Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΙΕΣΥΡΕ ΜΕ ... ΕΞΑΡΑ ΤΗ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ *ΒΙΝΤΕΟ*


Σαν σήμερα στις 18 Σεπτεμβρίου του σωτήριου έτους 2002 ήταν ημέρα Champions League και άπαντες περίμεναν να δουν την μάχη του Ολυμπιακού με την Μπάγερ Λεβερκούζεν. Την φιναλίστ του θεσμού την περασμένη χρονιά... Σύμφωνα με τους αναλυτές το έργο του Θρύλου ήταν πολύ δύσκολο, καθώς παρά τις αλλαγές που είχαν γίνει στο ρόστερ των Γερμανών, εκείνοι παρέμεναν άκρως υπολογίσιμοι.

Η ώρα, είναι κάπου 9 και 30... Οι συνθέσεις έχουν γίνει γνωστές... Ο Τάκης Λεμονής, που είναι στον πάγκο του Ολυμπιακού, έχει κάνει τις επιλογές του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Βενετίδης, Ανατολάκης, Άντζας, Ζε Ελίας, Καρεμπέ, Γιαννακόπουλος (83'Οφορίκουε), Τζόρτζεβιτς (89' Ντρασένα), Ζέτερμπεργκ, Ζιοβάνι (86'Αλεξανδρής).

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Κλάους Τοπμέλερ): Γιούριτς, Μπάλιτς (70' Ολίκβε), Λούσιο, Ζίφκοβιτς, Σίμακ, Σνάιντερ, Βράνιες, Ράμελοφ, Μπαστούρκ, Κλάινε (51' Μπρντάριτς), Νόιβιλ.

Ας δούμε όμως τι έγινε σ’ αυτόν τον αγώνα με τη βοήθεια του sportaction. Το ρολόι της Ριζούπολης (όπως την είχε... μεταμορφώσει τότε με τα λεφτά του ο Σωκράτης Κόκκαλης), έδειχνε 9 και 45. Η έναρξη του αγώνα είχε πραγματοποιηθεί και οι δύο ομάδες έδειχναν να ξεκινούν παγωμένα. Αναγνωριστικές μπαλιές, όπως είναι η... κλισέ έκφραση. Όλα αυτά, μέχρι το 22', όταν η Λεβερκούζεν δείχνει τα δόντια της στον Ολυμπιακό.

Ο Σνάιντερ, εκμεταλλεύεται ένα λάθος του Ελευθερόπουλου και... 0-1. Άπαντες είναι παγωμένοι, ο λαός του θρύλου πάντως συνέχισε να φωνάζει και να στηρίζει όπως πάντα, αλλά κανείς μα ... κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα ακολουθούσε. Οι παίκτες του Ολυμπιακού όμως συνεχίζουν να είναι παγωμένοι, με τον "Ελέ" να... εξιλεώνεται για το λάθος του στο γκολ και να λέει όχι σε τετ α τετ που είχε με τον Μπαστούρκ, μερικά λεπτά αργότερα.

Η επέμβαση του Ελευθερόπουλου, ήταν αυτό που χρειαζόταν, προκειμένου ο Ολυμπιακός να πάρει τα πάνω του. 1-2 ευκαιρίες για την ισοφάριση και μετά από κόρνερ, στο 27', ο Κλάινε, με αυτογκόλ έκανε το 1-1, βάζοντας... φωτιά στο γήπεδο. Η φλόγα που άναψε ο Κλάινε με το τέρμα του, έγινε φωτιά λίγα λεπτά αργότερα, όταν ο Γιαννακόπουλος, με ένα... εκνευριστικά ψύχραιμο πλασέ, έκανε το 2-1 και έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ, με τον Τζόρτζεβιτς ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου να κάνει και το 3-1.

Στην ανάπαυλα, οι φωνές του Τοπμέλερ, πρέπει να έφτασαν μέχρι την Φιλαδέλφεια... Άπαντες θεώρησαν πως οι Γερμανοί θα έμπαιναν αποφασισμένοι για όλα στο γήπεδο, όμως... διαψεύστηκαν. Οι παίκτες του Λεμονή, είχαν μετατραπεί σε λιοντάρια, τα οποία κατασπάραξαν με χαρακτηριστική ευκολία τα... γατάκια που είχαν μπροστά τους.

Αυτό, επειδή ο μεγάλος αρχηγός (μετέπειτα) του Ολυμπιακού, είχε τρελά κέφια. Έτσι λοιπόν, στο 63' με πέναλτι και στο 73' με ένα ακόμη τέρμα (εκμεταλλευόμενος εξαιρετική... κίνηση του Ζιοβάνι), έστειλε το σκορ στο 5-1, με τον Σνάιντερ να μειώνει στο 78' σε 5-2. Το... κερασάκι στην τούρτα, φρόντισε να το βάλει ο Περ Ζέτερμπεργκ, με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ (που για.. μέρες αποτελούσε αντικείμενο κουβέντας, λόγω της κομπίνας που έγινε).

Κάπου εκεί, ο αγώνας έληξε, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του στον θεσμό, ενώ παράλληλα υποχρέωνε τους Γερμανούς στην βαρύτερη ταπείνωσή του σε ευρωπαϊκό αγώνα. Δυστυχώς για τους Πειραιώτες, οι υπόλοιπες βραδιές δεν ήταν ανάλογες, καθώς μετά την μαγική εκείνη βραδιά, ακολούθησε η ήττα με 3-0 από την Μακάμπι Χάιφα, με το τέλος της χρονιάς να βρίσκει την ομάδα να έχει αλλάξει ένα κάρο προπονητές.

Όπως και να χει όμως, το 6-2 της 18ης Σεπτεμβρίου, έχει μείνει στις καρδιές των φίλων του Ολυμπιακού... Και πως μπορεί κανείς άλλωστε να τους αδικήσει γι' αυτό;


Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :