Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΑΦΟΠΛΙΣΤΙΚΕΣ... ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΧΑΚΕΤ!


Ο Ντάνιελ Χάκετ μιλάει στο "Sportit" και απαντάει στην... εύλογη απορία όσων έχουν παρακολουθήσει τα πρώτα παιχνίδια του με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά:

Σε τρία επίσημα παιχνίδια με τη φανέλα του Ολυμπιακού ο Ντάνιελ Χάκετ έχει πετύχει μόλις ένα καλάθι εντός πεδιάς σε μόλις οκτώ προσπάθειες για σουτ. Την ώρα που τα δύο τελευταία χρόνια στην Αρμάνι έπαιρνε τουλάχιστον 10 προσπάθειες ανά παιχνίδι…

Κι ενώ όταν ο Ιταλοαμερικανός ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό, πολλοί προέβλεπαν δεν θα τους έφτανε μια… μπάλα με τον Σπανούλη, στην πραγματικότητα βλέπουμε έναν παίκτη με τελείως διαφορετική αγωνιστική συμπεριφορά, από αυτή που είχαμε κατά νου.

Ενας Χάκετ σούπερ ομαδικός, που τουλάχιστον στο ξεκίνημα της σεζόν, όχι μόνο δεν εκβιάζει τα σουτ αλλά μοιάζει μέχρι και διστακτικός! Αφοσιωμένος πλήρως στα αμυντικά και οργανωτικά του καθήκοντα, δεν ψάχνει σε καμία περίπτωση την επαφή του με το καλάθι.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Είναι θέμα προσαρμογής; Νιώθει έξω από τα νερά του; Εχει διαφορετικό ρόλο;

Του τέθηκε λοιπόν η σχετική ερώτηση (και όχι μόνο) μετά το παιχνίδι με την Τσεντεβίντα, στο οποίο μπορεί να έμεινε άποντος αλλά είχε πολύ σημαντική συμβολή στη νίκη του Ολυμπιακού.

Ντάνιελ, πρεμιέρα με νίκη στη διοργάνωση σε κάπως ασυνήθιστες συνθήκες για την ομάδα. Ποιες οι εντυπώσεις σου;

«Ηταν πολύ καλύτερο που ηρθαμε στην Κρήτη και παίξαμε μπροστά σε ένα τόσο ζεστό κοινό, από το να μέναμε στο άδειο γήπεδο μας. Ὀπως είδαμε και στο ματς του κύπελλου, άλλωστε, χωρίς κόσμο είναι πολύ δύσκολο να βρεις ρυθμό. Ομορφή εμπειρία την χαρήκαμε όλοι, και ιδιαίτερα που συνοδεύτηκε με νίκη».

Το παιχνίδι αποδείχτηκε πιο δύσκολο από ό,τι περιμένατε;

«Κάθε ξεκίνημα στην ευρωλίγκα κρύβει παγίδες γιατί οι ομάδες δεν είναι έτοιμες και δεν γνωρίζονται καθόλου μεταξύ τους. Η αντίπαλός μας ήταν ανταγωνιστική μας ζόρισε για αρκετή ώρα, αλλά τελικά μέσα από την άμυνα καταφέραμε να ελέγξουμε την κατάσταση και να φτάσουμε στη νίκη. Η φετινή διοργάνωση δεν θα έχει εύκολα παιχνίδια».

Ο Ολυμπιακός έκανε το καλό του διάστημα με εσένα αρκετή ώρα στο παρκέ; Εκανες πολλές δουλειές, αλλά και πάλι δεν «ασχολήθηκες» με το σκοράρισμα; Πώς εξηγείς αυτόν τον… άλλο Χάκετ που βλέπουμε;

(Γέλια) «Ο ίδιος είμαι. Χρειάστηκε περισσότερο να παίξω άμυνα και να οργανώσω το παιχνίδι και από τη στιγμή που κερδίσαμε είμαι χαρούμενος. Κάποια άλλη στιγμή θα χρειαστεί να κάνω άλλα πράγματα».

-Γενικά πάντως έχεις ένα …low profile στην επίθεση σε σχέση με αυτό που ξέραμε ως τώρα. Το πας… σιγά σιγά; Περιμένεις πρώτα να κατανοήσεις την φιλοσοφία της ομάδας και να μάθεις τους συμπαίκτες σου ή απλά τυχαίνει;

«Ὀταν βρίσκεσαι σε μια τόσο μεγάλη ομάδα μαθαίνεις να είσαι πρώτα από όλα συμπαίκτης. Ο Ολυμπιακός είναι οικογένεια και το κάθε μέλος της αγωνίζεται για το κοινό καλό. Είμαστε λίγο παραπάνω από μια εβδομάδα όλοι μαζί. Λογικό να μαθαίνουμε ακόμη ο ένας τον άλλον».

Ακολουθεί δεύτερη μάχη με τον Παναθηναϊκό σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πιστεύεις ότι θα δούμε διαφορετικό παιχνίδι;

«Είναι καλό που παίξαμε δύο ακόμη παιχνίδια όλοι μαζί. Θα σκεφτούμε από αύριο (σήμερα) το ντέρμπι. Ελπίζω να είμαστε εμείς διαφορετικοί σε σχέση με το πρώτο ματς».

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :