Σάββατο 2 Μαΐου 2015

ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ... ΜΕ ΦΑΠΑ ΚΑΙ ΠΛΑΚΑ! ΠΑΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 66-77


Ο ανώτερος Ολυμπιακός νίκησε εύκολα τον Παναθηναϊκό με 66-77 στο ΟΑΚΑ και πήρε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, με κορυφαίο τον Πρίντεζη.

Μία από τις μεγαλύτερες και πιο... εύκολες νίκες του κόντρα στους "πράσινους" στο Ολυμπιακό Στάδιο πανηγύρισε ο Θρύλος, ο οποίος επικράτησε εύκολα και μάλιστα η διαφορά θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη αν δεν είχε διακοπεί το ματς από "ντου" των οπαδών του "τριφιλλιού".

Κορυφαίος με... κεκτημένη ταχύτητα από τους αγώνες με την Μπαρτσελόνα ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης, όμως εξίσου καλοί ήταν οι Μάντζαρης, Ντάρντεν και Σπανούλης. Ο αρχηγός μάλιστα με το τρίποντο που έβαλε 1.5 λεπτό πριν το φινάλε "κλείδωσε" τη νίκη, ωστόσο η κίνηση του προς την εξέδρα αμέσως μετά (τους έδειξε τ' αυτιά του δείγμα πως δεν... τους ακούει) έβαλε «φωτιά» στο ματς, αφού με τέτοια ήττα οι "πράσινοι" έψαχναν ευκαιρία για... "ντου" και τη βρήκαν.

Οι οπαδοί του ΠΑΟ πέταξαν αντικείμενα, κάποιοι μπήκαν στο παρκέ και ο πάγκος του Ολυμπιακού αποχώρησε. Μετά από 20λεπτη διακοπή και ενώ είχε προηγηθεί η απίστευτη «επίθεση» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον Σπανούλη (δείτε το σχετικό θέμα ΕΔΩ) το ματς ολοκληρώθηκε.

Για τους ερυθρόλευκους που ήταν εμφανώς καλύτεροι 16 πόντους σημείωσε ο Πρίντεζης, 12 ο «V-Span» (κι 7 ασίστ), ενώ... MVP ήταν ο Ντάρντεν με την κορυφαία του εμφάνιση, έχοντας 15 πόντους και παίζοντας άμυνα για... δύο.

Για τους κακούς "πράσινους" (που είχαν 5/30 τρίποντα!), 22 είχε ο Μπατίστα που δεν ήταν αρκετός, 12 ο Παππάς και 10 ο Γιάνκοβιτς (από την πρώτη περίοδο), με τον Διαμαντίδη να προσθέτει 3 (9 ασίστ).

Στα καθαρά αγωνιστικά...

Ντέρμπι με... βροχή από τρίποντα και νέους ηγέτες

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά στο παιχνίδι και με τον Γιάνκοβιτς να πετυχαίνει οκτώ πόντους νωρίς – νωρίς με δύο τρίποντα και το σκορ να γίνεται 9-4. Ο Ολυμπιακός ωστόσο σε αντίθεση με τα προηγούμενα ματς στο ΟΑΚΑ δεν... έχασε την ψυχραιμία του και παρόλο που ο Σπανούλης δεν ήταν σε καλή μέρα, βρήκε λύσεις με τους Μάντζαρη – Πρίντεζη και Χάντερ. Οι ερυθρόλευκοι προσπέρασαν με ένα γρήγορο σερί στο +3 και στη συνέχεια διατηρήθηκαν μπροστά στο σκορ, σε ένα ματς που δεν είχε καλές επιθέσεις και όλοι έψαχναν... το τρίποντο. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 18-22 με τρίποντο του Μάντζαρη και καλάθι του Χάντερ.

Ανάλογη ήταν η εικόνα του αγώνα και στο 2ο δεκάλεπτο, όπου ο Ολυμπιακός σε ένα... «τρελό» παιχνίδι έδειχνε να είναι πιο ψύχραιμος και ικανός να πάρει διαφορά. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου προηγήθηκαν 18-26, ωστόσο με ένα τρίποντο του Σλότερ και ένα καλάθι μετά από ριμπάουντ του Χαραλαμπόπουλου, οι "πράσινοι" μείωσαν σε 23-26. Το παιχνίδι ήταν... ντέρμπι, ωστόσο μετά από συνεχόμενες βολές και από τις δύο πλευρές, οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στο 25-32 και στο 34-38 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στα πρώτα είκοσι λεπτά το Τριφύλλι είχε 6/11 βολές, 8/14 δίποντα και 4/17 τρίποντα, ενώ ο Ολυμπιακός είχε 6/9 βολές, 10/19 δίποντα και 4/11 τρίποντα!

Γυρίζοντας στο παρκέ από την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός μπήκε... αποφασισμένος να καθαρίσει το ματς. Οι ερυθρόλευκοι παίζοντας εξαιρετική άμυνα και δίνοντας... ρεσιτάλ στην επίθεση, προηγήθηκαν 34-40 και 34-45, με τον Πρίντεζη να έχει πάρει... «φωτιά» και τον Σπανούλη να μην παίρνει πολλές επιθέσεις, αλλά να μοιράζει συνεχώς ασίστ. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη κυνήγαγε μόνο με βολές, μείωσε σε 39-45, όμως ο Ολυμπιακός πήγε αμέσως στο 39-50, ενώ όταν ο Σλότερ με τρίποντο ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ, ο αρχηγός του Θρύλου με τρίποντο-απάντηση από τα 8.5 μέτρα... "έκοψε τα πόδια" στους αντιπάλους του και έκανε το 42-53. Οι γηπεδούχοι στα τελευταία λεπτά της περιόδου και με τον Διαμαντίδη (άποντος) εκτός αγώνα έμοιαζαν... «εγκλωβισμένοι» από την άμυνα των ερυθρόλευκων. Δεν μπορούσαν να κάνουν σωστή επίθεση και ο Ολυμπιακός εύκολα έκλεισε στο 48-62, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού πλέον να έχει βρει τον ρόλο του και να έχει φτάσει στους 7 πόντους.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κυνηγήσει ένα... θαύμα, όμως με τον Μπατίστα να είναι ο μοναδικός παίκτης σε καλή μέρα, ήταν αδύνατον να πλησιάσει στο σκορ. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε πολύ γρήγορα 48-64 και παρόλο που ο Διαμαντίδης μείωσε με βολές, τους πρώτους του πόντους στο ματς, έξι λεπτά πριν το φινάλε σε 57-69, οι ερυθρόλευκοι απάντησαν με δύο τρίποντα των Πρίντεζη – Ντάρντεν για το 57-72!

Έτσι λοιπόν οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου πήγαιναν... φουλ για την πιο εύκολη νίκη τους στο ΟΑΚΑ και 1.5 λεπτό πριν το τέλος, ο Σπανούλης με τρίποντο έκανε το 64-77 και... «κλείδωσε» το ματς. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού πανηγύρισε δείχνοντας στην εξέδρα πως... «δεν σας ακούω», κίνηση που εξόργισε τους οπαδούς του "πράσινων" που έψαχναν ευκαιρία να ξεσπάσουν για τη βαριά ήττα από τον Θρύλο μέσα στο "σπίτι" τους. Άρχισε σε.. δευτερόλεπτα η ρίψη αντικειμένων και ακολούθησε «ντου», με τον πάγκο των ερυθρόλευκων να φεύγουν για τα αποδυτήρια, μετά από επίθεση που δέχτηκαν.

Τελικά το ματς μετά από 20λεπτη διακοπή συνεχίστηκε και ο Ολυμπιακός νίκησε με 77-66 και πήρε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Μάλιστα ο Ολυμπιακός δεν πραγματοποίησε τις δυο τελευταίες του επιθέσεις, όπως συνηθίζει...

Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έφυγε θριαμβευτής απ' το ΟΑΚΑ, καπαρώνοντας το πλεονέκτημα στα πλέι οφ απ' τον Παναθηναϊκό.

Δεκάλεπτα: 18-22, 34-38, 48-62, 66-77.

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 2, Σλότερ 8 (2), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 10 (2), Φώτσης 2, Νέλσον, Παππάς 12, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 3, Μπατίστα 22, Μπλουμς.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 4, Χάντερ 4, Ντάνστον 7, Σπανούλης 12 (2τριπ, 7ασ), Ντάρντεν 15 (1τριπ, 2ριμπ), Σλούκας 3 (5ασ), Λοτζέσκι 7 (1τριπ), Πρίντεζης 16 (4τριπ, 9ριμπ), Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 7 (2τριπ).

Κατηγορία: ,

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :