Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ …ΤΟΥΡΚ ΤΕΛΕΚΟΜ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 66-86


Για άλλη μια φορά ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ήταν καταπληκτικός, με τους κοντούς του να βγάζουν «φωτιά» και τους ψηλούς να αποδίδουν στο μάξιμουμ, τσάκισε στον τελικό του τουρνουά της Μπάνβιτ με 86-66 την Τουρκ Τέλεκομ και κατέλαβε την πρώτη θέση. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, ακολουθούσαν κατά γράμμα τις οδηγίες του Ντούσαν Ίβκοβιτς και έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο το τετραήμερο τουρνουά.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και στο τρίτο φιλικό παιχνίδι στο τουρνουά της Μπάνβιτ παρέταξε τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ με την ίδια πεντάδα: Τεόντοσιτς, Σπανούλης, Παπανικολάου, Νίλσεν, Νεστέροβιτς. Αυτή τη φορά, όμως, η αμυντική λειτουργία της ομάδας δεν ήταν καλή στην αρχή της αναμέτρησης. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 6ο λεπτό, καθώς Νεστέροβιτς και Μπασάκ, σε μία άτυπη μονομαχία, έβαζαν εύκολα την μπάλα στο καλάθι, πετυχαίνοντας από δέκα πόντους έκαστος σε αυτό το διάστημα.

Οι ερυθρόλευκοι «τάιζαν» τους ψηλούς με συνεχόμενα πικ εντ ρολ, με τους Σπανούλη (2 ασίστ στο πρώτο μέρος) και Τεόντοσιτς (πέντε ασίστ στα πρώτα είκοσι λεπτά) να βγάζουν μέτωπο με το καλάθι τους Νεστέροβιτς και Νίλσεν. Ο Σλοβένος έπαιξε μέχρι το 8’ και είχε 5/5 δίποντα! Η πειραϊκή ομάδα, όμως, δεν ήταν καλή στην άμυνα στα πρώτα έξι λεπτά και συμβάδιζε στο σκορ με την Τουρκ (18-18). Σε εκείνο το λεπτό, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ άρχισε να παίζει άμυνα, με την είσοδο του Λούκας στο παρκέ. Ο Τεόντοσιτς πήρε την ομάδα στις πλάτες του, με μία ασίστ στον Παπανικολάου και τέσσερις σερί πόντους οδήγησε τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ σε σερί, το οποίο στην τελική του μορφή ήταν της τάξης του 10-0. Το σκορ έγινε 28-18, με κάρφωμα του Λούκας, στο τελείωμα της πρώτης περιόδου.

Ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ ήταν σε καλή ημέρα και με τρίποντο «έγραψε» το 33-21. Αυτό ήταν το μοναδικό εύστοχο σουτ της πειραϊκής ομάδας στο πρώτο μέρος από το τρίποντο, σε έντεκα συνολικά προσπάθειες (1/11). Άστοχοι από την περιφέρεια οι Τεόντοσιτς και Κέσελ (είχαν από 0/3). Οι ερυθρόλευκοι, πάντως, έβγαλαν ωραίους αυτοματισμούς πάνω στο παρκέ και είχαν 19/26 δίποντα, στα πρώτα δύο δεκάλεπτα. Έπαιξαν γρήγορο μπάσκετ, με απλές κινήσεις και συνεργασίες δουλεμένες στην προπόνηση. Στη δεύτερη περίοδο, ο εξαιρετικά φορμαρισμένος Λουκάς Μαυροκεφαλίδης πήρε την σκυτάλη από τον Νεστέροβιτς και πέτυχε με τη σειρά του δέκα πόντους (4/5 δίποντα). Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 43-30, στη μεγαλύτερη διαφορά του στο παιχνίδι, αλλά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 43-34 χάρη σε 4-0 σερί της Τέλεκομ. Μελανό σημείο σε αυτό το διάστημα, η αστοχία των Πειραιωτών από τη γραμμή του τρίποντου.

Η Τουρκ Τέλεκομ μπήκε δυνατά στην τρίτη περίοδο, αύξησε το σερί σε 8-0 και μείωσε στους πέντε (43-38) στο 22’. Ο Μαυροκεφαλίδης, με νέο δίποντο, «έγραψε» το 45-38 στο 23’. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς κάλεσε τάιμ άουτ, καθώς οι ερυθρόλευκοι υπέπεσαν σε αρκετά εύκολα λάθη και οι Τούρκοι ξαναμπήκαν από το πουθενά στο παιχνίδι. Ο Παπαλουκάς με λέι απ έκανε το 47-38, διαμαρτυρήθηκε στους διαιτητές για φάουλ και δέχθηκε τεχνική ποινή. Αμέσως, ο «Ντούντα» έριξε στον αγώνα τον Τεόντοσιτς, στη θέση του αρχηγού.

Ο Σπανούλης με ατομική ενέργεια διαμόρφωσε το 49-40 και ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ άρχιζε ξανά να κτίζει μία ικανοποιητική διαφορά. Ο Τεόντοσιτς με σουτ από μέση απόσταση και ο Σπανούλης με τρίποντη «βόμβα» ανέβασαν το δείκτη του σκορ σε 54-40. Η διαφορά στη μέγιστη τιμή της στο 25ο λεπτό. Ο «V-Span» ήταν «καυτός» από την περιφέρεια και με δεύτερο σερί εύστοχο τρίποντο έκανε το (57-43). Η άμυνα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ είχε σφίξει για τα καλά, η Τέλεκομ καθηλώθηκε στους 43 πόντους και με δίποντα των Κέσελ, Γλυνιαδάκη το σκορ έφτασε το 61-43. Η μεγαλύτερη διαφορά στο ματς. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε, με τους Πειραιώτες να προηγούνται 61-45.

Το κακό διάστημα στην άμυνα, στα πρώτα έξι λεπτά του αγώνα, ήταν απλά μία κακή παρένθεση, καθώς οι ερυθρόλευκοι από εκείνο το σημείο και έπειτα, έπαιξαν όπως μας έχουν συνηθίσει: κυνηγούσαν κάθε μπαλιά και έβγαζαν ωραίες φάσεις πάνω στο παρκέ. Η τέταρτη περίοδος ήταν μία τυπική διαδικασία. Η ερυθρόλευκη μηχανή δούλευε στο φουλ και η διαφορά ανέβηκε για πρώτη φορά στους 20 πόντους, με δύο βολές του Παπανικολάου και ένα καλάθι του Νεστέροβιτς (65-45).Ο Σλοβένος σέντερ συνέχισε να κάνει θραύση κάτω από τα καλάθια, διαμορφώνοντας το 69-51. Έξι σερί πόντοι για τον 34άχρονο, που έφτασε για πλάκα τους 16!

Η Τέλεκομ μείωσε στους 15 (69-54). Ο Παπανικολάου με πέντε σερί πόντους (δίποντο και τρίποντο) ανέβασε πάλι τη διαφορά στους 20 (74-54). Στο 36’ ο Νίλσεν με δύο βολές «έγραψε» το 76-54, στη μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι. Τα τελευταία τέσσερα λεπτά ήταν διαδικαστικά, ο «Παπ» έκανε πάρτι στο παρκέ (έφτασε τους 15 πόντους) και η διαφορά πήγε στο +24 για πρώτη φορά (80-56 στο 37’). Η Τέλεκομ με ένα σερί 7-0 μείωσε σε 80-63, αλλά το τελικό 86-66 δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης της ερυθρόλευκης κυριαρχίας.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατέκτησε πανηγυρικά το τουρνουά της Μπάνβιτ, με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια (πήρε και το αντίστοιχο τρόπαιο), αλλά το σημαντικό είναι πως δείχνει ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξης.

Δεκάλεπτα: 28-18, 43-34, 61-45, 86-66

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ιβκοβιτς): Παπαλουκάς 4, Νεστέροβιτς 16, Σπανούλης 12, Κέσελ 4, Μαυροκεφαλίδης 14, Γλυνιαδάκης 2, Νίλσνεν 6, Παπανικολάου, 15 Τεόντοσιτς 8, Χαλπερίν 2, Λούκας 3.

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :