Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ «ΚΑΝΟΥΛΑ» Ο ΟΠΑΠ


Με ανακοίνωση του ο Οργανισμός αποφάσισε την προσωρινή αναστολή της χρηματοδότησης του ποδοσφαίρου, λόγω του μεγάλου σκανδάλου διαφθοράς που ξέσπασε πριν από λίγες ημέρες. Παράλληλα τονίζει ότι βοηθάει τις δικαστικές Αρχές στην ολοκλήρωση της έρευνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΠΑΠ Α.Ε.:

«Το Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε. θα λάβει οριστικές αποφάσεις μετά την άσκηση και των πειθαρχικών διώξεων της αθλητικής δικαιοσύνης

Οι αποκαλύψεις και οι ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις σε ότι αφορά στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων και του παράνομου στοιχηματισμού, στην οποία εμπλέκονται δεκάδες παράγοντες του ποδοσφαίρου, καθιστούν επιβεβλημένη την αναστολή ισχύος των συμβάσεων χορηγίας προς τις ποδοσφαιρικές ομάδες και τις διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων, καθώς και την αναστολή καταβολής των εξ αυτών απορρεουσών χρηματικών ποσών.

Το Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε., τις επόμενες ημέρες, θα συζητήσει διεξοδικά το θέμα, με βάση τα στοιχεία της δικαστικής έρευνας και θα λάβει τις αποφάσεις του.

Παράλληλα η ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι υποχρεωμένη να μελετήσει συνολικά το ζήτημα των σχέσεων και ειδικότερα το θέμα των χορηγικών συμβάσεών της με τις διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων, αλλά και με τις ομάδες οι οποίες μετέχουν σ’ αυτά, έτσι ώστε – εφόσον και όπου απαιτείται – να διαμορφώσει ένα νέο αυστηρότερο πλαίσιο, το οποίο θα διασφαλίζει τα συμφέροντά της, αλλά ταυτόχρονα θα συμβάλει στην ορθή από κάθε άποψη οργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων, κάτι το οποίο είναι απαίτηση όλων των πολιτών.

Θυμίζουμε ότι η ΟΠΑΠ Α.Ε. συμμετείχε, πριν ένα χρόνο, στη δημόσια συζήτηση για την ανάγκη της λήψης πρόσθετων και αυστηρότερων μέτρων στην διοργάνωση των πρωταθλημάτων και προς αυτή την κατεύθυνση συνεργάστηκε με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την ΕΠΟ και τους άλλους επίσημους φορείς, αλλά και τις ομάδες προκειμένου να αυστηροποιηθεί ο Πειθαρχικός Κώδικας, κάτι το οποίο και έγινε. Ειδικότερα σε ότι αφορά τις χορηγικές συμβάσεις, υπενθυμίζουμε, ότι τροποποιήθηκαν, με την προσθήκη, ρητρών βίας και διαφάνειας.

Στο διάστημα που μεσολάβησε, οι ρήτρες βίας ενεργοποιήθηκαν αλλεπάλληλες φορές, με συνέπεια να παρακρατηθούν με βάση τις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης συνολικά περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Ωστόσο, κοινή είναι η διαπίστωση ότι δεν επιτεύχθηκε το προσδοκώμενο από όλους αποτέλεσμα.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις η ΟΠΑΠ Α.Ε. θα ενεργοποιήσει και τις ρήτρες διαφάνειας, καθώς οι αποκαλύψεις για στημένους αγώνες, αλλοίωση αποτελεσμάτων και παράνομο στοιχηματισμό, θέτουν ευθέως θέμα οικονομικής ζημίας της εταιρείας, αθέτησης των συμβάσεων χορηγίας, αλλά και δυσφήμησης του ποδοσφαίρου, το οποίο για την ΟΠΑΠ Α.Ε. συνιστά, εκτός των άλλων, βασικό προϊόν στην διοργάνωση παιχνιδιών της.

Επιπροσθέτως, η ΟΠΑΠ Α.Ε. επιθυμεί – κατόπιν και ορισμένων δημοσιευμάτων - να καταστήσει σαφές αυτή την ώρα ότι:

•Μετά από εισαγγελική παραγγελία συνέδραμε το έργο της δικαστικής διερεύνησης παρέχοντας τα συγκεκριμένα στοιχεία που ζητήθηκαν.

• Οι αγώνες οι οποίοι εντάσσονται στο κουπόνι του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ αποφασίζονται μετά από συστηματική μελέτη των ελληνικών και διεθνών πρωταθλημάτων, με βάση την ελκυστικότητα που αυτοί έχουν στους παίκτες. Η εταιρεία μας δεν έχει κανένα λόγο να εμπλακεί σε αγώνες αμφιβόλου ποιότητας. Το αντίθετο, το μεγαλύτερο περιουσιακό της στοιχείο, αποδεδειγμένα, είναι η αξιοπιστία της, την οποία σε καμιά περίπτωση δεν θα διακινδύνευε και δεν σκοπεύει να διακινδυνεύσει

•Το ζήτημα του παράνομου στοιχηματισμού απασχολεί ιδιαίτερα την ΟΠΑΠ Α.Ε., αλλά και όλες τις εταιρείες που διοργανώνουν παιχνίδια στοιχήματος. Στην τελευταία Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Λοταριών, το ζήτημα αυτό τέθηκε με έμφαση. Αποφασίστηκε, μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Ένωση Λοταριών να συνεργαστεί στενά, αλλά και να συνδράμει οικονομικά στην προσπάθεια δημιουργίας ενός διεθνούς συστήματος ελέγχου του παράνομου στοιχηματισμού, με την συνεργασία της UEFA, της FIFA, της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της Interpol».
Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :