Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΑ ΣΤΟΝ... ΠΕΛΑΤΗ! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟ 88 - 63!


Είναι ο πρωταθλητής και το... απέδειξε! Ένας Ολυμπιακός με τρομερό πάθος και ενέργεια ισοπέδωσε 88-63 τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν, δείχνοντας με το… καλημέρα τις ορέξεις του!

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν... πλάκα και διέσυραν τον "αιώνιο" πελάτη τους, δείχνοντας ξεκάθαρα ποιος είναι ΚΑΙ φέτος το απόλυτο αφεντικό!

Ο Θρύλος μπήκε... φουριόζος στα φετινά ματς με τους "πράσινους", καθώς τους διέλυσε στην κυριλεξία στο «φλεγόμενο» ΣΕΦ, δείχνοντας από νωρίς τις... άγριες διαθέσεις του για φέτος!

Κυρίαρχοι σχεδόν σε όλο το ματς οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, όπου μάζεψαν συνολικά 48 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 20 ήταν επιθετικά, ενώ με την πρώτη ευκαιρία πετύχαιναν πολλούς εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό.

Πρώτος σκόρερ ο Γιώργος Πρίντεζης για τον Θρύλο με 18 πόντους, με τον Λοτζέσκι να προσθέτει 15 (και 9 ριμπάουντ) και τον Γκριν να αντικαθιστά επάξια τον Σπανούλη (2π., 7 ασ.) στο παρκέ, μετρώντας 14 πόντους.

Από το «τριφύλλι», ο Μπουρούσης είχε 12 πόντους, με τους Σίνγκλετον και Γκιστ να προσθέτουν από 10 ο καθένας.


Στα καθαρά αγωνιστικά...

Χωρίς έκπληξη η αρχικά πεντάδα του Ολυμπιακού (Μπιρτς, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Σπανούλης και Μάντζαρης), ενώ ο Παναθηναϊκός είχε τον Μπουρούση στον πάγκο, ξεκινώντας με τους Σίνγκλετον, Γκιστ, Χαραλαμπόπουλο, Φελντέιν και Καλάθη.

Σφιχτό –όπως αναμενόταν- με δυνατές άμυνες ήταν το ματς στα πρώτα του λεπτά, με τις δύο ομάδες να σκοράρουν κυρίως μετά από επιθετικά ριμπάουντ και να είναι ισόπαλοι. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν πρώτοι τις λύσεις από την περιφέρεια, αλλά οι πρωταθλητές... απαντούσαν με τρέξιμο στο γήπεδο με Χάκετ και Γκριν (που ήρθαν από τον πάγκο), φτάνοντας ακόμη και στο +9. Οι «πράσινοι» σταμάτησαν το σερί των ερυθρόλευκων με τους Μπουρούση και Παππά (20-15), με το σκορ στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου να ήταν στο 23-17.

Ο Μπουρούσης ξεκίνησε «ζεστός» στο δεύτερο δεκάλεπτο (26-22), αλλά ο Ολυμπιακός στη συνέχεια χτύπησε στο ανοικτό γήπεδο για να πάρει τη... διψήφια διαφορά (32-22), στα πρώτα δύο λεπτά. Με καλή άμυνα η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έκοψε το ρυθμό των ερυθρόλευκων και με τον διεθνή σέντερ στην επίθεση, ροκάνισε αρκετά τη διαφορά (36-31). Όμως, όταν βγήκε ο Μπουρούσης από το παρκέ, ο Παναθηναϊκός... έμεινε χωρίς καλάθι για περίπου τέσσερα λεπτά (3:37’’) και με τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να εκμεταλλεύονται άψογα -με τρίποντα του Λοτζέσκι- τα επιθετικά τους ριμπάουντ, ξέφυγαν στο +16 (47-31). Το πρόβλημα των "πράσινων" στην επίθεση δεν λύθηκε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με το τρίποντο του Μάντζαρη να στέλνει τους ερυθρόλευκους στα αποδυτήρια με το +18 (50-32).

Στο ίδιο μοτίβο το ματς και στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Παναθηναϊκός –χωρίς Μπουρούση στο παρκέ- και ο Ολυμπιακός να... τρέχει στο ανοικτό γήπεδο και να παίρνει τα επιθετικά ριμπάουντ, με τη διαφορά να φτάνει ακόμη και στο +22 (60-38), στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Στη συνέχεια, οι πρωταθλητές επέλεξαν εμφανώς να... παίξουν με τον χρόνο. Αλλά, η σωστή κυκλοφορία, μαζί με τον... «καυτό» Πρίντεζη (που τελείωνε σχεδόν όλες τις επιθέσεις), τους έδιναν τη δυνατότητα να διατηρούν στα ίδια επίπεδα τη διαφορά και με τους "πράσινους" να προσπαθούν μέσα από προσωπικές ενέργειες να μειώσουν, το σκορ του δεκαλέπτου τους βρήκε στους +19 (68-49).

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν... μεγάλη προσπάθεια με τον Φελντέιν να μπουν στο παιχνίδι (70-54), αλλά η απάντηση των ερυθρόλευκων ήρθε με τον Παπαπέτρου, ο οποίος με δικούς του πόντους έστειλε τη διαφορά στο +21 (75-54). Παρά τη μεγάλη απόσταση των δύο ομάδων, ο Ολυμπιακός συνέχισε τη σκληρή του άμυνα και συνεχίζοντας τους αιφνιδιασμούς, εκτόξευσε ακόμη περισσότερο την υπέρ του διαφορά (86-59). Όπως είναι φυσικό, τα τελευταία λεπτά ήταν... διαδικαστικού χαρακτήρα, με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να θριαμβεύει με το τελικό 88-63!


Τα δεκάλεπτα: 23-17, 50-32, 68-49, 88-63

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μπιρτς 9, Σπανούλης 2 (7 ασ.), Πρίντεζης 18, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3 (1), Γκριν 14 (2), Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 7 (1), Μιλουτίνοφ 3, Χάκετ 9 (1), Λοτζέσκι 15 (3 τριπ., 9 ριμπ.).

Παναθηναϊκός Superfoods (Πεδουλάκης): Σίνγκλετον 10, Φελντέιν 9 (2), Γκιστ 10 (1), Χαραλαμπόπουλος 2, Καλάθης 5 (1), Ρίβερς 3, Φώτσης 3 (1), Παππάς 9 (1), Μπουρούσης 12.


Κατηγορία: ,

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :