Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΗΤΑΝ ΕΛΛΙΠΗΣ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ... ΝΤΑΝΣΤΟΝ! ΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 59-64

Με κορυφαίο έναν πρώην παίκτη του Άρη, τον Μπράιαντ Ντάνστον, ο ελλιπής Ολυμπιακός πέρασε δύσκολα με 59-64 από το «Nick Galis Hall», παίζοντας χωρίς Σπανούλη, Πρίντεζη (τραυματίες), Κατσίβελη (ίωση) και Σερμαντίνι (δεν είναι δηλωμένος στην Α1).

Ο Αμερικανός πέτυχε 9 από τους 13 τελευταίους πόντους του Ολυμπιακού και οδηγώντας τους ερυθρόλευκους σε επί μέρους σκορ 13-3 τους ώθησε στη νίκη επί του Άρη για την 21η αγωνιστική της Α1.

Αξιόμαχοι οι «κίτρινοι» για 35 λεπτά, αλλά κατέρρευσαν στο τελευταίο πεντάλεπτο, όπου και πλήρωσαν τα 22 λάθη τους και μετά από αυτήν την ήττα, ακόμη δεν μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς στην Α1, ενώ βλέπουν τα play offs να απομακρύνονται.

Στα καθαρά αγωνιστικά...

Οι γηπεδούχοι, που δεν είχαν ούτε τον μοναδικό τους Αμερικανό (Χαντ) λόγω τραυματισμού, πέτυχαν τους πέντε πρώτους πόντους του αγώνα, αλλά ο Λοτζέσκι με άλλους τόσους οδήγησε στο πρώτο προβάδισμα των ερυθρόλευκων με +2. Ο «ζεστός» Βεζένκοφ έδινε λύσεις στο σκορ στην ομάδα του, ωστόσο το ίδιο έκανε και ο Σλούκας από την πλευρά του Ολυμπιακού, ενώ δύο καλάθια του Καββαδά έφεραν τον πρωταθλητή Ευρώπης και στο +4 στα μέσα της δεύτερης περιόδου. Ο τελευταίος λόγος στο πρώτο μέρος ανήκε στους «κίτρινους», που με Πελεκάνο και Μποχωρίδη να δείχνουν το δρόμο πήγε στα αποδυτήρια με 40-36.

Τα πολλά λάθη του Άρη, εννιά τον αριθμό, στο τρίτο δεκάλεπτο, ήταν το χαρακτηριστικό της περιόδου. Παρ’ όλα αυτά, ο Ολυμπιακός λόγω της αστοχίας του (4/18 τρίποντα) δεν κατάφερε να τα αξιοποιήσει και ο Γκίκας με δύο τρίποντα, το ένα μακρινό στην εκπνοή της περιόδου, κράτησε την ομάδα του μπροστά με 52-48. Ο Μούρτος με προσωπικούς πόντους ανέβασε τους γηπεδούχους στο +5, αλλά οι παίκτες του Μπαρτζώκα γρήγορα ισορρόπησαν και προηγήθηκαν με καλάθι του Ντάνστον (58-60) δυόμισι λεπτά πριν το τέλος. Το άγχος βάρυνε τους παίκτες του Μίνιτς, που με 32,5’’ να απομένουν για την εκπνοή και τη διαφορά στο -3 (59-62) έχασαν μέσα από τα χέρια τους ένα εύκολο ριμπάουντ. Το επιθετικό ριμπάουντ και το καλάθι του Ντάνστον στα 8’’ πριν το τέλος διαμόρφωσε το τελικό σκορ ολοκληρώνοντας επί μέρους σκορ 13-3.

Δεκάλεπτα: 18-17, 40-36, 52-48, 59-64.

Άρης (Μίνιτς): Μποχωρίδης 8, Πελεκάνος 9, Γκίκας 6, Ασημακόπουλος, Χαρίσης 6, Βεζένκοφ 15, Σαρικόπουλος 2, Μούρτος 8, Αθηναίου 5,

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 5, Ντάνστον 17, Περπέρογλου 2, Παπαπέτρου 3, Σλούκας 8, Κόλινς 2, Λοτζέσκι 1, Αγραβάνης, Μάντζαρης 7, Καββαδάς 4.

Κατηγορία: ,

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :