καλλιόπη): Πήρε δύο 4ες θέσεις στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης στα 5 και 10 χλμ. Χάνοντας για λίγα δευτερόλεπτα το μετάλλιο. Κατέκτησε, όμως, τελικά το ασημένιο στα 5 χλμ. Ομαδικού στην ίδια διοργάνωση μαζί με τους Γιαννιώτη και Φωκαΐδη.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΔΡΑΚΟΥ Νόρα: Κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο στα 100 ελεύθερο και δύο ασημένια στα 50μ. και στα 100μ. ύπτιο στους Μεσογειακούς αγώνες και φυσικά το ασημένιο με τη σκυταλοδρομία στην ίδια διοργάνωση.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ Αικατερίνη: Ήταν η πιο πετυχημένη χρονιά για την καριέρα της νεαρής σπουδαίας κωπηλάτριας με πολλές διακρίσεις: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών στην Κορέα, αλλά και χρυσά μετάλλια (επίσης στο σκιφ ελαφρών βαρών) στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών στη Σεβίλλη, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα για αθλητές και αθλήτριες έως 23 ετών (νέων γυναικών) στο Λιντς της Αυστρίας και στους Μεσογειακούς αγώνες.

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΣΠΑΝΟΥ Άρτεμις: Μέλος της Εθνικής ομάδας γυναικών που πήρε την πρόκριση στα τελικά του Ευρωμπάσκετ και πρώτη ριμπάουντερ στο NCAA όπου αγωνίζεται με το κολλέγιο Ρόμπερτ Μόρρις. Έχει ήδη κάνει οκτώ συνεχόμενα νταμπλ και έχει γίνει ήδη πρώτη ριμπάουντερ στην ιστορία του κολλεγίου. Μέλος της καλύτερης πεντάδας στο Ευρωπαϊκό νέων γυναικών όπου συμμετείχε με την Εθνική ομάδα.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ Βάσω: Νέα διάκριση και φέτος για την κορυφαία αθλήτρια της περσινής χρονιάς που κατέκτησε τη 2η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών που έγινε στο Ζάγκρεμπ.

ΓΚΟΥΝΤΟΥΡΑ Θεοδώρα: 2η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων που έγινε στο Πόρετς της Κροατίας.

ΠΑΛΗ

ΠΡΕΒΟΛΑΡΑΚΗ Μαρία: Σταθερή αξία η πρωταθλήτρια του ΕΓΣ, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών, στην κατηγορία των 55κ., στη Γεωργία. Ήταν 1η, εξάλλου, στους Μεσογειακούς Αγώνες στην ίδια κατηγορία και 9η στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών στην Ουγγαρία.

ΠΑΥΛΙΔΟΥ Ευδοξία: Ήταν 3η στους Μεσογειακούς Αγώνες, στην κατηγορία των 51κ..

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Αγόρω: 3η στους Μεσογειακούς Αγώνες, στην κατηγορία των 63κ..

ΠΟΛΟ

ΠΛΕΥΡΙΤΟΥ Ελευθερία: Αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια (MVP) του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νεανίδων στην Κωνσταντινούπολη όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με την αντίστοιχη εθνική μας ομάδα.

ΞΕΝΑΚΗ Ελένη: Ήταν πρώτη σκόρερ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων.

ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ Άλκηστις: Η διεθνής πολίστρια του φιναλίστ Ολυμπιακού αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια (MVP) και πρώτη σκόρερ (70 γκολ) του πρωταθλήματος της Α1.

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

ΚΑΣΟΥΜΗ Αγαθή: Αργυρό μετάλλιο στο αγώνισμα του Πιστολίου 25μ Γυναικών στους Μεσογειακούς Αγώνες.

ΣΤΙΒΟΣ

ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ Αναστασία: Κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στα 10.000μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων γυναικών.

ΖΩΤΟΥ Δήμητρα: Ήταν 5η στη σφυροβολία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων – κορασίδων στο Ντόνετσκ.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ

ΣΟΛΩΜΟΥ Δέσποινα: Κατέκτησε την 7η θέση στον τελικό του Σόλο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης.

ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ

ΜΟΥΚΑ Ασπασία: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των -73κ. στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων γυναικών στη Μολδαβία, αλλά και το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό νεανίδων (στην κατηγορία -68κ. ) στην Πορτογαλία.

ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑ Ανδριάνα: Ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία -52κ. στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων.

ΤΣΕΚΟΥΡΑ Αμαλία: Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία -44κ. στο Ευρωπαϊκό– νεανίδων.

ΤΖΟΥΝΤΟ

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Βασιλική: Πήρε το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας των -78κ. στους Μεσογειακούς Αγώνες.

ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ Ιουλιέτα: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό κύπελλο της Μπρατσιλάβα.

ΤΕΛΤΣΙΔΟΥ Ελισάβετ: Κατέλαβε την 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U21. Επίσης ήταν 7η στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο U21 που διεξήχθη στο Βερολίνο όπως και στους Μεσογειακούς Αγώνες.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

ΜΟΥΡΝΟΥ Λένα: Μόλις 18 χρονών και στην πρώτη της συμμετοχή στην Α1 Γυναικών σε ομάδα που πρωταγωνιστεί, αναδείχθηκε MVP του πρωταθλήματος. Η νεαρή περιφερειακή –μέλος και της καλύτερης επτάδας- ήταν πρώτη σκόρερ της Ορμής Λουξ και μία από τις βασικές αιτίες που έφτασε μέχρι τον τελικό του πρωταθλήματος.

ΧΑΤΖΗΠΑΡΑΣΙΔΟΥ Μαρία: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η 18χρονη αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ της Α1 Γυναικών με την φανέλα του Μέγα Αλέξανδρου Γιαννιτσών με τον εντυπωσιακό μέσο όρο των 9,54 τερμάτων ανά παιχνίδι (πέτυχε συνολικά 124 γκολ σε 13 αγώνες).

Ομαδικά αθλήματα και αγωνίσματα

ΒΟΛΕΪ

Εθνική Ομάδα Κορασίδων: Κατέκτησε την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μαυροβούνιο. Ήταν 2η στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στο Τεκιρτάγκ της Τουρκίας, ενώ δεν κατάφερε να διακριθεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ταϋλάνδης (12η).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Α): Πέτυχε το τρεμπλ, δηλαδή κατέκτησε το 26ο πρωτάθλημα στην ιστορία του, το 13ο κύπελλο Ελλάδας (12ο νταμπλ), καθώς και το σούπερ καπ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γ): Σε μια ιστορική χρονιά για την ομάδα έκανε το νταμπλ, κατακτώντας το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της και το τρίτο της κύπελλο Ελλάδας (συνεχόμενο).

ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Εθνική Ομάδα Γυναικών: Με τις Βάσω Μιλλούση, Μαγδαλένια Τριχοπούλου, Μυρόπη Χριστοφιλάκη και Μαρία Σίμου στη σύνθεσή της κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς αγώνες.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

470 Ανδρών (ΜΑΝΤΗΣ Παναγιώτης – ΚΑΓΙΑΛΗΣ Παύλος): Κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών στη Γαλλία, το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο κύπελλο της ISAF στην Ισπανία και το ασημένιο επίσης στους Μεσογειακούς αγώνες.

TORNADO (ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ Ιορδάνης - ΤΡΙΓΚΩΝΗΣ Κώστας): Διατήρησαν τον τίτλο των κορυφαίων στον πλανήτη στην κλάση τους, καθώς αναδείχθηκαν για μια ακόμη χρονιά παγκόσμιοι πρωταθλητές στην Ισπανία, ενώ πήραν το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Αυστρία.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

ΠΑΠΑΡΟΥΝΑΣ Στέφανος / ΦΑΦΑΛΗΣ Μιχάλης: Πήραν την 6η θέση στον τελικό των συγχρονισμένων καταδύσεων 3μ. στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών του Ροστόκ.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ OPEN WATER

ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ Σπύρος / ΑΡΑΟΥΖΟΥ Κέλλυ / ΦΩΚΑΪΔΗΣ Αντώνης: Κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στα 5 χλμ. Ομαδικό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Εθνική Ομάδα Σκυταλοδρομίας 4x100 ελ. (Γ): Αποτελούμενη από τις Σταυρούλα Καραντάκου, Κριστέλ Βουρνά, Θεοδώρα Γιαρένη, Νόρα Δράκου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς αγώνες.

Εθνική Ομάδα Σκυταλοδρομίας 4x100 μικτή (Α): Με τους Ανδρέα Βαζαίο, Στέφανο Δημητριάδη, Παναγιώτη Σαμιλίδη, Κρίστιαν Γκολομέεβ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς.

Εθνική Ομάδα Σκυταλοδρομίας 4x100 ελ. (Α): Με πανελλήνιο ρεκόρ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς αγώνες. Την αποτελούσαν οι Φώτης Κολιόπουλος, Κρίστιαν Γκολομέεβ, Οδυσσέας Μελαδίνης και Χρήστος Κατραντζής.

Ολυμπιακός (Α-Γ): Κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας ΟΠΕΝ (ανοιχτής) κατηγορίας για 54η φορά (18η σερί) στην ιστορία του.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

ΚΟΝΣΟΛΑΣ Λευτέρης / ΚΟΝΣΟΛΑΣ Γιώργος / ΜΑΓΔΑΝΗΣ Παναγιώτης / ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ Σπύρος: Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Changju της Κορέας ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στο τετράπλο σκιφ ελαφρών βαρών.

ΚΟΝΣΟΛΑΣ Λευτέρης / ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ Σπύρος: Κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στους Μεσογειακούς αγώνες.

ΠΑΠΑΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ Γιώργος / ΚΟΥΣΚΟΥΡΙΔΑΣ Μιχάλης: Ασημένιο μετάλλιο στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων στο Τρακάι της Λιθουανίας.

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός (Α): Έγραψε μια νέα χρυσή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου, αλλά και του ελληνικού μπάσκετ και του αθλητισμού μας, καθώς αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης για τρίτη φορά συνολικά και δεύτερη συνεχόμενη. Νίκησε στον τελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας στο Λονδίνο τη Ρεάλ Μαδρίτης (στον ημιτελικό είχε αποκλείσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας). Κατέκτησε και το διηπειρωτικό κύπελλο.

Παναθηναϊκός (Α): Έκανε το νταμπλ στην Ελλάδα, καθώς κατέκτησε το 33ο πρωτάθλημα και το 14ο κύπελλο στην ιστορία του. Έφτασε μέχρι τους «8» της Ευρωλίγκας όπου αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες από τη Μπαρτσελόνα.

Εθνική Ομάδα Παίδων: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U16 που έγινε στο Κίεβο νικώντας στον «μικρό» τελικό την Ιταλία.

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ

ΑΡΒΑΝΙΤΗ Βίκυ / ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ Πένυ: Πήραν την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών. Κατέκτησαν, εξάλλου, το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς αγώνες.

ΜΑΝΑΒΗ Δήμητρα / ΠΑΡΙΣΑΚΗ Ιωάννα: 1η θέση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα νεανίδων στα Τίρανα.

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Εθνική Ομάδα Ανδρών: Πέτυχε τη μεγαλύτερη διάκριση της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο ομαδικό με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Σβέσχατ. Με τους αθλητές Παναγιώτη Γκιώνη, Καλλίνικο Κρεάνγκα, Κώστα Παπαγεωργίου (βασική τριάδα), Τάσο Ρηνιώτη (αναπληρωματικό) στη σύνθεσή της.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική Ομάδα Ανδρών: Εδραιώνεται στην ελίτ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου καθώς προκρίθηκε και στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Μουντιάλ) της Βραζιλίας επικρατώντας στα μπαράζ της Ρουμανίας (3-1 και 1-1), μετά την κατάκτηση της 2ης θέσης στον όμιλο της προκριματικής φάσης. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προκρίθηκε για τρίτη φορά συνολικά και δεύτερη συνεχόμενη σε Μουντιάλ. Θα είναι, εξάλλου, η έκτη συμμετοχή της σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση και τέταρτη συνεχόμενη (Μουντιάλ 1994, 2010, 2014, Euro 2004 όπου αναδείχθηκε και πρωταθλήτρια Ευρώπης, 2008, 2012).

Εθνική Ομάδα κάτω των 20 ετών (Κ-20): Συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Μουντιάλ της κατηγορίας και κατάφερε να προκριθεί στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης που διεξήχθη στην Τουρκία.

Ολυμπιακός (Α): Επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στην Ελλάδα καθώς κατέκτησε και πάλι το νταμπλ φτάνοντας στους 40 τίτλους πρωταθλήματος και στους 26 κυπέλλου. Με πολύ καλή πορεία στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ 2013-14 διεκδικεί την πρόκρισή του στη φάση των «16».

ΠΟΛΟ

Εθνική Ομάδα Νεανίδων: Ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης. Τα χρυσά κορίτσια μας που ύψωσαν την ελληνική σημαία στον πιο ψηλό ιστό και άκουσαν τον εθνικό μας ύμνο μέσα στην Πόλη αποδεικνύουν (σε συνδυασμό και με το χάλκινο της Νέων Γυναικών στο Παγκόσμιο) ότι το μέλλον στο γυναικείο πόλο, που έχει ήδη τεράστιες διακρίσεις, διαγράφεται λαμπρό.

Εθνική Ομάδα Νέων Γυναικών: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας στο Βόλο.

Ολυμπιακός (Α): Έκανε το νταμπλ στην Ελλάδα για 12η φορά καθώς κατέκτησε το 25ο του πρωτάθλημα (σύμφωνα με τα αρχεία της ΚΟΕ) και το 15ο κύπελλο.

ΝΟ Βουλιαγμένης (Γ): Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας για 11η φορά στην ιστορία της και δεύτερη συνεχόμενη. Έφτασε μέχρι το φάιναλ φορ του ευρωπαϊκού Τσάμπιονς Καπ όπου πήρε την 3η θέση.

Εθνική Ομάδα Ανδρών: Πήρε την 6η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης και το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς αγώνες.

Εθνική Ομάδα Γυναικών: Η παγκόσμια πρωταθλήτρια της Σαγκάης το 2011 δεν τα κατάφερε αναλόγως στο Παγκόσμιο της Βαρκελώνης και κατετάγη στην 6η θέση.

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΣΟΛΩΜΟΥ Δέσποινα / ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΗ Ευαγγελία: Πήραν την 7η θέση στον τελικό του Ντουέτο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης.

Εθνική Ομάδα (Γ): Ήταν 8η στον τελικό του Ομαδικού στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

ΤΖΟΥΝΤΟ

Εθνική Ομάδα Νέων: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ομαδικό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U21 στη Λιουμπλιάνα.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Εθνική Ομάδα Παίδων: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους 10ους Μεσογειακούς Αγώνες Παίδων του αθλήματος που διεξήχθησαν στην Τυνησία.

ΑΕΚ (Α): Κατέκτησε το νταμπλ στους άνδρες για πρώτη φορά στην ιστορία του τμήματος και 35 χρόνια μετά στην ιστορία όλων των τμημάτων του συλλόγου.

ΠΑΟΚ (Γ): Αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος για πρώτη φορά στο γυναικείο χάντμπολ.

ΟΦ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ (Γ): Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδος στις γυναίκες.

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑ

ΑΓΓΕΛΗΣ Απόστολος / ΚΥΡΙΑΖΗΣ Δημήτριος: Πήραν την 5η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Roller Ski στο αγώνισμα Ομαδικό Sprint στο Bad Peterstal της Γερμανίας.

Μη ολυμπιακά αθλήματα

ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ

ΤΣΙΜΠΛΑΚΑΚΗΣ Μιχαήλ: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων στην κατηγορία Masters στη Βιέννη. Για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος έχουμε χρυσό νικητή στην κατηγορία των Masters και γενικότερα κατάκτηση χρυσού μεταλλίου ατομικού αγωνίσματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΠΑΛΗ GRAPPLING ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ

ΤΑΣΚΟΥΔΗΣ Απόστολος: Αναδείχθηκε χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης στην άμμο ανδρών, στην κατηγορία των 70 κ., στο Μαρόκο.

ΝΑΖΑΡΟΒ Γρηγόρης: Ήταν 3ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών Grappling - Gi, στην κατηγορία των 77κ., στον Καναδά.

ΝΑΒΡΟΖΙΔΗΣ Χρήστος: 4ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης στην άμμο ανδρών, στην κατηγορία των 70κ..

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος: 5ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης στην άμμο ανδρών, στην κατηγορία των 90κ..

ΚΑΚΑΝΑΤΣΑΣ Γεώργιος: 5ος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών Grappling - No Gi, στην κατηγορία των 92κ., στην Ουγγαρία.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία: 6η στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών Grappling - No Gi, στην κατηγορία των 71κ..

ΣΚΑΚΙ

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Ευγένιος: 6η θέση στο Πανευρωπαϊκό ατομικό σκακιστικό πρωτάθλημα παμπαίδων μέχρι 12 ετών, (Budva - Μαυροβούνιο, 123 συμμετοχές).

ΠΑΥΛΙΔΟΥ Αικατερίνη: 1η θέση στο 8ο Μεσογειακό ατομικό σκακιστικό πρωτάθλημα γυναικών (Βηρυτός – Λίβανος, 26 συμμετοχές).

ΠΑΥΛΙΔΗΣ Αναστάσιος: 3η θέση στο 8ο Μεσογειακό ατομικό σκακιστικό πρωτάθλημα ανδρών (26 συμμετοχές).

ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ Ιωάννης: 2η θέση στο 5ο Μεσογειακό ατομικό σκακιστικό πρωτάθλημα Νέων Ανδρών μέχρι 20 ετών (Χανιά, 70 συμμετοχές)

ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Αλέξανδρος: 3η Θέση στο 5ο Μεσογειακό ατομικό σκακιστικό πρωτάθλημα Νέων Ανδρών μέχρι 20 ετών, (70 συμμετοχές).

ΧΝΑΡΑ Μαρία – Δανάη: 1η θέση στο 5ο Μεσογειακό ατομικό σκακιστικό πρωτάθλημα Νέων Γυναικών μέχρι 20 ετών (70 συμμετοχές).

ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ Αναστασία: 1η θέση στο Παγκόσμιο ατομικό σχολικό σκακιστικό πρωτάθλημα κορασίδων μέχρι 13 ετών (Χαλκιδική, 43 συμμετοχές).

ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ Λάμπρος: 7η θέση στο Παγκόσμιο ατομικό σχολικό σκακιστικό πρωτάθλημα Παίδων μέχρι 13 ετών (78 συμμετοχές).

ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΚΑΡΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Λουκάς: Κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο στα 100μ. επιφάνεια και δύο χάλκινα στα 50μ. επιφάνεια και στα 50μ. άπνοια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών στο Καζάν της Ρωσίας.

ΜΠΑΛΝΤΟΥΙΝ Ουίλιαμ: Ασημένιο μετάλλιο στα 100 επιφάνεια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών.

ΧΡΗΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ Κατερίνα: Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων – νεανίδων στο Σέτσιν της Πολωνίας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. επιφάνεια νεανίδων.

Εθνική Ομάδα 4x100μ. επιφάνεια Νεανίδων: Αποτελούμενη από τις Κατερίνα Χρηματοπούλου, Μενεξία Μπαμπακυριάκου, Βασιλεία Αγαπητού και Κωνσταντίνα Καλογεροπούλου πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαίκό πρωτάθλημα νέων – νεανίδων στο Σέτσιν.

Εθνική Ομάδα 4x200μ. Νεανίδων: Αποτελούμενη από τις Κατερίνα Χρηματοπούλου, Ιωάννα Παναγιωτίδου, Μενεξία Μπαμπακυριάκου και Βασιλεία Αγαπητού κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων – νεανίδων.

Εθνική Ομάδα 4x3.000μ. Νέων: Πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων – νεανίδων. Την αποτελούσαν οι: Γιώργος Παπουτσής, Σταύρος Κουρλάκης, Στάθης Μπίρμπας και Βαγγέλης Σταυρίδης.

Προπονητές

ΒΟΛΕΪ

ΦΛΩΡΟΣ Δημήτρης / ΚΑΛΜΑΖΙΔΗΣ Ιωάννης: Οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί που οδήγησαν την Εθνική κορασίδων στην κατάκτηση της 5ης θέσης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

ΚΑΖΑΖΗΣ Δημήτρης: Ο τεχνικός ηγέτης του Ολυμπιακού στους άνδρες που κατέκτησε το τρεμπλ (26ο , πρωτάθλημα, 13ο κύπελλο και σούπερ καπ).

ΣΩΤΗΡΧΟΣ Τέλης: Ο προπονητής που οδήγησε τη γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού στην κατάκτηση του παρθενικού της πρωταθλήματος, αλλά και στο πρώτο της νταμπλ.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ OPEN WATER

ΓΕΜΕΛΟΣ Νίκος: Ο ομοσπονδιακός τεχνικός και προπονητής του δις παγκόσμιου πρωταθλητή των 10 χλμ. Σπύρου Γιαννιώτη, αλλά και της Κέλλυς Αραούζου και του Αντώνη Φωκαϊδη που μαζί με τον Γιαννιώτη πήραν το ασημένιο στα 5 χλμ. Ομαδικό.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

ΠΟΣΤΙΛΙΟΝΕ Τζιοβάννι: Ο επικεφαλής τεχνικός στην ομοσπονδία της κωπηλασίας (ΕΚΟΦΝΣ) και υπεύθυνος όλων των κατηγοριών, δηλαδή ο αρχιτέκτονας των νέων μεγάλων παγκόσμιων, ευρωπαϊκών και μεσογειακών διακρίσεων του αθλήματος μέσα στο 2013.

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ Γιώργος: Έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατακτά την Ευρωλίγκα. Γεύτηκε αυτή τη μεγάλη διάκριση στο φάιναλ φορ του Λονδίνου όπου οδήγησε στην κατάκτηση του τροπαίου τον Ολυμπιακό.

ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ Αργύρης: Ο προπονητής του Παναθηναϊκού με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδας.

ΜΑΝΟΥΣΕΛΗΣ Μάνος: Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας παίδων που κατέκτησε το χάλκινο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U16.

ΠΑΛΗ

ΑΡΚΟΥΔΕΑΣ Παναγιώτης / ΑΡΚΟΥΔΕΑΣ Κώστας: Προπονητές της ασημένιας πρωταθλήτριας Ευρώπης και χρυσής Μεσογειονίκου Μαρίας Πρεβολαράκη.

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

ΒΑΤΣΑΚΛΗΣ Κώστας: Ο προπονητής της Εθνικής ανδρών που την οδήγησε στην σπουδαία διάκριση της κατάκτησης του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σβέσχατ στην Αυστρία.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΣΑΝΤΟΣ Φερνάντο: Οδήγησε την Εθνική μας ομάδα των ανδρών και στην πρόκρισή της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Με τον αγαπημένο Πορτογάλο προπονητή στον πάγκο του το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετέχει σε δυο συνεχόμενες μεγάλες διοργανώσεις (Euro 2012 όπου μπήκε στους «8» και Μουντιάλ 2014), από τις τέσσερις συνεχόμενες και έξι συνολικά.

ΤΣΑΝΑΣ Κώστας: Ο προπονητής της ομάδας Κ-20, που κατά την περσινή σεζόν την είχε οδηγήσει στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, φέτος την κοουτσάρισε στην αξιοπρεπή παρθενική συμμετοχή της σε Μουντιάλ.

ΠΟΛΟ

ΜΟΡΦΕΣΗΣ Γιώργος: Ο ομοσπονδιακός προπονητής που οδήγησε την Εθνική ομάδα νεανίδων στο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης, την Εθνική νέων γυναικών στο χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βόλου και την Εθνική γυναικών στην 6η θέση στο Παγκόσμιο της Βαρκελώνης.

ΒΛΑΧΟΣ Θοδωρής: Ο προπονητής του νταμπλούχου Ολυμπιακού.

ΔΗΜΟΥ Κώστας: Κόουτς της γυναικείας ομάδας του ΝΟ Βουλιαγμένης που κατέκτησε το πρωτάθλημα και πήγε μέχρι το φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Καπ.

ΣΤΙΒΟΣ

ΚΥΤΤΕΑΣ Δημήτρης: Ο προπονητής των διακρίσεων του Κώστα Φιλιππίδη.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ Δημήτρης: Ο προπονητής του Λούη Τσάτουμα.

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΤΣΕΡΝΕΣΚΑ Ναταλία: Η ομοσπονδιακή τεχνικός και προπονήτρια των ελληνίδων αθλητριών με τα πολύ καλά πλασαρίσματα σε Σόλο, Ντουέτο και Ομαδικό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης.

ΤΖΟΥΝΤΟ

ΗΛΙΑΔΗΣ Νίκος: Ο εθνικός προπονητής που μέσα στο 2013 οδήγησε το ελληνικό τζούντο στην κατάκτηση τεσσάρων μεταλλίων σε παγκόσμια πρωταθλήματα, δύο χρυσών σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά και σε πολλά ακόμη μετάλλια και διακρίσεις σε μεγάλα τουρνουά (Masters, Γκραν Πρι, Μεσογειακούς Αγώνες κ.ά.) όλων των ηλικιακών κατηγοριών.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Γιάννης: Διανύει αισίως τον 9ο χρόνο του στην ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ, την οποία προπονεί από την αρχή της ίδρυσης του τμήματος. Το 2013 ο έμπειρος τεχνικός οδήγησε την ΑΕΚ στην κατάκτηση του νταμπλ, ενώ ήδη το τμήμα έχει 2 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα από το 2005 όπου υπάρχει.

ΙΑΤΡΟΥΔΗΣ Παναγιώτης: Ο ομοσπονδιακός προπονητής ανάπτυξης οδήγησε την Εθνική Παίδων στη 2η θέση στους 10ους Μεσογειακούς Αγώνες της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας του αθλήματος στην Τυνησία.

Αθλητές με αναπηρία

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟ

ΚΟΥΛΟΥΜΟΓΛΟΥ Πασχάλης: Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρωσίας, κατέκτησε την πρώτη θέση στα 54κ. εφήβων, με νέο ρεκόρ κόσμου στην ίδια ηλικιακή κατηγορία. Επίσης στη διεθνή συνάντηση Faaza που έγινε στο Ντουμπάι, κατέκτησε την πρώτη θέση στα 54κ. εφήβων με νέο παγκόσμιο ρεκόρ

ΜΩΫΣΙΑΔΗΣ Γκρέμισλαβ: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας 80κ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, καταρρίπτοντας παράλληλα και το ρεκόρ Ευρώπης.

ΜΠΑΚΟΧΡΗΣΤΟΣ Δημήτρης: Βρέθηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των νικητών στην κατηγορία των 54κ. του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Επίσης ήταν τρίτος στην κατηγορία των 54κ. ανδρών στο διεθνές μίτινγκ Faaza, με νέο ρεκόρ Ευρώπης.

ΓΚΟΥΝΤΑΝΗΣ Νίκος: Ήταν δεύτερος στην κατηγορία των 72κ. κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

ΜΑΜΑΛΟΣ Παύλος: Κατετάγη 3ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΚΩΣΤΑΚΗΣ Γιάννης: Στα 50μ. πρόσθιο SB2 αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου (με νέο πανελλήνιο ρεκόρ), ενώ στην ίδια διοργάνωση ήταν τρίτος στα 200μ. ελεύθερο S3 αλλά και στα 50μ. πεταλούδα S3. Επίσης κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. πρόσθιο SB2 στο 7ο Ανοιχτό Τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στη Νάουσα

ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ Αριστείδης: Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μόντρεαλ κατέκτησε ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο. Συγκεκριμένα ήταν δεύτερος στα 100μ. ελεύθερο S2 και τρίτος στα 50μ. ύπτιο S2.

ΤΣΑΠΑΤΑΚΗΣ Αντώνης: Δύο χάλκινα μετάλλια κατέκτησε κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος «Μόντρεαλ 2013». Ήταν τρίτος στα 200μ. μικτής ατομικής SM5 με πανελλήνιο ρεκόρ τόσο στον τελικό όσο και στον προκριματικό, ενώ ήταν τρίτος και στα 100μ. πρόσθιο SB4 επίσης με πανελλήνιο ρεκόρ.

ΤΑΜΠΑΞΗΣ Χρήστος: Στα 50μ. ύπτιο S1 του παγκοσμίου πρωταθλήματος «Μόντρεαλ 2013» κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

ΜΠΟΤΣΙΑ

ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ Γρηγόρης: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ατομικό κατηγορίας BC3 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Γκιμαράες. Ήταν μέλος και της ομάδας ζευγαριών BC3 που βρέθηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, στην ίδια διοργάνωση.

ΣΟΥΛΑΝΗΣ Παναγιώτης: Βρέθηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των νικητών, στο ατομικό κατηγορίας BC1 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που έγινε στην Πορτογαλία.

ΚΑΝΑΒΑΣ Χρήστος: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ατομικό κατηγορίας BC4 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που έγινε στο Γκιμαράες, ενώ ήταν μέλος και της ομάδας ζευγαριών BC4 και κατετάγη τρίτο στην ίδια διοργάνωση.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ

ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ Γεράσιμος: Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μόντρεαλ, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην σπάθη κατηγορίας Α, κερδίζοντας τον «χάλκινο» Παραολυμπιονίκη του Λονδίνου, Τσαν από τον Χονγκ Κονγκ.

ΣΤΙΒΟΣ

ΒΑΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Γιώργος: Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Λιόν, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη δισκοβολία ανδρών F36. Στην ίδια διοργάνωση κατέρριψε και το πανελλήνιο ρεκόρ στη σφαιροβολία. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του πανελλήνιου πρωταθλήματος, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στη δισκοβολία.

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ Ευστράτιος: Με βολή στα 43.90μ. στη δισκοβολία κατηγορίας 20, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ κατά τη διάρκεια του πανελλήνιου πρωταθλήματος.

ΦΥΛΑΧΤΟΣ Μαρίνος: Ήταν δεύτερος στη δισκοβολία F42 κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος «Λιόν 2013».

ΣΤΕΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ Μανώλης: Στον ακοντισμό F54/55/56 στέφθηκε «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής. Επίσης κατέκτησε τέσσερα χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο σε συνολικά τρία μίτινγκ (Faaza, Al Ain, Sharjah) στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στον ακοντισμό μάλιστα σημείωσε επίδοση μεγαλύτερη από αυτή που του χάρισε το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

ΚΩΣΤΑΚΗΣ Γιώργος: Ήταν τρίτος στο τριπλούν κατ. F46 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Λιόν, σημειώνοντας μάλιστα και νέο πανελλήνιο ρεκόρ

ΚΑΡΑΜΗΝΑΣ Γιώργος: Κατετάγη τρίτος στον ακοντισμό κατ. F53/54 του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Γαλλίας.

ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ Σεζόν: Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γαλλίας κατετάγη τρίτος στη σφαίρα F53.

Αθλήτριες με αναπηρία

ΣΤΙΒΟΣ

ΚΟΡΟΚΙΔΑ Δήμητρα: Στην πρώτη της συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, κατετάγη 2η στο ακόντιο γυναικών κατηγορίας F53 με νέο ρεκόρ Ευρώπης.

ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ Μαρία: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σφαίρα γυναικών κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος «Λιόν 2013».

ΚΑΝΤΖΑ Παρασκευή: Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Λιόν κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο μήκος γυναικών F11, σημειώνοντας μάλιστα νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Επίσης στο Λονδίνο, στους επετειακούς αγώνες για τη συμπλήρωση ενός έτους από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, ήταν δεύτερη στα 200μ. T11.

Ομαδικά αθλήματα με αναπηρία

ΜΠΟΤΣΙΑ

Ζευγάρια BC1: Οι Χρήστος Κανάβας, Παναγιώτης Κατσώνης και Νίκο Βασίλι, έφτασαν στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε στην Πορτογαλία.

Ζευγάρια BC3: Οι Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκος Πανανός και Μαρία Σταυροπούλου κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκιμαράες.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ

Ξίφος Μονομαχίας ανδρών: Η ελληνική ομάδα αποτελούμενη από τους Γεράσιμο Πυλαρινό, Πάνο Τριανταφύλλου και Μάνο Μπόγδο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ξίφος μονομαχίας στο παγκόσμιο κύπελλο του Μόντρεαλ.

ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ

Άνδρες (διπλό): Το ελληνικό δίδυμο των Γιώργο Λαζαρίδη και Στέφανο Διαμαντή, έφτασε στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στο διπλό του Όπεν της Αττάλειας με τη νίκη επί των Λάνγκαν (Αυστρία)/Ουάλιν (Σουηδία), ενώ στο τουρκικό Όπεν έφτασε ως τον τελικό, περιορίστηκε ωστόσο στην δεύτερη θέση.

Εθνική ομάδα: Οι Γιώργος Λαζαρίδης, Στέφανος Διαμαντής και Επαμεινώνδας Σταμάτης κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Αττάλειας. Έχασαν σε αγώνα πλέι οφ την άνοδο στο Α` Γκρουπ και έτσι και τη νέα χρονιά θα λάβουν μέρος απευθείας στην τελική φάση του Β` Γκρουπ.

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :