Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΚΑΙ ΡΙΕΡΑ...ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ!


Ο Άλμπερτ Ριέρα, ο 28χρονος Ισπανός μέσος γνώρισε την καταξίωση, όταν δούλεψε υπό τις οδηγίες του Βάσκου, ο οποίος θα μπορούσε να θεωρηθεί και μέντορας του, καθώς την καλύτερη μπάλα της καριέρας του, την έπαιξε με προπονητή τον Ερνέστο, με τον οποίο ανταμώνει μετά από καιρό στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

Άλλα όπως σε όλες τις «ιστορίες αγάπης και πάθους», υπάρχουν και έντονες στιγμές αντιπαράθεσης. Αυτή, λοιπόν, δεν μπορούσε να λείψει και από την συγκεκριμένη περίπτωση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι δύο πλευρές έφτασαν στα άκρα.

Η ιστορία των δυο ανδρών Βαλβέρδε και Ριέρα έχει ως εξής:

Η Εσπανιόλ μετά από μία ονειρεμένη χρονιά που είχε ως αποκορύφωμα τον τελικό του Κυπέλλου UEFA, ξεκίνησε τη νέα σεζόν εντυπωσιακά κάνοντας τον κόσμο της ομάδας να ονειρεύεται μεγάλα πράγματα. Ο καταστροφικός, όμως, δεύτερος γύρος έφερε γκρίνια, μουρμούρα και φαγώματα ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους στην ομάδα. Ο Άλμπερτ Ριέρα ήταν το μεγάλο αστέρι της Εσπανιόλ με αποτέλεσμα να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο. Ο νυν άσος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στον δεύτερο γύρο της Πριμέρα Ντιβιζιόν βυθίστηκε μαζί με την... υπόλοιπη ομάδα και ως εκ τούτου δέχτηκε τα πυρά του κόσμου και των ΜΜΕ.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε βλέποντας πως ο παίκτης του δεν ήταν σε καλή κατάσταση τον έβγαλε από τους πρώτους έντεκα σε μία προσπάθεια να τον προφυλάξει. Αυτό, όμως, δεν άρεσε και τόσο στον Ριέρα, ο οποίος με την πρώτη ευκαιρία απάντησε στον προπονητή του δημόσια. Ο Ισπανός αριστερός χαφ ξεσπάθωσε εναντίον του Ερνέστο Βαλβέρδε μετά από έναν αγώνα της Εσπανιόλ. Ο τότε σούπερ σταρ της ομάδας της Βαρκελώνης είχε τονίσει πως τον αδικεί με την κριτική που του ασκεί. «Έχει ρίξει όλη την ευθύνη πάνω μου, λες και φταίω μόνο εγώ για την κακή εικόνα της ομάδας. Νομίζω πως θα ήταν πιο δίκαιος αν καταμέριζε την ευθύνη σε όλους τους παίκτες και όχι μόνο σε μένα».

Τρεις μέρες αργότερα ο Βαλβέρδε απάντησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου υποστηρίζοντας τα εξής: «O Ριέρα έκανε λάθος. Θα πρέπει να καταλάβει ότι είναι μία μονάδα της ομάδας και όχι όλη η ομάδα. Αν θέλει να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα θα πρέπει να αποδείξει ότι αξίζει μέσω των προπονήσεων».

Ο Ριέρα βέβαια, δεν κατάφερε ποτέ να επανέλθει στις βασικές επιλογές του Βαλβέρδε, καθώς συνέχισε να... κολυμπάει σε ρηχά νερά απόδοσης. Αυτή ήταν κατά κάποιο τρόπο η αρχή του τέλους του στην Εσπανιόλ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν η βασική αιτία της πώλησης του. Ο λόγος που μπήκε στο σφυρί είχε να κάνει κυρίως με την επίθεση του προς την ομάδα και τους οπαδούς μερικές εβδομάδες αργότερα, όταν και τους χαρακτήρισε «άμπαλους.»

Και για να προλάβουμε καταστάσεις, σε όσους προσπαθήσουν να δημιουργήσουν κλίμα σχετικά με τις σχέσεις των δύο ανδρών, τονίζουμε πως πλέον δεν υπάρχει καμία παρεξήγηση ανάμεσα τους.

Ο Ριέρα αναγνωρίζει πως ο Βαλβέρδε είναι ο τεχνικός που τον βοήθησε να ανέβει επίπεδο, διδάσκοντας του αρκετά μυστικά του ποδοσφαίρου, ο δε Βαλβέρδε ποτέ δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τις ποδοσφαιρικές αρετές του Ριέρα.

Χαρακτηριστικά σας παραθέτουμε τι δήλωσε ο Ριέρα, όταν έγινε γνωστή η συμφωνία του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ με τον Βαλβέρδε. «Σούπερ! Μια χαρά θα τα πάμε, είναι πολύ οργανωτικός προπονητής, δουλευταράς και κάνει σπουδαία προπόνηση».

Η σχέση του Ερνέστο Βαλβέρδε με τον Άλμπερτ Ριέρα πέρασε από το ζενίθ στο ναδίρ. Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν.
Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :