Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ …ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ! *BINTEO*


Ο χρόνος που μας αφήνει σημαδεύτηκε από ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την ερυθρόλευκη οικογένεια. Το 2010 που σε λίγες ώρες θα αποτελεί πλέον παρελθόν για όλους μας σημαδεύτηκε από την πιο «βροντερή» αλλαγή ιδιοκτησίας της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στις 18 Ιουνίου!

Στις 18 Ιουνίου στην πιο κρίσιμη και οριακή στιγμή για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μας η ιστορία κατέγραψε το μεγάλο γεγονός της μεταβίβασης της ΠΑΕ από τον τεράστιο σε μέγεθος ΗΓΕΤΗ του ΘΡΥΛΟΥ μας τον Σωκράτη Κόκκαλη, σε έναν άλλο νέο άνθρωπο αλλά εξίσου τεράστιο ΗΓΕΤΗ του σημερινού ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας Ευάγγελο Μαρινάκη.

Μια από τις σημαντικότερες ημέρες στην 85χρονη ιστορία του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, που έμελλε να μεταβεί στη νέα εποχή, καθώς ο Σωκράτης Κόκκαλης έπειτα από 17 χρόνια ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗΣ παρουσίας, αποφάσισε να παραδώσει τα «σκήπτρα» στον Ευάγγελο Μαρινάκη, ο οποίος σηματοδοτούσε το όραμα, τη νέα πνοή, το ευοίωνο «αύριο» της ομάδας.

Οι διαβουλεύσεις είχαν ξεκινήσει μέρες πριν και το «σκάκι» ανάμεσα στις δυο εμπλεκόμενες πλευρές θα το ζήλευε και ο μετρ του είδους, Γκάρι Κασπάροφ. Αμφότεροι οι δυο ισχυροί άνδρες δεν έκαναν και πολύ πίσω στα «θέλω» τους, όμως στο τέλος λειτούργησε η αγάπη για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και η σιγουριά πως το deal θα γινόταν για το καλό του τμήματος και μόνο. Ο 71χρονος επιχειρηματίας πείστηκε εντέλει από τον κατά 28 χρόνια νεότερό του εφοπλιστή, τα βρήκαν στα 50.000.000 ευρώ για το 67% των μετοχών της ΠΑΕ και το 50% του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» και η συμφωνία του αιώνα ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 19:00, όταν και εξήλθαν μαζί από τα γραφεία του συλλόγου στην Πλατεία Αλεξάνδρας.


Υπήρχαν διάφορα σενάρια κατά την τρίωρη τελική τους συζήτηση, όμως επί της ουσίας τίποτα δεν διέρρεε, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο την αγωνία. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εκείνη την περίοδο ήταν «στραπατσαρισμένος» εξαιτίας της αποτυχημένης πορείας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, καθώς και της αβεβαιότητας αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι στο κομμάτι της μεταγραφικής ενίσχυσης, αλλά και της διάθεσης του Σωκράτη Κόκκαλη να συνεχίσει να προσφέρει με την ίδια συνέπεια, έχοντας ακούσει πολλά από τον κόσμο την τελευταία σεζόν. Με λίγα λόγια, δεν ήταν καλή η περίοδος, όλα κρέμονταν σε μια κλωστή και άπαντες περίμεναν να βγει ένα καλό μαντάτο, ώστε να «ξαναζεσταθούν» τα εκατομμύρια του ερυθρόλευκου λαού και να βάλουν "πλάτη" στην ολοκαίνουργια προσπάθεια.

Ποιος θα ξεχάσει αυτές τις ημέρες άραγε; Η αγωνία στο κατακόρυφο για το «αύριο» του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας. Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούσαμε τις εξελίξεις και περιμέναμε το αποτέλεσμα!

Και η «στιγμή» ήρθε. Η στιγμή που κόντεψαν να σπάσουν καρδιές, η στιγμή που περιμέναμε όλοι μας…

Οι δυο ηγέτες του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ εξερχόμενοι, μπορούσε ο καθένας από το χαμόγελό τους να διακρίνει πως όλα είχαν κυλήσει κατ' ευχήν. Πράγματι, έτσι ακριβώς ήταν τα πράγματα όλα καλά! Σε καμία στιγμή των μεταξύ τους συζητήσεων το συμφέρον της ομάδας δεν παραμερίστηκε προς ίδιον όφελος. Αλίμονο, θα ήταν ουτοπικό να πιστέψει ο οποιοσδήποτε ότι δεν διαπραγματεύονταν τους καλύτερους όρους για τους ίδιους, αλλά ο «πυρήνας» δεν έπαψε ποτέ να είναι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και η διασφάλιση της βιωσιμότητάς του. Αυτό αποδείχτηκε πως ήταν και το «κλειδί» της συμφωνίας. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Πρώτος πήρε το λόγο ο Σωκράτης Κόκκαλης, όντας έτσι και αλλιώς ο μέχρι εκείνη την στιγμή μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ και πρόεδρός της:

«Επετεύχθη η συμφωνία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και από δω και πέρα η ΠΑΕ ενισχύεται σημαντικά και θα διεκδικήσει ότι διεκδικούσε αυτά τα χρόνια. Είναι μια συνεργασία, η οποία έχει βασικό γνώμονα την πρόοδο και την ενίσχυση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ».

Με τη σειρά του, ο 43χρονος εφοπλιστής, τόνισε: «Όπως σας είπε και ο πρόεδρος που παραμένει πρόεδρος, ό,τι είπαμε και κάναμε, το κάναμε για το καλό, για το μέλλον, για την προοπτική και για την ελπίδα. Στο κοντινό μέλλον, έχουμε πολλά να πούμε. Η συμφωνία αυτή είναι ό,τι καλύτερο έρχεται τα επόμενα χρόνια για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ».

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ άλλαξε χέρια ύστερα από 17 χρόνια αλλά κατέληξε σε ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ χέρια! Και ο Ευάγγελος Μαρινάκης ήταν πλέον ο νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ. Λίγες ημέρες μετά, σε ειδική τελετή στις 6 Ιουλίου, ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση και το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο. Δεν ήταν μια απλή υπόθεση, ούτε και εύκολο να «φύγει» η ομάδα από τα στιβαρά χέρια του Σωκράτη Κόκκαλη, διότι το «αύριο» όφειλε να είναι το ίδιο δυνατό και επιτυχημένο.

Το σίγουρο είναι πως η μεγαλύτερη ελληνική ομάδα κατέληξε σε «Ολυμπιακά χέρια», με τον 71χρονο επιχειρηματία να διατηρεί την θέση του προέδρου (το αρχικό πλάνο έλεγε ένα χρόνο), ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή. Με αρμονικό τρόπο και εν μέσω τεράστιας οικονομικής κρίσης, έγινε μια τεράστια επένδυση, η οποία δείχνει από το πρώτο κιόλας εξάμηνο να αποδίδει καρπούς.

ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ 2010. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΛΛΑΞΕ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ...


Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :