Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ…ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΛΙΓΚΑΣ


Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ένας εφοπλιστής «ερυθρόλευκων» συναισθημάτων, που είχε στο παρελθόν ασχοληθεί με το τμήμα βόλεϊ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ έγινε μέσα σε 68 μέρες μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, «πρωταθλητής» στις μεταγραφές και πρόεδρος στη Σούπερ Λίγκα!

Το πρώτο «φλερτ» του γνωστού εφοπλιστή με τα της ΠΑΕ δεν είχε επιτυχία. Πέρυσι το καλοκαίρι του 2009, Σωκράτης Κόκκαλης και Βαγγέλης Μαρινάκης είχαν συναντηθεί αρχές Ιουλίου και τότε είχε διαρρεύσει ότι ο εφοπλιστής έδινε περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ για το 40%, με οψιόν αγοράς όλων των μετοχών μετά από 3 χρόνια.

Οι δύο άνδρες τα ξαναείπαν στα τέλη Ιουλίου και τότε φερόταν πως ο Μαρινάκης ήταν διατεθειμένος να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και να καλύψει ένα μέρος αυτής με ένα ποσό της τάξης των 20 εκ ευρώ.

Το «ντιλ» τελικά δεν προχώρησε τότε κι είχαν ακουστεί διάφορα, όπως ότι «δεν ταίριαξαν τα χνώτα του Μαρινάκη με τον Κόκκαλη» ή πως είχε να κάνει με το γεγονός πως οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν πέρσι να περάσουν στους ομίλους του Champions League, εξασφαλίζοντας 25 εκ. ευρώ, οπότε δεν υπήρχε μεγάλη ανάγκη για εισροή ρευστού...

Ο καιρός πέρασε και ξαφνικά στις αρχές Απριλίου ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «ΦΩΣ» έκανε λόγο για επαναδραστηριοποίηση του Μαρινάκη, αλλά ο ίδιος από την πλευρά του, είχε διαψεύσει τις πληροφορίες. «Λόγω ιδιαιτέρως αυξημένων επαγγελματικών μου υποχρεώσεων αδυνατώ κυριολεκτικά να ασχοληθώ καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τον αγαπημένο μου ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

Τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει στην παρούσα φάση. Εύχομαι ολόψυχα στον κ. Κόκκαλη να βρει την καλύτερη λύση, ώστε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ να επανέλθει δριμύτερος τη νέα περίοδο και να επανακτήσει αμέσως τα πρωτεία στο Ελληνικό πρωτάθλημα», ανέφερε τότε για να διαψευστεί και ο… ίδιος λίγο καιρό μετά…


Στις 18/5 μια μέρα πριν από την ήττα από την ΑΕΚ που έστειλε τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ στα πλέι οφ, νέα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για επαναπροσέγγιση Κόκκαλη και Μαρινάκη.

Στις 22/5 ο Μαρινάκης με γραπτή του δήλωση γνωστοποίησε το ενδιαφέρον του να «μπει» στην ΠΑΕ. «O ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ πάντα με ενδιέφερε και με ενδιαφέρει, γι αυτό θα τοποθετηθώ επίσημα όταν ακούσω μια συγκεκριμένη πρόταση από τον κύριο Κόκκαλη με την επιστροφή μου από το εξωτερικό.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι ιδέα, είναι Θρύλος, γι αυτό δεν πιστεύω σε «αποτιμήσεις μετοχών», σε «κερδοφόρες ΠΑΕ», σε «οικόπεδα-φιλέτα» και σε παζαρέματα για την αγορά τους. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δεν διαπραγματεύεται, είναι κάτι μαγικό στο μυαλό», ανέφερε τότε.

Ο Μαρινάκης «ξαναχτύπησε» στις 26/5 με νέα γραπτή δήλωση του και τον… Βαλβέρδε. «Μέσα στα πλαίσια της δέσμευσής μου να βοηθήσω όσο μπορώ τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μας, με προσωπικό κόστος αναλαμβάνω να πληρώσω το συμβόλαιο του νέου προπονητή μέχρι το ποσό των 2 εκατ. Ευρώ, αρκεί να εξαντληθεί κάθε προσπάθεια για να είναι αυτός ο κος Βαλβέρδε.

Εάν αυτό δεν είναι τελικά εφικτό η προσφορά μου ισχύει για την απόκτηση όποιου άλλου προπονητή με διεθνή αναγνώριση και επιτυχίες στο ενεργητικό του. Διευκρινίζω ότι η δέσμευση αυτή είναι ανεξάρτητη της όποιας συζήτησης γίνει ή δεν γίνει για την απόκτηση των μετοχών του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, και είναι δωρεά μου προς την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ».

Η αντίδραση του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ; «Θα πρέπει να τονίσουμε ότι πάγια θέση της Διοίκησης του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ήταν και παραμένει, ότι τα σοβαρά θέματα που αφορούν στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ πρέπει να συζητιούνται στα αρμόδια διοικητικά όργανα και όχι μέσω του γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου.

Ως εκ τούτου, εάν υπάρχει από την πλευρά του κ. Μαρινάκη η οποιαδήποτε σοβαρή πρόταση, σε σχέση με αυτά που η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοίνωσε μετά τη σύγκληση του Διοικητικού της Συμβουλίου, αυτή θα πρέπει να κατατεθεί εγγράφως στην Διοίκηση της Π.Α.Ε. και όχι στα Μ.Μ.Ε.» και το σίριαλ συνεχιζόταν…

Ακολούθησε η επιστολή του Μαρινάκη προς τον Κόκκαλη και παρότι ο τελευταίος έδειχνε αρνητικός, το νερό είχε μπει στο αυλάκι…

Μ` αυτά και μ` αυτά φτάσαμε στη συνάντηση των δύο ανδρών στις 15/6 στα γραφεία της ΠΑΕ, αλλά η ιστορική συμφωνία επετεύχθη τρεις μέρες μετά όταν αποφασίστηκε ο Μαρινάκης να γίνει κάτοχος του 67% των μετοχών της ΠΑΕ, με τον Κόκκαλη που είχε ως τώρα το 78%, να κρατά στη κατοχή του μόλις το 11%.

Με το που πήρε τα «ηνία» της ΠΑΕ ο Μαρινάκης «φούντωναν» οι φήμες που ήθελαν τον νεοπροσληφθέντα από τον Κόκκαλη, Έβαλντ Λίνεν, να είναι υπ` ατμόν. Τελικά, αποφασίστηκε ο Λίνεν να μείνει, μέχρι νεωτέρας, όπως αποδείχτηκε…

Πάντως το νέο «αφεντικό» δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια! Στις 28/6 ανέλαβε καθήκοντα συμβούλου μεταγραφών ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Ο Μοντέστο δυο μέρες μετά γινόταν η πρώτη μεταγραφή επί ιδιοκτησίας Μαρινάκη και την ίδια μέρα ο γνωστός εφοπλιστής έγινε και τυπικά ιδιοκτήτης της ΠΑΕ.

Στο μεταξύ, οι μεταγραφές αυξάνονταν και… πληθύνονταν! Ιμπαγάσα, Χολέμπας, Ρόμενταλ και φυσικά ο Αλμπερτ Ριέρα, ενώ «έπαιζαν» Μπαπτίστα, Γκατούζο και Καμορανέζι!

Μέσα σ` όλα, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ πέρασε με συνοπτικές διαδικασίες την Μπέσα και κληρώθηκε με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο β` προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Η αγχωτική επικράτηση με 2-1 στο «Καραϊσκάκη» εξελίχτηκε σε… καταστροφή στη ρεβάνς του Ισραήλ, όταν οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν με 1-0 και αποκλείστηκαν.

«Να μη γυρίσουν καθόλου!», φέρεται να είπε ο οργισμένος Μαρινάκης για τους Λίνεν και Ντιόγκο και την επόμενη μέρα όχι απλά «τελείωσε» με συνοπτικές διαδικασίες τον Γερμανό τεχνικό αλλά λίγες μέρες μετά έφερε και τον «διακαή πόθο» του, τον Ερνέστο Βαλβέρδε!

Όσον αφορά στα μεταγραφικά «χτυπήματα» ο ιδιοκτήτης της ερυθρόλευκης ΠΑΕ συνέχιζε με… αμείωτο ρυθμό, φέρνοντας στο Λιμάνι τους Νέμεθ, χτυπώντας επικοινωνιακά και τον «αιώνιο αντίπαλο» και τον Μάρκο Πάντελιτς.

Η τελευταία κίνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν η εκλογή του στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας και μάλιστα έχοντας και την ψήφο του Παναθηναϊκού!

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΛΟΙΠΟΝ …ΤΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ «ΠΙΣΤΟΛΙ»

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :