Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΕΚΕΙ... ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


Στον Ολυμπιακό υπάρχει σιγουριά ότι δεν θα τιμωρηθεί η ομάδα με ποινή βαρύτερη του προστίμου για το περιστατικό με τον αναπτήρα στο ματς με τον Πλατανιά, διότι θα υποστηρίξουν όταν κληθούν σε απολογία τι προβλέπει ο πειθαρχικός κώδικας σε τέτοιες περιπτώσεις.

Πέραν του ότι οι ερυθρόλευκοι θα τονίσουν ότι ο Κουλιμπαλί δεν χτυπήθηκε από το αντικείμενο, θα επισημάνουν και το γεγονός ότι στον πρόσφατο αγώνα με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ για το Τσάμπιονς Λιγκ, η ΠΑΕ είχε τιμωρηθεί από την UEFA μόνο με μικρό πρόστιμο για ρίψη αντικειμένων από τους οπαδούς της.

Επιπλέον δεν προβλέπεται από πουθενά ευθύνη του διαιτητή να διακόψει το παιχνίδι για τέτοιου είδους περιστατικό, παρά τα όσα λέγονται από... διάφορους

Το άρθρο 15 παράγραφος 3Βα σχετικά με τις ποινές για ρίψη αντικειμένων, όπως παρουσιάζει σε δημοσίευμά του το "pamesports.gr", είναι σαφές:

«3. Ρίψεις φωτοβολίδων και αντικειμένων

Η ρίψη πάσης φύσεως αντικειμένου στον αγωνιστικό χώρο ή από μία κερκίδα σε άλλη, ιδιαίτερα δε πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών,
πυροτεχνημάτων, καπνογόνων και οποιουδήποτε εν γένει εύφλεκτου υλικού, πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τη λήξη του αγώνα απαγορεύεται αυστηρά. Εάν, παρά την απαγόρευση, συμβεί, επιφέρει τις ακόλουθες ποινές:

Α. Πριν την έναρξη ή μετά τη λήξη του αγώνα

Εάν η ρίψη των αντικειμένων πραγματοποιείται πριν την έναρξη ή μετά την λήξη του αγώνα, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με χρηματική ποινή ύψους από οχτώ χιλιάδες ευρώ (8.000) έως είκοσι χιλιάδες ευρώ (20.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μια (1) αγωνιστική.

Β. Στη διάρκεια του αγώνα

α) Η ρίψη αντικειμένων τα οποία κατά την κοινή πείρα δεν είναι πρόσφορα να προκαλέσουν σωματική βλάβη προσώπου που νόμιμα βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από εννιά χιλιάδες (9.000) ευρώ έως είκοσι πέντε χιλιάδες (25.000) ευρώ.

β) Εάν η ρίψη αφορά σε φωτοβολίδα καμπύλης τροχιάς τότε ο διαιτητής διακόπτει προσωρινά τον αγώνα και σε βάρος της υπαίτιας ομάδας επιβάλλεται χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ

γ) Εάν, μετά την επανέναρξη του αγώνα, επαναληφθεί η, κατά τα ως άνω, ρίψη φωτοβολίδας καμπύλης τροχιάς ο αγώνας διακόπτεται οριστικά και η υπαίτια ομάδα τιμωρείται σωρευτικά α. με χρηματική ποινή από είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ έως πενήντα χιλιάδες ευρώ (50.000) και β. με ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μια (1) αγωνιστική ημέρα».

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :