Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΣΤΟ «ΨΥΓΕΙΟ» ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΑΤΣΗΣ ΓΙΑ ΣΩΡΕΙΑ ΛΑΘΩΝ


Τον διαιτητή Τάσο Σιδηρόπουλο και τον βοηθό διαιτητή, Δημήτρη Τάτση αναμένεται να ξαναδούμε σε παιχνίδι της Σούπερ Λίγκας με το νέο έτος, οι οποίοι υπέπεσαν σε σωρεία λαθών στο ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ στο ΟΑΚΑ.

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας βάζει τουλάχιστον 2-3 αγωνιστικές στο «ψυγείο» τον Τάσο Σιδηρόπουλο που σφύριξε στο ντέρμπι του Ολυμπιακού Σταδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παρατηρητής διαιτησίας της αναμέτρησης, Γιάννης Σπυρόπουλος, στέκεται στην έκθεση του σε δύο κυρίως σημεία:

α) Ο Δωδεκανήσιος ρέφερι κράτησε αδικαιολόγητα επτά (και κάτι) λεπτά καθυστέρηση, καθώς ακόμη και οι καθυστερήσεις μέσα στις καθυστερήσεις λόγω των πανηγυρισμών για το γκολ, δεν δικαιολογούν τα παραπάνω από τρία επιπλέον λεπτά που κράτησε, πέραν των τεσσάρων λεπτών που ήταν η αρχική υπόδειξη,

β) Σε φάουλ που υπέπεσε ο Μοντεστό στον Λυμπερόπουλο στο 77’, ο ποδοσφαιριστής του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ έπρεπε να αντικρύσει δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβληθεί, καθώς ο παίκτης της ΑΕΚ ήταν σε «υποσχόμενη» θέση για γκολ. Να σημειωθεί πως το φάουλ είναι αμφισβητούμενο, αλλά από τη στιγμή που δόθηκε, η κίτρινη κάρτα στο σημείο εκείνο είναι υποχρεωτική.

Για τις υπόλοιπες φάσεις, ο παρατηρητής δεν είχε σαφή άποψη και εμπιστεύτηκε την κρίση του Ροδίτη ρέφερι. Ωστόσο, η ΚΕΔ λαμβάνει υπόψη της και άλλες φάσεις και γι’ αυτό τον τιμωρεί. Σύμφωνα με διαιτητικές πηγές, για την Επιτροπή θεωρείται πεντακάθαρη περίπτωση πέναλτι το μαρκάρισμα του Πάντελιτς στον Γκέντζογλου πάνω στη γραμμή της περιοχής του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, δευτερόλεπτα πριν επιτευχθεί το γκολ. Για το καπνογόνο που έκαιγε μέσα στην περιοχή την ώρα του γκολ, είναι σαφές πως το παιχνίδι υπό αυτές τις συνθήκες διακόπτεται. Το ελαφρυντικό που του δίνουν σε αυτή την περίπτωση, είναι πως η ρίψη του καπνογόνου παράλληλα με την εναλλαγή της μπάλας από Λεονάρντο σε Ντιόπ και από Ντιόπ σε Μπλάνκο, είναι γεγονότα που συνέβησαν σε χρόνο ελάχιστων δευτερολέπτων ώστε να αντιδράσει έγκαιρα ο διαιτητής. Αναφορικά, τέλος, με το πέναλτι του Λεονάρντο στον Πάντελιτς, δεν γεννάται συζήτηση για την ορθότητα του.

Αναγνωρίζεται, εξάλλου, ότι ο Σιδηρόπουλος ήταν άριστος στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ήταν μόλις το δεύτερο μεγάλο παιχνίδι του μετά το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός. Γι’ αυτό το λόγο η περιθωριοποίηση του δεν θα διαρκέσει για πολύ.

Αρκετές αγωνιστικές εκτός ορισμών θα μείνει και ο β’ βοηθός του ντέρμπι, Δημήτρης Τάτσης. Ο Ηπειρώτης βοηθός βρέθηκε σε κάκιστη μέρα και αδυνατούσε να… σταυρώσει σωστή υπόδειξη. Συνολικά, υπέδειξε τρία ανύπαρκτα οφσάιντ: ένα εις βάρος της ΑΕΚ (Μπερνς) και δύο εις βάρος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (Μοντεστό, Ρόμενταλ). Μία λάθος υπόδειξη είχε και ο α’ βοηθός, Δαμιανός Ευθυμιάδης από την Πιερία, που στο β’ ημίχρονο ανέκοψε τον Μπλάνκο με ανύπαρκτο οφσάιντ. Εκείνος, ωστόσο, δεν κινδυνεύει με τιμωρία.

Πλήρης  στοίχιση
Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :