Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Γ.ΚΑΛΑΦΑΤΑΚΗΣ:"ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΙΚΕΣ"



Χθές ο Ολυμπιακός νίκησε την Παρτιζάν στην παράταση ,στον ημιτελικό του Final Four, και πήρε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Εuroleague (Κυριακή 9/5, 22:00 , ΣΚΑΪ).

Το "sportaction" επικοινώνησε με τον Γιώργο Καλαφατάκη, ο οποίος εξήγησε πως ο μέτριος Ολυμπιακός κατάφερε στο φινάλε να πανηγυρίσει την μεγάλη πρόκριση.

Αναλυτικά η δήλωση του:

«Ο Ολυμπιακός είναι η αλήθεια ότι δεν ήταν καλός στο παιχνίδι του. Παρουσιάστηκε πολύ νευρικός και με πολύ άγχος. Το σημαντικότερο όμως πλέον για τον Ολυμπιακό είναι ότι σιγά σιγά μαθαίνει να παίρνει νίκες και σε παιχνίδια που δεν είναι τόσο καλός. Σε μέτριες βραδιές του μπορεί πλέον να παίρνει αυτό που θέλει. Αυτό έγινε και με την Παρτιζάν. Αυτό που έχει όλα αυτά τα χρόνια ο Παναθηναϊκός δείχνει να το αποκτά και ο Ολυμπιακός.

Δεν ήταν τόσο καλός στο παιχνίδι πέντε εναντίον πέντε ήταν όμως καλός αμυντικά. Έπαιξε πολύ καλή άμυνα και με διάθεση. Μπόρεσε να οδηγήσει τελικά το ματς στην παράταση και εκεί το κέρδισε δίκαια. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η προσωπικότητα του Τσίλντρες στα τελευταία λεπτά του αγώνα αλλά και η παρουσία του Μπουρούση στην παράταση. Πρέπει να αναφερθούμε επίσης και στην πολύ καλή διαχείριση υλικού από τον Παναγιώτη Γιαννάκη και σε πρόσωπα αλλά και στο χρόνο».

Εν συνεχεία ο Γιώργος Καλαφατάκης μίλησε για την… ταμπέλα του φαβορί αλλά και για την Παρτιζάν:
«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι για ακόμα μία φορά αποδείχθηκε ότι είναι διαφορετικό να παίζει με την ταμπέλα του φαβορί και διαφορετική με αυτή του αουτσάιντερ. Η Παρτιζάν απέδειξε ότι δεν έφτασε τυχαία μέχρι εδώ και έδειξε σε όλους ότι κακώς την υποτίμησαν. Είναι μία πολύ δυνατή ομάδα και αρκετά σκληρή».

Τέλος του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής, στον οποίο έχρισε φαβορί την Μπαρτσελόνα:
«Στο τελικό της Κυριακής, η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί για μένα. Παίζει όλη τη χρονιά το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη. Σε ένα τελικό όμως όλα είναι θέμα ημέρας, θέμα ψυχολογίας, τα πάντα μπορούν να συμβούν. Αλλά η Μπαρτσελόνα έχει το προβάδισμα. Σε ένα τέτοιο επίπεδο δεν μπορούμε να μιλάμε για κούραση των παικτών επειδή ο Ολυμπιακός έπαιξε και παράταση. Αν ο Ολυμπιακός θέλει να ελπίζει θα πρέπει να σταματήσει το γρήγορο ρυθμό, να ελέγξει τα ριμπάουντ και να μην αφήσει στον αντίπαλο τα ελεύθερα σουτ».
Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :