Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΤΟ «ΜΕΤΑΛΛΟ» ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ... ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!


Σε δημοσίευμά του το "sday.gr", αναφέρει τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που μέχρι πριν αγωνιστούν με τα ερυθρόλευκα, δεν είχαν "σηκώσει" κούπες, τίτλους και πως ο Θρύλος τους δίνει την δυνατότητα να ξεχωρίσουν και να διαπρέψουν!

Σας παρουσιάζουμε αναλυτικά το δημοσίευμα:

Πλούσια τροπαιοθήκη δεν έχουν. Ούτε διακρίσεις καλά- καλά. Μόλις φορέσουν τα ερυθρόλευκα όμως, αλλάζουν. Ανεβαίνουν επίπεδο και «μπολιάζονται» στην ιδέα του πρωταθλητισμού.

Πρόκειται για ένα από τα μεγάλα ατού του Ολυμπιακού, αλλά και του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο πρώτος ικανοποιεί τις επιθυμίες του δεύτερου και ακολούθως o Βάσκος αναλαμβάνει να τους κάνει πρωταθλητές. Το αποτέλεσμα; Γνωστό...

Στη δεύτερη σερί θητεία του στον πάγκο των Πειραιωτών, από τότε που επέστρεψε, ο κόουτς των Πειραιωτών έχει κατορθώσει να προσθέσει στα... βιογραφικά των μέχρι πρότινος άτιτλων ποδοσφαιριστών του, διακρίσεις και τρόπαια!

Μόνο για φέτος, συνολικά έξι ποδοσφαιριστές κατάφεραν να πανηγυρίσουν το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του. Όσο και εάν ακούγεται παράξενο, είναι η αλήθεια. Ο Ζαν Μακούν βρίσκεται στη σχετική λίστα, καθώς το 2008 που έκανε το ξεπέταγμα στη Λιόν, άρχισε και η ελεύθερη πτώση στο Σαμπιονά, ενώ νωρίτερα η Λιλ αδυνατούσε να κάνει το βήμα παραπάνω.

Μία από τα ίδια και για τον Καζίμ Ρίτσαρντς. Ο Τούρκος μεσοεπιθετικός αποφάσισε να πάει δανεικός το 2010-11 στην Τουλούζ, τη χρονιά δηλαδή που η Φενερμπαχτσέ επέστρεψε στην κορυφή του τουρκικού πρωταθλήματος! Με τη Γαλατά αγωνίστηκε ένα χρόνο, χωρίς να πάρει τον τίτλο, μέχρι που... έπιασε λιμάνι και πανηγύρισε το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του.

Επόμενος είναι ο Πάμπλο Ορμπάιθ, ο οποίος το μόνο που είχε να θυμάται από την πολυετή καριέρα του είναι η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την U20 της εθνικής Ισπανίας το 1999! Με την Μπιλμπάο... κρύφτηκε στη σκιά των μεγάλων δυνάμεων της χώρας.

Ακόμη ένα «παιδί» του Βαλβέρδε, ο Ιβάν Μαρκάνο «ψήθηκε» στην ιδέα του πρωταθλητισμού και πανηγύρισε με την ψυχή του, σε ηλικία 24 ετών, την πρώτη ομαδική επιτυχία του.

Τζαμέλ Αμπντούν και Βιθέντε Μόνχε ήρθαν από χαμηλότερου επιπέδου ελληνικές ομάδες (Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου αντίστοιχα), ενώ στους πρώην συλλόγους τους σε Γαλλία και Αργεντινή δεν είχαν κατακτήσει τίποτα.

Τέλος, ο Ιωσήφ Δασκαλάκης έκανε φέτος το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, μετά την παρουσία του σε ΟΦΗ και Εργοτέλη, και αμέσως αποζημιώθηκε!

*Μην ξεχάσουμε και τους περσινούς πρωταθλητές (οι οποίοι υπάρχουν ακόμα στο ρόστερ). Πέρυσι, ο Μιραλάς κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα του τον τίτλο, όπως και οι Φουστέρ, Ιμπαγάσα, Τζεμπούρ και Χολέμπας.
Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :