Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

ΕΤΣΙ ΑΝΕΛΥΣΕ... ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΥ Ρ. Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


Δυσκολεύτηκε, αλλά νίκησε

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου τον οποίο νίκησε με 75-67 για την τέταρτη αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League.

Οι Πειραιώτες μπήκαν καλά στο παιχνίδι επιθετικά, αλλά αμυντικά είχαν πολλά προβλήματα με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει 25-25. Στη δεύτερη περίοδο, η άμυνα των πρωταθλητών Ελλάδος δεν βελτιώθηκε και έτσι οι Ροδίτες προηγήθηκαν 40-46 στο 20’. Στην τρίτη περίοδο η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιρναν μικρές διαφορές, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν την απάντηση για το 57-57 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως, μίλησε η κλάση των παικτών του Θρύλου. Στο τελευταίο πεντάλεπτο οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έσφιξαν την άμυνα τους, δέχτηκαν μόλις τέσσερις πόντους σε εκείνο το διάστημα, στην επίθεση βρήκαν λύσεις και έτσι ήρθε η νίκη με 75-67.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 25-25, 40-46, 57-57, 75-67

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μπιρτς 2, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 10 (1), Μάντζαρης 6 (2), Αθηναίου 5 (1), Γκριν 18 (2), Γιανγκ (2), Παπαπέτρου 15 (3τριπ., 7ρ.), Αγραβάνης, Χάκετ 3, Λοτζέσκι 5 (1).

Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Ρέντικ 11 (13ρ.), Τσούκου 5 (1), Ρέλεφορντ 17 (3), Βασιλόπουλος 2, Χολ 4, Γεωργαλλής 10 (2 τριπ., 7ρ.), Αγγελάκος 3 (1), Άχονεν 9 (1), Παπαδάκης, Γουότσον 6.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Είναι μία καλή νίκη. Κάθε νίκη είναι σημαντική. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την εμφάνιση. Δεχόμασταν πολύ εύκολους πόντους και αγχωθήκαμε και στην επίθεση. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώθηκε η άμυνά μας. Δεχθήκαμε συνολικά 21 πόντους και έστω και δύσκολα νικήσαμε. Κρατάμε τη νίκη. Κάναμε ουσιαστικά το χρέος μας, αλλά πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Αν δεν προετοιμαζόμαστε σωστά, θα έχουμε προβλήματα. Μίλησα στους παίκτες και είπα πως κάποιοι πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία. Συγχαρητήρια στον Κολοσσό για την εμφάνιση και στους διαιτητές που κατάφεραν να κερδίσουν ένα ολόκληρο γήπεδο. Όταν δεν είσαι έτοιμος να παίξεις, είναι λογικό όταν δυσκολεύει το παιχνίδι να είναι πιο δύσκολο για να βρεις ρυθμό. Το καλό είναι πως στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώθηκε η άμυνα. Από την άμυνα κερδίσαμε το παιχνίδι. Δεν με ανησυχεί. Το είχα πει και τις άλλες χρονιές. Το λέω πιο έντονα φέτος. Αν δεν είσαι έτοιμος να παίξεις δεν μπορείς να αντεπεξέλθεις σε μαραθώνιο. Φταίμε εμείς. Ζητάω από τους παίκτες να τα δίνουν όλα πάντα. Κατανοώ πως μπορεί να είναι άστοχοι, αλλά πνευματικά πρέπει να είναι πάντα έτοιμοι. Το λέω πιο συχνά φέτος γιατί τα παιχνίδια είναι περισσότερα. Θέλω να κοπούν όλα αυτά και όλοι να είναι έτοιμοι να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Η ομάδα έχει 15 παίκτες και πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή.Μην ανησυχείτε, αυτοί ξέρουν ποιοι είναι»

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ: «Κρατάμε μόνο τη νίκη. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Δεν ήμασταν έτοιμοι. Ο Κολοσσός ήρθε να παίξει με όλες του τις δυνάμεις. Δεχθήκαμε 46 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Βελτιώσαμε κάπως την άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο και πλέον κοιτάμε μπροστά, γιατί τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα».

ΑΡΗΣ ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Ήταν ένα παιχνίδι που είχε αρκετές διαφορές με εκείνο από όταν βρεθήκαμε τελευταία φορά σε αυτό το γήπεδο. Τότε δεν είχαμε προετοιμαστεί. Τώρα είχαμε μία ολόκληρη εβδομάδα για να προετοιμαστούμε. Καταλαβαίναμε πως ο Ολυμπιακός θα ήταν κουρασμένος. Οταν είδαμε πως δεν παίζει ο Σπανούλης, καταλάβαμε πως πρέπει να κλείσουμε τους διαδρόμους για να μην δημιουργήσει ο Ολυμπιακός. Μία καθοριστική φάση είναι όταν 2.20 πριν από το τέλος κάναμε μία λάθος πάσα στον αιφνιδιασμό. Πρέπει να ξεχάσουμε το παιχνίδι και να συγκεντρωθούμε στο επόμενο που είναι πολύ σημαντικό. Υπήρξαν φάσεις που βιαστήκαμε. Είναι δεδομένο πως με το νέο σύστημα της Ευρωλίγκας ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα έχουν άσχημες βραδιές. Οι παίκτες είναι άνθρωποι και όχι μηχανές. Το σημαντικό για εμάς είναι ότι πήγαμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό εκτός έδρας».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Ηταν ένα παιχνίδι που στην αρχή ήμασταν συγκεντρωμένοι. Τα δώσαμε όλα απέναντι στον Ολυμπιακό που είχε μία πολύ δύσκολη εβδομάδα. Προσπαθήσαμε να κερδίσουμε, δεν τα καταφέραμε, καθώς στο τέλος δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Θα μπορούσαμε, όμως, να είχαμε κερδίσει. Πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι και συγκεντρωμένοι για το επόμενο παιχνίδι».

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :