Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΙΜΠΑΓΑΣΑ ΠΡΩΤΟ


Βάσει στατιστικών είναι ο πρώτος παίκτης του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και τέταρτος συνολικά στο Eλληνικό πρωτάθλημα έπειτα από 3 στροφές είναι ο Ιμπαγάσα.

Η περίπτωση του Αριέλ Ιμπαγάσα είναι χαρακτηριστική του προαναφερθέντος, αφού ναι μεν είναι μικρόσωμος, αλλά πού ποιοτικός ποδοσφαιριστής, παραμερίζοντας κάθε ερωτηματικό αναφορικά με το αν μπορεί να ξεχωρίσει. Ένας βιρτουόζος της μπάλας, που μπορεί με τεράστια ευκολία να κάνει την διαφορά στην χώρα μας, άρα ισχύει για τον ίδιο ότι δεν θέλει και πολύ χρόνο συμμετοχής, ώστε να αποδείξει ότι είναι ικανός για πολλά και καλά.

Έρχονται και τα επίσημα στατιστικά ύστερα από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές της Super League και αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, αφού με μόλις μια συμμετοχή ως βασικός, με την Κέρκυρα και βγήκε αλλαγή στο 78', άλλη μια ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά με τον Πανσερραϊκό, έπαιξε οκτώ λεπτά συνολικά, ενώ αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο στην πρεμιέρα με τον Ηρακλή. Για αυτόν το παίκτη θεωρείται αρκετός χρόνος, προκειμένου να καταλαμβάνει ήδη την 4η θέση ανάμεσα στους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος και την 1η μεταξύ των συμπαικτών του στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

Ο «υδραυλικός» του ΘΡΥΛΟΥ, όπως αναφέρουν τα στατιστικά της Galanis Sports Data, έχει μέσο όρο 0,314 στην κατηγορία evalution index, η οποία καταγράφει την συνολική προσφορά ενός ποδοσφαιριστή βάσει του πόσο έχει αγωνιστεί και του τι έχει κάνει το διάστημα εκείνο. Στην περίπτωση του Αργεντινού μέσου, ισχύει ότι είναι παραγωγικός και ουσιαστικός το διάστημα που πατάει χορτάρι και δεν αναλώνεται σε ανούσια παρουσία και επιπολαιότητες. Άλλωστε, ήταν κάτι που τον συνόδευε από το 12ετές του πέρασμα από την Πριμέρα Ντιβισιόν.

Στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται οι Παντελής Καφές, Τζιμπρίλ Σισέ και Εντουάρντο Μπρίτο, ενώ από πλευράς ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ακολουθεί τον Ιμπαγάσα ο Άλμπερτ Ριέρα, που καταλαμβάνει την 14η θέση με μ.ο. 0,246. Από εκεί και πέρα, στην πρώτη 25άδα δεν υπάρχει κάποιος άλλος ερυθρόλευκος ποδοσφαιριστής, όμως αυτό δεν έχει απαγορεύσει στους Πειραιώτες να έχουν βάλει ήδη από κάτω τους τρεις μεγάλους του αντιπάλους στη μάχη για τον τίτλο.

Αποδεικνύεται ότι ο Ιμπαγάσα αποτελεί «κεφάλαιο» για την ομάδα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, καθώς είναι από τους παίκτες εκείνους που μπορούν να κάνουν την διαφορά και να ομορφύνουν το παιχνίδι των ερυθρολεύκων. Η ποιότητά του είναι αδιαμφισβήτητη, ξέρει καντάρια μπάλα, έχει εμπειρία από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο και ο Ερνέστο Βαλβέρδε καλείται να τον αξιοποιήσει στο έπακρο. Αν είναι τόσο ουσιαστικός με όχι πάρα πολύ χρόνο συμμετοχής, τότε φανταστείτε το τι μπορεί να προσφέρει σε ολόκληρο 90λεπτο...

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :